Norėdama dar kartą visiems priminti, kad su minima reklama ji neturi nieko bendra, Jazzu socialiniuose tinkluose savaitgalį pasidalino žinute, skirta sekėjams. Dainininkė pabrėžė, kaip svarbu išlikti budriais internete.

„Sveiki, prašau ignoruoti, dar geriau – pranešti apie tą visą nesąmonę, kad aš neva reklamuoju kažkokį ten gėrimą. Aš savo kūnu esu visiškai patenkinta, niekada nereklamuočiau tokio šūdo, čia visų pirma. Visų antra, kažkas naudojasi mano vardu bei veidu ir už tai atsakys labai rimtoje byloje. Visų trečia, na, perskaitykite tekstą ir pamatysite, kad ten yra visiška nesąmonė. Nei vaikų aš turiu, nei aš aktore (na, gal tik truputėlį).

Tai yra melas, prašau suprasti tai ir nerašinėti man šiuo klausimu (aš ne dietologė), o palaikyti mane galite šiuo atveju ignoruojant arba reportinant. Visos nuorodos kreipia į neaiškius portalus, ne veltui jie visi baigiasi .ru. Ačiū, visiems, linkėjimai ir mylėkite save“, – atlikėjos puslapyje feisbuke skelbė J. Arlauskaitė.

„Cosmopolitan“ mėgdžiojantis rusiškas portalas sukurtas reklamuoti dietinį preparatą

DELFI susisiekė su Jazzu vadybininku Lauru Lučiūnu, kuris patikino, kad nors ši melagingų fiktyvių straipsnių situacija jiems nėra maloni, jie jau ėmėsi teisinių priemonių, kaip su tuo kovoti.

Apie naudojimąsi Jazzu vardu skelbiama ne pirmą kartą

DELFI visuomenei apie šią skleidžiamą melagingą informaciją Jazzu vardu jau skelbė kovo mėnesį (apie tai galite skaityti paspaudę čia). Tuo metu plačiau papasakota, kaip „Cosmopolitan“ mėgdžiojančiame rusiškame portale minimas dainininkės Jazzu vardas.

Atsidarius nuorodą galėjai akimirką patikėti, kad skaitai interviu lietuviškame „Cosmopolitan“: panaši išvaizda, netgi šriftas. Iš tikrųjų tai buvo originalųjį leidinį mėgdžiojantis portalas, kurio tikrasis url adresas yra „islandlove.ru“, pasidalijęs žinute, skelbiančia apie neva į teismą už atskleistą svorio metimo paslaptį paduotą dainininkę J. Arlauskaitę.

Pirmiausia į akis krenta tai, kad jau straipsnio antraštėje atlikėjos pseudonimas parašytas klaidingai – „Jjazzu“, o pirmoje pastraipoje klaidingai įvardijamas ir jos užsiėmimas. Jazzu pavadinama aktore.

„Yra paprastesnis ir pigesnis natūralus būdas atsikratyti papildomų kilogramų“, – rašoma „islandlove.ru“. Tekste atskleidžiamas ir produktas, neva padėjęs atlikėjai žaibiškai sulieknėti. Tai – preparatas „Choco Lite“.

Spustelėjus ant bet kurios netikro „Cosmopolitan“ skilties vartotojas nukreipiamas į tame pačiame portale „islandlove.ru“ esantį pristatomąjį preparato puslapį, kuriame nurodyta, kokiu poveikiu neva pasižymi preparatas, iš ko jis pagamintas, kaip jį vartoti.

Puslapio apačioje – sėkmingai sulieknėjusiųjų komentarai ir reklama. Neva šiuo metu preparatą galima įsigyti perpus pigiau.

Dar žemiau – puslapio sukūrimo data. Nurodyti 2019 metai. Patikrinus puslapį „Domaintools“ įrankiu, paaiškėja dar tikslesnė data – 2019 metų sausio 18 diena. Domenas registruotas Sankt Peterburge. Puslapyje reklamuojamo lieknėjimo preparato socialinė anketa „Choco Lite Lietuva“ taip pat sukurta pirmą šių metų mėnesį ir neturi nė 100 sekėjų.

Grįžtant prie melagingo atlikėjos Jazzu interviu, verta paminėti, kad tekste įvardyti atlikėjos gyvenimo faktai – melagingi. Nors J. Arlauskaitė žiniasklaidoje yra kalbėjusi apie motinystę, pati atlikėja vaikų neturi ir šiuo metu tik ruošiasi vestuvėms su mylimuoju verslininku Donatu Ivanausku.

Kad visa „Cosmopolitan“ imituojančiame melagingame portale skelbiama informacija yra neteisinga patvirtino ir Jazzu vadybininkas.

Norėdami susipažinti su ekspertų patarimais ir taisyklėmis, padedančiomis lengviau atpažinti melą ir apgavystes internete, spauskite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)