Kalbėdama apie savo gyvenimą ir ilgus metus scenoje B. Petrikytė pabrėžia, jog vieno laikotarpio neišskiria, o svarbiausiu dalyku įvardija meilę visiems aplinkiniams. Anot jos, kiekvienam, o ypač scenos žmogui, labai svarbu jausti meilę savo klausytojams ir artimiausiems žmonėms.

„Remdamasi visa šia gyvenimo patirtimi galiu drąsiai sakyti, jog svarbiausia yra meilė. Net ir po sunkiausių etapų ar gyvenimo išbandymų svarbu žinoti, kad yra žmonės, kurie tavimi tiki ir palaiko. Na, o man, kaip atlikėjai, stiprybės suteikia ir klausytojai, kurie prisimena dainas bei laukia koncertų.

Taip miela kai mane sustabdo ir pasako, kad patinka mano dainos. Taip gera tada tampa širdyje. Kartais juk kiekvienas abejojame savimi, o palaikymo žodžiai suteikia gerų emocijų ir jėgų", – sakė ji.

Pasiteiravus, ar dėl nesusipratimo rengiant jubiliejinį koncertą vėliau nekilo problemų organizuojant tradicija jau tapusį Šlagerių festivalį, dainininkė tik purto galvą. Jokių problemų nekilo ir aiškinti pavasarį netikėtai įsiplieskusio konflikto su vienu jaunosios kartos atlikėjų detalių niekam neprireikė. Anot jos, atlikėjai ir vėl noriai dalyvauja festivalyje, jau ruošia programą.

„Tiesą sakant, tuo metu, kai viskas vyko, nemačiau daug ko ir nebuvo kada įsigilinti. Dabar nieko ir nepakeisi. Tik vis galvoju, kad galbūt ir kitaip buvo galima elgtis, atsakyti, tačiau, kai viskas užgriūna tą pačią koncerto dieną ir pati ne viską žinai, sunku reaguoti ar neišgyventi.

Man tik buvo sakoma, kad mane daug kas palaikė. Nuo to linksniavimo niekas nepasikeis. Žinomiems žmonėms sunku išvengti apkalbų ar kitų vertinimų. Žinoma, kiekvienam žmogui būtų nesmagu. Kita vertus, aš priėmiau tai kaip savotišką pasveikinimą (juokiasi). Sulaukiau ir kolegų palaikymo, o gyvenime visiems nutinka daug ko. Organizuojant šį renginį visi buvo geranoriški ir niekas neužsiminė apie tai.

Negaliu nesidžiaugti, kad jau rugpjūčio 5-6 dienomis Palangos koncertų salėje startuos Tarptautinis šlagerių festivalis. Scena atlikėjui ir jo klausytojams yra didelis džiaugsmas. Turinti gražias vasaros tradicijas šiųmetė jubiliejinė šlagerių fiesta sukvies į didelę šventę, kurioje pamatysime ir jaunuosius atlikėjus, ir jau tituluotus bei žinomus šlagerių karalius. Be kitų, festivalyje dalyvaus ir svečiai iš Latvijos, Armėnijos, Sakartvelo, Izraelio, Kazachstano bei Prancūzijos", – pasakojo ji.

B. Petrikytė šiemet nori parodyti daugiau dėmesio ir jauniausiai atlikėjų kartai, todėl pirmąją festivalio dieną bus renkami festivalio princas ir princesė. Jaunimui skirtos dienos koncertai bus nemokami, tad apsilankyti galės visi norintys.

„Jauniausiam festivalio dalyviui Kristijonui Borodevskiui tik dvylika. Taip pat dainuos ir „Lietuvos balsas. Vaikai" nugalėtoja tapusi Milėja. Pasirodyti scenoje su jau žinomais atlikėjais ir dainuoti su orkestru yra puiki patirtis tokiems jauniems dainininkams. Ne be priežasties pirmoji festivalio diena, kai minima ir tarptautinė jaunimo diena, skirta būtent jiems. Dar viena naujiena yra tai, kad atsiranda „Grand Prix".

Antrąją festivalio dieną vyks tradicija jau tapę šlagerių karaliaus ir karalienės rinkimai, kur dalyvaus jau puikiai pažįstami atlikėjai.

Aš pati į sceną lipsiu su Viktoru Malinausku. Visi susirinkusieji pamatys ir jau puikiai pažįstamus atlikėjus Liepą Mondeikaitę, Igorį Jermolenko, Valdą Lacko, Aušrinę, Gabrielių Vagelį, Moniką Mariją ir kt. Festivaliui šiemet sueina penkiolika metų, bet visi šie metai, atrodo, prabėgo kaip viena diena", – kalbėjo ji.

B. Petrikytė pasakojo, jog į jubiliejinį renginį pakviesti ir scenoje pasirodys net keliolika ankstesnių metų šlagerių karalių ir karalienių.

„Birutės uoste" vis dar besisukanti atlikėja juokiasi, jog ją puikiai apibūdina žodžiai „trys viename". Vien tik sceninės veiklos jai būtu maža, o nedidelis jos šeimos verslas pajūryje yra malonus širdžiai, nors dideliu pelnu pasigirti ir negali.

„Man didelis malonumas gaminti ir šeimai, ir čia, laukiant svečių. Konvejerio „Birutės uoste" nėra. Nebent giminės ar daugiau svečių, bet paprastai viskas ramu, ir tai leidžia patirti malonumą gaminti. Kartais vis pamąstau, kad gal jau nereikia ir neisiu, bet vis gaunasi kitaip. Gyvenimas pats viską sureguliuoja.

Mes tikrai neužsidarysime ir tiek, kiek Dievulis šioje žemėje laikys, tiek ir suksimės. Žinoma, daugiau maitinimo įstaigos verslo neatidaryčiau. Labai abejoju, kad ir vėl sutikčiau imtis tokio sumanymo. Jau tuoj vienuolika metų ir viskas yra, atrodytų, neblogai, tik iš naujo to nesiimčiau".

Praėjusių metų festivalio akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)