Antradienio rytą sutuoktiniai vėl susitiko teismo salėje Vilniuje. Teismo posėdžiai uždari. Pasibaigus posėdžiui tiek Monika, tiek Andrius, nebuvo kalbūs ir į žurnalistų klausimus atsakinėjo nenoromis teigdami, kad situaciją komentuos tik pasibaigus teismų maratonui.

Posėdis užtruko ilgiau nei buvo numatyta (pabaiga buvo planuojama 10:30). Buvę sutuoktiniai po teismo posėdžio nebuvo itin kalbūs. Pirmoji iš salės išėjo Monika, o neilgai trukus ir Andrius.

„Nebereikės čia daugiau lankytis, tik už poros savaičių bus priimtas galutinis sprendimas“, - sakė Monika po teismo posėdžio.

Moteris nedaugžodžiavo, ir paklausta, kaip sekasi bendrauti su Andriumi, kokie jų santykiai dabar, pavyksta išlaikyti draugišką ryšį ar vis dėl to yra konfliktų, atsakė trumpai. ,,Tikrąjį žmogaus veidą pažinsi tik tokiose situacijose kaip ši“, sakė ji. Pridūrusi ,,ačiū“, atlikėja išėjo.

Tuo tarpu Andrius buvo šiek tiek iškalbesnis. Pasidomėjus, kodėl posėdis užtruko ilgiau nei buvo numatyta ir, ar buvo iškelti nauji klausimai, vyras tai paneigė.

„Viskas tas pats. 23-ą dieną bus galutinis sprendimas. Kaip teismas nuspręs, taip ir bus. Tada ir tiek aš, ir tiek Monika turėsime teisę priimti kažkokius sprendimus patys“, sakė jis.

,,Kai pamatysiu argumentus, tuomet pasitarsiu su savo advokate ir spręsiu ar kovoti toliau, jei sprendimas man nebus palankus“, tvirtino vyras.

Paklaustas, kaip klostosi jo ir buvusios žmonos bendravimas, stengėsi išlikti neutralus, tačiau išsakė ir priekaištą.

,,Iš mano pusės tikrai nėra jokių nuoskaudų, jokių pykčių ir panašiai. Vienintelis dalykas, kuris išties sukelia man neigiamas emocijas, tai Monikos manipuliavimas vaiku. Aš atvažiuoju iš Šaulių, o ji man neduoda vaiko sakydama, kad turėjau atvykti ketvirtą, bet vaiką atveža be dvidešimt septynios. Nuo keturių iki septynių man teismo laikas paskirtas matytis su vaiku ir kai tam lieka tik dvidešimt minučių, savaime aišku, mano reakcija nebūna pati draugiškiausia, pilna meilės ir švytinčios šypsenos", pasakojo vyras.

,,Aš jai linkiu laimės ir kuo didžiausios sveikatos, ir, kad ji gyvenime turėtų viską. Manęs tikrai nekamuoja nei joks pyktis, ar pavydo jausmas", pridūrė Andrius, kai buvo paklaustas ar nepyksta ant Monikos.

,,Pirmas dvi savaites buvo sunku, kol apsipratau iš džiaugsmo, kai žmona išėjo, o dabar jau apsipratau", juokaudamas ir neigdamas gandus apie pavydą atsakė jis.

Pasidomėjus, kokio bendravimo tikisi po teismų proceso pabaigos, A. Šedžius sakė, kad iš jo pusės viskas bus gerai, o dėl Monikos nieko pasakyti negali. Jis pridūrė, kad palaiko gerus ryšius ir su kitų savo vaikų motinomis, nekyla jokių konfliktų, vaikai sulaukia pakankamai jo dėmesio. Taip pat vyras sakė, kad skyrybų metu neįmanoma išvengti nesusikalbėjimų ir šis atvejis ne išimtis. Tas kartas, kai Monika kreipėsi į policiją, jo nuomone tebuvo ne daugiau nei buvusios sutuoktinės viešųjų ryšių žaidimas ir siekis pasididinti savo populiarumą, nes vaiku joks pavojus nekilo.

