Paklausta, kodėl priėmė sprendimą pasilikti vyro pavardę, dainininkė Natalija Bunkė akcentavo tai, kad nors ir turėjo minčių grįžti prie Zvonkės, galiausiai Bunke likti nutarė dėl sūnaus Kristupo, kurio susilaukė su verslininku Danieliumi Bunkumi.

„Iš tikrųjų norėjau grąžinti savo vyro pavardę, dar prieš tai buvusią, nes ji kaip ir prekės ženklas. Bet pasitarusi, nors ir turiu tokią teisę, nes jau esu turėjusi Zvonkės pavardę, ir man nereikia kažkieno leidimo, nusprendžiau likti Bunke. Visgi, labiausiai tai lėmė faktas, kad mano vaikas turi Bunkaus pavardę. Čia suveikė motiniškas instinktas. Pasilikdama vyro pavardę, nesiekiau populiarinti jį ir nejaučiu kažkokios garbės ją turėdama. Padariau tai dėl sūnaus“, – teigė dainininkė.

Natalija Bunkė su mylimuoju Edgaru

Ji tvirtino, kad šios pavardės jau nebekeis niekada, o jei kada nors vėl ištekės, rinksis dvigubą pavardę, įgydama naujojo vyro pavardę, bet tuo pačiu ir likdama Bunke.

Nejaučiu kažkokios garbės tą pavardę turėdama, padariau tai dėl sūnaus.
Natalija Bunkė

Kalbėdama apie pavardės įtaką karjerai, dainininkė sakė, kad ją iki šiol kai kurie vadina ir Zvonke. Jos elektroninių paštų adresuose taip pat figūruoja Zvonkės pavardė ir moteris nemato poreikio tai keisti, nes ji pasitarnauja dėl puikaus žinomumo.

„Aš pati dirbu administracinius darbus, pati dėliojuosi koncertų grafikus, todėl keisti savo kontaktų, kurie susiję su mano buvusia pavarde, nelabai galiu ir, tiesą sakant, man negėda. Nėra jokio diskomforto ir tie žmonės, su kuriais gyvenau, man nieko blogo nepadarė, kad aš turėčiau principingai atsisakyti pavardės“, – sakė Natalija.

Nėra jokio diskomforto ir tie žmonės, su kuriais gyvenau, man nieko blogo nepadarė, kad aš turėčiau principingai atsisakyti pavardės.
Natalija Bunkė

Ji pridūrė, kad kiekviena moteris renkasi taip, kaip jai atrodo geriausia ir kartais vejamos nuoskaudų, jos jaučia poreikį būtinai atsisakyti vyro pavardės. Smerkti tokio sprendimo dainininkė nelinkusi ir sako, kad puikiai jį supranta.

„Manau, kad moterims kartais suveikia tas instinktas, kai jos galvoja „fu, tas vyras įskaudino mane ir aš nebenoriu jo pavardės“. Taip tikrai gali būti ir aš tai suprantu, bet kartais principus geriau palikti pašonėje, kai vaikus turi“, – sakė atlikėja.

Paklausta, ar nesulaukia dėl pavardės kokių nors kandžių pastabų ar replikų iš aplinkinių, dainininkė teigė, kad kartais pasitaiko, kai pavardę iškraipo, bet ar būtų Zvonkė, ar Bunkė, ar Ivanova, kažin ar pavardė čia kažką lemia, o norintys įgelti visuomet ras tam būdų.

I. Stonkuvienė: nepavydžiu savo būsimam vyrui

Aktorė ir televizijos laidų vedėja Indrė Stonkuvienė, dar ne taip seniai prabilusi apie skyrybas su aktoriumi ir humoristu Mantu Stonkumi, išskirtinio pokalbio metu laidoje „Nepatogūs klausimai su Radistais“ taip pat kalbėjo apie tai, kad neketina keisti pavadės, nes ji jau yra tapusi ją atpažinti leidžiančiu prekiniu ženklu.

Mes visą gyvenimą būsime Stonkai, nepavydžiu savo būsimam vyrui.
Indrė Stonkivienė

Moteris tvirtino, kad nuo pavardės pabėgti būtų sunku, nes jos vaikai taip pat Stonkai.

„Stonkuvienės pavardė jau tapo tam tikru mano prekiniu ženklu. Kitas dalykas – mano vaikai yra Stonkai. Turbūt būtų sunku pabėgti nuo savo pavardės. Mes visą gyvenimą būsime Stonkai, nepavydžiu savo būsimam vyrui“, – anksčiau laidoje šypsodamasi sakė Indrė.

Indrės Stonkuvienės atostogos

A. Petravičienė: aš ją „užsidirbau“ ir galiu daryti, ką noriu

Na, o daugeliui pažįstama realybės šou „Kelias į žvaigždes“ išgarsėjusi Agnė Petravičienė, kuri neseniai ištekėjo trečiąkart (dabar jos vyras – verslininkas Artūras Ganauskas), taip pat yra pasilikusi pirmojo vyro pavardę, tačiau apie tai kalbėti atsisakė ir teigė šiuo metu su žurnalistais nebendraujanti.

Agnė Petravičienė / Foto: LNK, asm. archyvo

Dar 2011 metais, kuomet buvo neseniai ištekėjusi už savo antrojo vyro Dainiaus Miglino, moteris žurnalistams savo sprendimą pasilikti pirmojo vyro pavardę motyvavo taip:

„Tikrai nepasilikau savo pirmosios pavardės, nes ji – mergautinė. Jeigu kažką gyvenime būtų įmanoma grąžinti, tuomet tikriausiai būtų buvę logiškiausia antrosios pavardės neimti, kad po to ir dėl jos nereikėtų aiškintis, tarsi būčiau pavogusi arba iš ko nors išprašiusi. Ši pavardė yra mano lygiai tiek pat, kiek ir pirmoji.

Galų gale aš ją „užsidirbau“ ir galiu daryti, ką noriu: kol patinka nešioti, nusibos – išmesti“, – prieš beveik dešimtmetį kategoriškai kalbėjo dainininkė.

Nematau prasmės desperatiškai visiems aiškinti, kad aš ne buvusioji „-ienė“, o jau kita „-ienė“. Juk pavardė sudaryta tik iš raidžių...
Agnė Petravičienė

A. Petravičienė įsitikinusi, jog jei ir taptų Migliniene, jos šia pavarde niekas nevadintų. Esą tam, kad „priliptų“ naujoji, turėtų praeiti ne vieneri metai, o ir tikslo nėra.

„Be to, nematau prasmės desperatiškai visiems aiškinti, kad aš ne buvusioji „-ienė“, o jau kita „-ienė“. Juk pavardė sudaryta tik iš raidžių“, – tęsė ji ir juokaudama pridėjo, jog jei kada gyvenime pristigs veiklos, galbūt pasikeis ne tik pavardę, bet ir vardą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)