DELFI susisiekus su pačiu Nigelu vyras neslėpė, kad jaučiasi kiek sumišęs dėl Lietuvos teisėsaugos, nes jam vis dar yra taikomos kardomosios priemonės, o vaikelis po ilgo laiko jau gali gyventi su juo.

„Labai tuo džiaugiuosi ir mums viskas yra gerai. Gyvename kartu jau apie savaitę ir puikiai ja rūpinuosi pats. Tik socialiniai darbuotojai nenorėjo suteikti pagalbos. Daug kas buvo painu“, – pokalbio metu pasipiktinimo neslėpė jis.

Pasiteiravus, kuo vyras šiuo metu užsiima ir kaip uždirba, jis užsiminė apie verslą, kuris jau netrukus startuos. N. Westas pasakojo, jog prasimanyti pinigų tikisi iš verslų, kuriems idėjų jam netrūksta.

DELFI susisiekė ir su Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus vyriausiąja specialiste Silva Šimkevičiene, kuri patvirtino, kad vaikas šiuo metu yra perduotas biologiniam tėvui.

„Vaikas buvo paimtas iš šeimos iki 2018 m. liepos 1 d. dėl nepriežiūros. Su šeima dirbo socialinis darbuotojas. Buvo teikiamos socialinės paslaugos, pagal nustatytą poreikį, duoti įpareigojimai, kuriuos įvykdęs vaiko atstovas pagal įstatymą gali kreiptis dėl vaiko grąžinimo, kadangi laikinosios globos tikslas – yra grąžinti vaiką į biologinę šeimą.

Įvykdęs visus įpareigojimus vaiko atstovas pagal įstatymą kreipėsi raštu dėl vaiko grąžinimo. Atvejo vadybos posėdyje, kuriame dalyvavo socialiniai darbuotojai, vadybininkas, vaiko laikinasis globėjas bei VTAS atstovas, buvo priimtas sprendimas, jog šiuo metu yra išnykusios priežastys dėl kurių buvo nustatyta laikinoji globa ir nuspręsta vaiką grąžinti vaiko atstovui pagal įstatymą.

Kol įtariamojo kaltė nėra įrodyta, o faktų, liudijančių apie vaiko teisių pažeidimus vaiko atžvilgiu Skyrius šiuo metu neturi, Skyriaus nuomone, jog vaiko interesus geriausiai atitiktų vaiko gyvenimas kartu su jo tėvu.

Nuo vaiko grąžinimo vaiko tėvui šeimoje intensyviai lankosi su šeima dirbantis socialinis darbuotojas. Tėvas geranoriškai bendrauja ir bendradarbiauja su socialiniais darbuotojais, VTAS specialistais. VTAS lankėsi vaiko gyvenamojoje vietoje ir nustatė, kad šiuo metu vaikui sudarytos tinkamos gyvenimo sąlygos; netinkamos vaiko priežiūros nenustatyta, vaikui užtikrinama saugi aplinka.

Pažymėtina, jog nuo vaiko grąžinimo tėvui Skyrius nėra gavęs pranešimų apie netinkamą/nepakankamą vaiko priežiūrą šeimoje nei iš institucijų, įstaigų, nei iš asmenų.

Informuojame, kad Jūsų prašomą informaciją apie asmens privatų gyvenimą vadovaudamiesi Lietuvos Respublikos Baudžiamojo proceso kodekso 155 straipsnio 1 dalimi, galėtume pateikti gavę ikiteisminio tyrimo teisėjo sutikimą arba vadovaudamiesi Lietuvos Respublikos civilinio kodekso 2.23 straipsnio 1, 2 ir 3 dalimis – gavę asmens sutikimą“, – DELFI teigė S. Šimkevičienė.

Primename, kad Šaulių apskrities policijos Šiaulių miesto ir rajono komisariato pareigūnai praėjusių metų liepos 19 paskelbė be žinios dingusios 28 metų S. Grafininos paiešką. Į policiją kreipėsi minėtos moters sesuo ir pranešė, kad nuo šių metų liepos 1 dienos negali susisiekti su Didžiojoje Britanijoje gyvenančia seserimi S. Grafinina.

Tiek Anglijoje, tiek Lietuvoje pradėta dingusiosios paieška. Nustatyta, kad S. Grafinina liepos 1 dieną grįžo į Lietuvą. Tai užfiksuota tikrinant į Lietuvą iš Didžiosios Britanijos atskridusio orlaivio keleivius.

Birželio 28-ąją iš nesaugios aplinkos buvo paimta tuomet šešių mėnesių S. Grafininos duktė. S. Grafininos sutuoktinis, neoficialiais duomenimis, tuo metu buvo neblaivus, bute buvo ir dar keli asmenys. Paimta mergaitė išvežta ir apgyvendinta globos namuose.

S. Grafinina išgarsėjo po to kai po projekto „Olialia pupytės" pradėjo pasakoti apie savo turtus ir tai, kokį pasakišką gyvenimą jai padovanojo milijonierius vyras iš Didžiosios Britanijos. Moteris dalijosi asmeninio gyvenimo detalėmis televizijoje bei spaudoje ir jų santuokai išgyvenant ne pačius geriausius laikus. Tuomet ji pasakojo, kad sutuoktinis N. Westas prieš ją naudoja smurtą, tačiau vėliau N. Westas visa tai paneigė sakydamas, kad jos mėlynės - užsieniečių, su kuriais jo žmona užsiiminėjo seksu už pinigus, darbas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)