,,Kai aš tris paras su pusantrų metų vaiku praleidau reanimacijoje, o Monika tuo metu dainą įrašinėjo, tas nebuvo blogai ir tada nebuvo problemų, bet dabar čia problemos kažkokios iškilo", pridūrė vyras, komentuodamas ankstesnį nutikimą, kai Monika dėl laiku neparvežto vaiko kreipėsi į policiją.


Neseniai Monika kreipėsi į policiją po to, kai Andrius sutartu laiku negrąžino jai sūnaus. Policija šį faktą užfiksavo, o atlikėja tuomet sakė, kad yra numatytos globos taisyklės ir abu jų privalo laikytis. Tai, kad Andrius laiku neparvežė jai sūnaus, ji laiko vyro piktybišku elgesiu.

„Tai ne mano ar jo principai, o yra tam tikri dalykai bei nustatytos laikinosios apsaugos. Būtent tam jos ir skirtos, kad tėvų principai neveiktų ir būtų galima laikytis įstatymų, nemanipuliuoti. Tačiau jis vis tiek sugeba apeiti tuos įstatymus. Ateityje, manau, viską nuspręs teismas. Esu begalė ir nesiruošiu manipuliuoti šia istorija. Man svarbiausi yra vaiko interesai. Vaikas nėra nuskriaustas ir grįžta laimingas, o tai, kad aš nesu laiminga, niekam nerūpi. Mano nuoskaudas lieka pamiršti. Čia svarbiausia vaikas“, – anksčiau DELFI situaciją yra komentavusi atlikėja.

Tuo tarpu Andrius teigė, kad nemato susiklosčiusioje situacijoje jokios tragedijos ir buvusi jo žmona tiesiog ieško progų kaip sulaukti dėmesio bei priminti apie save.

„Monika tik priminė apie save, kad tokia dainininkė yra. Jokios čia dramos iš tiesų nebuvo. Vaikas su manimi visą savaitgalį ir ji net nepaskambina nesidomi, nes žino, kad vaikas su manimi yra saugus ir jam nekyla jokių grėsmių, trūkumų. Ji man vaiką atidavė ir kokia čia gali būti nežinia. Aš manau, kad čia kažkokios asmeninės ambicijos. Ir advokatė iš savo praktikos sakė, kad kol vyksta skyrybų procesas vyksta kova dėl kiekvienos minutės ir sekundės. Kai tik baigiasi skyrybų procesas, viskas tampa paprasčiau ir tėvai tariasi, kada kuris pasiims vaiką. Laisvės juk reikia, o ypatingai tokiai kaip Monika. Manau, kad po skyrybų pati skambins ir klaus, kada vaiką pasiimsiu ir gal noriu tai padaryti greičiau“, – anuomet pasakojo žinomas Šiaulių verslininkas bei politikas.

Abu jie vienareikšmiškai tvirtina, kad vaiko gerovė yra svarbiausia. Andrius anksčiau taip pat yra minėjęs, kad neskuba kurti naujų santykių, kol nepadėtas galutinis taškas šioje santuokoje ir byloje. Tuomet jis taip pat minėjo, kad jokia kita moteris neatstos sūnui Gabrieliui tikrosios mamos, tad tuo atveju, jei jam būtų priteista vaiko globa, verslininkas neatmestų galimybės persikraustyti į Vilnių, kad būtų sudarytos visos sąlygos sūnui matytis su mama.

Tuo tarpu Monika seniau suabejojo ar Andriui tikrai rūpi sūnaus gerovė, jeigu teismo procesas taip išsitęsė. Moteris taip pat paneigė buvusio sutuoktinio žodžius, kad ji nori prisiteisti globą ir alimentus, o tada išsivežti sūnų į Airiją. Šias kalbas ji vadino vyro manipuliacijomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)