J.Lennono gimtajame Liverpulyje įvyks gedulingi renginiai, skirti prisiminti velionį, o vėliau pasaulio dėmesys nukryps į Niujorką, kur "eksbitlas" buvo nušautas. Po jo 40-ojo gimtadienio buvo praėję du mėnesiai.

Niujorko valdžia paskelbė, kad J.Lennono gerbėjams nebus leista per naktį budėti "Žemuogių laukuose" Centriniame parke, esančiame prie daugiabučio namo Manhatane, kuriame J.Lennonas gyveno ir prie kurio buvo nušautas, tačiau šimtai, o gal ir tūkstančiai gerbėjų turėtų susirinkti parke pagerbti savo dievaičio, todėl baiminamasi galimų neramumų.

Sutrikusios psichikos Markas Chapmanas 1980-ųjų gruodžio 8-osios vakarą ant J.Lennono namo laiptų laukė muzikanto, grįžtančio iš įrašų studijos.

Prieš kelias valandas M.Chapmanas buvo paprašęs jo autografo. Jis sušuko "Pone Lennonai!", nusitaikė ir penkis kartus iššovė į muzikantą, kurio paskutiniai žodžiai buvo "Į mane šovė".

J.Lennonas bus prisimintas per renginius visame pasaulyje, pradedant koncertu Kubos sostinėje ir baigiant parodomis Paryžiuje bei kituose miestuose.

JAV radijas "Sirius Satellite" planuoja specialią keturių valandų transliaciją "Lennon Live", kurios metu savo dainas "gyvai" atliks roko ir popmuzikos žvaigždės Dave'as Matthewsas, Paulas Welleris, Dr.Johnas, Darylas Hallas, "Stereo MC's". Atlikėjai susirinks Londono studijoje "Abbey Road" ir Niujorko studijoje "Sirius".

J.Lennono gerbėjams nebus leista pasilikti Niujorko Centriniame parke po 1 val. nakties, kai parkas uždaromas, nors organizatoriai ir prašė padaryti išimtį.

Candido Bonilla, kuris padeda organizuoti šį metinį susitikimą, sakė, kad Niujorkas dėl pasaulinės J.Lennono šlovės turėtų padaryti išimtį, rašė laikraštis "Newsday".

"Jis buvo didis mūsų laikų lyderis, - sakė C.Bonilla. - Manome, kad miestas turėtų bent jau leisti budėti netrukdomai".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją