„Daugelis futbolo aistruolių girdėjo Ronaldo neseniai išsakytą norą pavakarieniauti su ilgamečiu varžovu Lioneliu Messi. Vilniuje talentingi ir originalūs šefai sukūrė išties nemažai unikalių, geriausioms Europos virtuvėms prilygstančių restoranų, tad kodėl nepakvietus sportininkų išmėginti vieno iš jų?“, - idėją komentuoja Inga Romanovskienė, Vilniaus miesto turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ vadovė.

Kvietimą sporto žvaigždėms sukūrė žinoma menininkė Jolita Vaitkutė, iš kiekvienam geram restoranui privalomų atributų (indų, dekoracijų, žalumynų) bei austrių, midijų, kriaušių, vynuogių, sūrių, kavos, figų, desertų, daržovių, lietuviškos ruginės duonos ir kitų gourmet maisto produktų sudėliojusi 8 metrų ilgio ir 3 metrų pločio trimatį jų paveikslą, rašoma spaudos pranešime. Iš 658 detalių per 27 valandas sukurtos instaliacijos nuotrauką miesto vardu ketinama įteikti ir pačiam C. Ronaldo.

Dešimt Vilniaus restoranų iš geriausiųjų sąrašo rezervavo staliukus „Ronaldo ir Messi“ vardu, kviesdami sportininkus atvykti vakarienės bet kuriuo metu. Prie idėjos prisijungė restoranai „Stebuklai”, „14Horses”, „Telegrafas”, „Da Antonio”, „Meat”, „Sweet Root”, „Užupio picerija”, „Somm”, „Ertlio namas” ir geriausiu Vilniaus restoranu pernai pripažintas „Džiaugsmas”.

Pasak „Go Vilnius“ vadovės, šiuo veiksmu siekiama ne tik originaliai sutikti Lietuvoje besisvečiuojančius Portugalijos sportininkus, tačiau ir atkreipti tarptautinės bendruomenės dėmesį į pačią Lietuvos sostinę, jos talentingus kūrėjus ir neeilines kulinarines patirtis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)