Paplūdimio teniso turnyre dalyvavo 16 vyrų porų. Taip pat čia žaidė i vieni geriausių Lietuvos paplūdimio teniso žaidėjai.

„Galiu drąsiai teigti, kad šis turnyras kilstels paplūdimio teniso žaidimą Lietuvoje į žymiai aukštesnį lygmenį. Esame entuziastingai nusiteikę populiarinti šią sporto šaką savo šalyje ir tikimės, kad po šio turnyro turėsime dar daugiau paplūdimio teniso entuziastų. Siekiame, kad „PineWood" vasaros sezono uždarymo turnyras taptų tradiciniu," – sako turnyro organizatorė Eglė Malinauskaitė.

Paskutinę vasaros dieną vykusio renginio nepraleido ir Maria Randers su širdies draugu, žinomas treneris Jeanas Claude'as Edorhas su visa šeima bei kiti garbūs svečiai.

Paplūdimio tenisas prieš daugiau nei 35 metus gimė Italijoje ir pirmiausiai išpopuliarėjo būtent šioje pietų šalyje. Vėliau jis išpopuliarėjo ir kituose šiltuose kraštuose, pavyzdžiui, Pietų Amerikoje. Galiausiai susidomėjimas šia nauja teniso atmaina persikėlė ir į kitas šalis, o 2008 metais jauną sporto šaką pradėjo globoti Tarptautinė teniso federacija.

Lietuvoje paplūdimio teniso gimimo metais galima būtų laikyti 2012 metus, kuomet buvo surengtas pirmasis profesionalus paplūdimio teniso turnyras. Nors ši sporto šaka Lietuvoje skaičiuoja dar tik septintus metus, tačiau susidomėjimas jau yra didelis ir vis augantis.

Anot vieno iš paplūdimio teniso pradininkų Lietuvoje, trenerio Tado Janulio, paplūdimio teniso taisykles ir eigą perprasti yra lengviau nei įprasto teniso ir galbūt dėl to šis žaidimas tampa vis populiaresnis.

„Žaidimo filosofija ir pagrindiniais principais paplūdimio tenisas yra panašus į tradicinį, tačiau technika ir žaidimo dinamika yra šiek tiek kitokia. Galima teigti, kad paplūdimio tenise apjungiami trijų sporto šakų - teniso, paplūdimio tinklinio ir badmintono elementai, o žaisti šį žaidimą gali bet kokio fizinio pasirengimo ar amžiaus žmonės," – pasakoja Tadas Janulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)