Žinomas dainų autorius, muzikos prodiuseris Stanislavas Stavickis-Stano į sumaištį Zuokų namuose pažvelgė su humoru.

„Atrodo, eilinis trečiadienis, ir kaip griaustinis pyst – Zuokas apsivogė. Meno kolekcija žiauriai vertinga: paveikslai, knygos, visas Meko gyvenimas... Bet kažkaip įtarimą kelia, tai, kad žurnalistus sukvietė ir daiktus išvežė jo žmona. Na, nes labai dora ir „čia ne mūsų šeimos turtas, nežinau, iš kur“. Suprask – Zuokas privogė. Nerealūs santykiai, neduok Dieve.

Bet durniausia šitoje vietoje, kad iš privačių namų daiktus išveža savivaldybės transportas, savivaldybės darbuotojai ir sandėliuoja savivaldybėje.

Ech, mano žmona prisiskaitys šitų straipsnių ir paprašys savivaldybės darbuotojų, kad išvežtų mano senų kompaktų dėžę (senokai skundžiasi, kad vietą užima). Aš atkeršysiu ir, su savivaldybės pagalba, atsikratysiu jos rūbų. Ir dar, kartono pas mus už namo pilna ir lapų. Arčiau reikalo. Kuriuo numeriu reikia skambinti, kad sutuoktinio turtą išvežtų savivaldybės transportas. Kas žino?“ – feisbuke juokavo žinomas dainininkas.

Laidos „Dviračio žinios“ kūrėjas Haroldas Mackevičius pasidžiaugė, kad dėl garsiai nuskambėjusios situacijos jam atsirado naujos medžiagos laidai.

„Tiesiog dovana laidai, na. Remigijus Šimašius dabar kabinete klausosi niekam nežinomų Johno Lennono dainų, o Povilas Poderskis varto Yoko Ono negatyvus. Va čia ir yra tas Fluxus, aha,“ – socialiniame tinkle rašė TV laidų prodiuseris.

„Galėjo man Agnė paskambinti, kai pagalvoju dabar. Mikriuką turiu, garažas labai sausas. Vežt gerokai arčiau. O tie Meko rakandai labai gerai filmavimams sueina,“ – komentaruose dar pridūrė humoristas.

Dramą pastebėjo ir įvertino komunikacijos specialistas Arijus Katauskas.

„Atsimenate Oksanos ir Simo skyrybų fejerverkus? Dabar palyginkite, kai ateina į sceną tikri profai. Nunešė velniop viską, dar ir seną politinį priešą užkabino nevaikiškai. Lenkiu savo žilą (du plaukai žili, tad jau galiu) galvą ir laukiu naujų serijų,“ – feisbuke brūkštelėjo jis.

„O gal čia geras Artūro ir Agnės sugalvotas triukas pakišti Remigijų ir nėra čia jokių skyrybų?“ – toliau savo mintimis su sekėjais dalijosi A. Katauskas.

Neeilinei situacijai abejingas neliko ir rašytojas Aidas Puklevičius.

„Girdėjau apie Fluxus judėjimą, Fluxkits, FluxShops, netgi apie Fluxus Ministeriją girdėjau. Bet, kad būna ir Fluxus skyrybos, išgirdau pirmą kartą“, – socialiniame tinkle juokavo jis.

DELFI primena, kad trečiadienį iš Zuokų šeimos namų buvo išgabenti du autobusiukai meno kūrinių, galimai priklausančių J. Mekui. Visi rasti daiktai perduoti savivaldybės žinion. Į savivaldybę kreipėsi daiktus radusi A. Zuoko žmona Agnė.

„Į savivaldybę kreipiausi dėl to, kad noriu atlaisvinti šeimos būstą dėl to, kad po skyrybų ten planuoju gyventi su savo dukra. Noriu atlaisvinti kambarį dukrai, kuriai keturiolika metų. Darydama tvarką namuose radau to, ko nesitikėjau“, – teigė A. Zuokienė, pridurdama, kad didžioji dauguma dėžių nebuvo atidarytos, todėl džiugu, nes tikėtina, kad niekas nedingo. Tai, anot jos, gali būti savivaldybės, J. Meko fondo arba valstybės turtas.

„Negaliu teigti, ar tai ta dalis kolekcijos, kuri buvo nupirkta savivaldybės, ar tai kažkokie papildomi daiktai. Deja, šiandien negaliu nieko atsakyti. Galiu pasakyti tiek, kad tai tikrai nėra mano šeimos turtas. Jei tai būtų mums padovanota, aš žinočiau, – kalbėjo A. Zuokienė. – Tikrai būčiau apie tai žinojusi, jei tai būtų buvę sandoriai, jei būtų buvę kažkokie susitarimai. Faktas, kad tai niekaip nesusiję su mūsų šeima ir šitie dalykai negali būti mūsų šeimos namuose.“

Į klausimą, ar A. Zuokas informuotas apie daiktų iškraustymą, ji atsakė pajuokaudama, kad, matyt, informuotas, jei ir žiniasklaida yra jos namų kieme. Savivaldybės administracijos direktorius P. Poderskis teigė, kad turtas kaip bešeimininkis bus nuvežtas į savivaldybę ir ten laikomas kol bus išsiaiškinta, kas yra viduje.

A. Zuoko poziciją apie šią situaciją skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)