Šį penktadienį, rugpjūčio 23 dieną, Lietuvos didžiuosius ekranus pasieks animacinis filmas visai šeimai „Piktieji paukščiai. Filmas 2“, kur pamatysime ne tik naujausius šių visiems žinomų veikėjų nuotykius, bet ir išgirsime juos kalbant garsių Lietuvos aktorių bei dainininkų balsais. Saviškį vienai herojei paskolino ir Monique. Tai pirmasis kartas, kai atlikėja dalyvavo animacinio filmo garsinime.

„Gavusi pasiūlymą šokinėjau iš laimės kaip mažas vaikas. Aš to visada labai norėjau, man labai patinka mėgdžioti įvairius balsus, keisti tembrus, todėl šis pasiūlymas buvo kaip svajonės išsipildymas“, – DELFI pasakojo Monique.

Dainininkės teigimu, džiaugsmas kiek aprimo stojus prie mikrofono, nes ši užduotis pasirodė kiek sunkesnė, nei ji galvojo iš pradžių. Didžiausi iššūkiai buvo į veikėjos lūpas „įsprausti“ lietuviškai išvestą tekstą ir kuo tiksliau atkartoti net ir menkiausius garsus.

„Kai atvažiavau į atranką, paaiškėjo, studijoje žmonės nustebo, kad aš dainuoju kiek kitokiu balsu, nei kalbu, todėl prieš pat garsinimą teko namuose gerai prasidainuoti. Be to, dažnai sunku pritaikyti tą pačią intonaciją lietuviškai, kai herojė kalba angliškai. Todėl teko ir improvizuoti, ir bandyti keisti nuotaikas“, – su šypsena prisimena Monique.

Filme jai teko įgarsinti kiaulytę Kortnę: „Ji – tikra anarchistė, o tai – didžiulis mūsų panašumas. Ji užsispyrusi, nori visiems padėti, kartais lenda ten, kur nederėtų. O be to – ji visuomet su ausinėmis ir su telefonu, kas šiais laikais yra madinga ir stilinga. Dar labai svarbu tai, kad Kortnė labai drąsi. Tai irgi šiek tiek primena mane, nors ir ne visose situacijose. Galiu sakyti, kad ji mane net įkvėpė“, – įspudžius pasakoja dainininkė.

Monique

Monique sako, kad dabar, kai jau darbas atliktas ir netrukus lietuviškai įgarsinta juosta pasirodys kino teatruose, jos nuomonė apie tai, kad dubliažas yra paprasta ir nesudėtinga užduotis, kardinaliai pasikeitė.

„Anksčiau man, kaip ir turbūt daugeliui, atrodė, kad tai smagus užsiėmimas: atvažiuoji, pasimaivai ir viskas baigta. Tačiau buvo ir tokių momentų, kai nesisekdavo, teko daryti daug dublių. Tada nori nenori kildavo klausimas, o ką aš čia išvis veikiu? Gal kitas kažkas daug geriau tai padarytų? Tačiau vėliau, kai jau viskas pasiseka, supranti: štai dėl ko aš čia! Ir tas jaučiamas malonumas užgožia visus nevykusius kartus – tuomet pajauti didžiulį pasitenkinimą, kad gali daryti ne tik tai, ką jau gerai moki, bet ir išbandyti visiškai naujus dalykus. Tad tie sunkumai greitai pasimiršta“, – pasakoja dainininkė, kuri taip pat nekantrauja rezultatą išvysti kino teatruose.

Kaip jai sekėsi studijoje galite pamatyti čia:

Kritikų recenzijose teigiama, jog ir taip labai sėkmingo animacinio filmo tęsinys „Piktieji paukščiai. Filmas 2“ pranoko pirmąją dalį sąmoju ir humoru. Taip pat juostos kūrėjai liaupsinami už tai, kad sugebėjo ją pritaikyti įvairiausio amžiaus vaikams, tačiau neabejojama, kad suaugusiems žiūrovams taip pat žiovauti neteks. Ypač, kai galėsime lengvai atpažinti filmą įgarsinusių žinomų žmonių, tokių kaip Vaidotas Martinaitis, Vytautas Rumšas, Monique, Dainius Kazlauskas, Sigutis Jačėnas, Orijus Gasanovas, Dileta Meškaitė-Kiselienė ir kt. balsus.

„Piktieji paukščiai. Filmas 2“ rodys istoriją, kaip nugalėję žaliąsias kiaules, norėjusias pavogti paukščių kiaušinius, Raudonukas, Čakas ir Bomba mėgaujasi savo naujuoju didvyrių ir gelbėtojų statusu. Nugalėtos kiaulės gyvena netolimoje saloje ir, vadovaujamos savojo karaliaus, kurpia vis naujus keršto prieš paukščius planus.

Tačiau viskas pasikeičia, kuomet iškyla netikėta grėsmė iš ne per toliausiai esančios trečiosios salos. Pasirodo, tame ledo kampelyje jau daugybę metų gyvena paslaptingas purpurinis paukštis Zeta, kuriam iki gyvo kaulo įgriso nuolat kalenti snapu iš šalčio ir jis nusprendžia pasidairyti naujų namų. Žinoma, ne draugiškai, o pasitelkęs visą savo išmonę ir naujausius karinius išradimus. Atsiradus naujam priešui, paukščiai ir kiaulės privalo bent laikinai užmiršti savitarpio nesutarimus ir susivienyti prieš bendrą grėsmę.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)