Vyras sako, kad šioje situacijoje keisčiausia tai, kad jis apie porą metų vairavo automobilį, ne kartą buvo patikrintas jo vairuotojo pažymėjimas ir Lietuvos, ir užsienio pareigūnų, tačiau per tą laiką nė karto neišgirdo, kad pažymėjimas negalioja.

„Buvo ne kartą sustabdę, tikrino dokumentus ir nieko nesakė, tik kad mano seno pavyzdžio teisės ir reikia pasikeisti. Atėjo per VMI pranešimas, kad išieškos baudą, tvarkiausi vairuotojo pažymėjimui išdavimą ir išlindo galai. Kažkur nesuveikė komunikacija, nesusikalbėjome su pareigūnais. Per darbus laiku ir pats užsimiršau išsiaiškint, kai atėjo pirmi pranešimai, o tada baudas „kabina“ ant įmonės. Datas nebuvo sunku išsiaiškint kas ir kada vairavo, turime įmonėje registracijos žurnalą. Tačiau keista, kad ne kartą tikrinę dokumentus nieko niekas nesakė, tad gaunasi, kad pats nežinodamas važinėjau kaip ir negalėdamas vairuoti. Tikiuosi, greit pavyks išsiaiškint tą nesusipratimą“, – sakė DELFI R. Vyšniauskas.

Vyras taip pat teismui nurodė, kad jo vardu registruoto „Mercedes-Benz“ automobilio jis asmeniškai nevairuoja jau kelerius metus. Automobiliu važinėja jo buvusi sutuoktinė Inesė.

Dar du pažeidimai padaryti įmonės R. Vyšniausko įmonės automobiliu „Porche Cayenne“. Kaip teismui nurodė R. Vyšniauskas, Kelių policijos pareigūnų nurodytomis datomis jis fiziškai negalėjo padaryti pažeidimo, mat prie vairo buvo ne jis. Tą teisme patvirtina ir buvęs įmonės administratorius Vincas Šlevinskis, kuris patikino vairavęs, kai buvo padaryti pažeidimai.

„R. Vyšniauskas pažeidimų fakto neginčija, tačiau nurodo, kad kai jie buvo padaryti, vairavo ne jis. Dvi bylos išnagrinėtos, o trečioje dar bus apklausiama jo buvusi sutuoktinė“, – sakė Klaipėdos apylinkės teismo atstovė Olga Sadovskaja.

Policijos pareigūnai prašė R. Vyšniausko skundus atmesti. Dėl dviejų pažeidimų, kurie padaryti įmonės automobiliu, teismas pasisakys jau kitą savaitę. Buvusi sutuoktinė kviečiame į teismą mėnesio pabaigoje, vienas skundas bus nagrinėjamas atskirai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)