Visuomenėje žinomas vyras buvo, švelniai tariant, nustebęs, perskaitęs šią naujieną ir klausia – ar tai normalu?

„Šitoje šalyje su teisėsauga ir teisingumu yra labai daug bėdų. Labai. Tai tik dar vienas įrodymas. Kas čia per kliedesiai, kad teismas nustatė „jog jis nebandys paveikti tyrimo“? Jo draugeliai jau tai darė, jau važinėjo mašinos prie mokyklos, jau buvo rašomos žinutės. Tai yra neįtikėtina“, – pasipiktinimą išreiškė S. Vaitulionis.

Prie šio feisbuko įrašo pasipylė jam pritariantys komentarai ir spėlionės, kaip pasisuktų bylos nagrinėjimas, jei tai vyktų Vilniuje ar Kaune bei jei į tokį incidentą būtų patekęs ne politikės sūnus, o paprastas vaikinas, ir būtent taip pat pasielgęs su kurio nors garsaus politiko dukra... Kiti S. Vaitulionio sekėjai tokį teisėjos sprendimą vadino absurdo teatru, o mūsų šalies teisėsaugą kaltino pasiekus visišką dugną.

DELFI straipnsyje, kuriuo ir pasidalino komunikacijos specialistas, rašoma, jog Tauragės apylinkės teismo teisėjo padėjėjas Mindaugas Radvila portalui patvirtino, jog teisėja nusprendė atmesti prokurorės prašymą pratęsti kardomąsias priemones įtariamajam.

Vietoje ankstesnių kardomųjų priemonių skirtos švelnesnės: atidavimas tėvų priežiūrai ir pasižadėjimas neišvykti.

Daugiau apie tai, kaip teismas pasigailėjo įtariamojo, kurio mama yra žinoma Jurbarko politikė, galite skaityti ČIA.

Istorija apie žiauriai sumuštą nepilnametę sukrėtė visą Lietuvą. Ilgą laiką Kauno klinikose besigydžiusi mergina šiuo metu atsigauna po patirtų sužalojimų ir operacijų. Pagalbą nukentėjusiai nepilnametei organizavo ir žinomi žmonės. Saugirdas Vaitulionis ir Daina Bosas iškart po vos tragedija nesibaigusio įvykio kreipėsi į visuomenę, ragindami padėti į siaubingą padėtį patekusiai merginai ir jos šeimai.

Vėliau šiai tragedijai neabejingas komunikacijos specialistas S. Vaitulionis nusprendė ją aplankyti gyvai.

Saugirdas kartu su žinoma verslininke nepilnametei ir jos šeimai padėjo ne tik rinkti aukas gydymui, bet ir nemokamai parūpino advokatą bei surado plastikos chirurgą, kuris sutiko prisidėti prie gerumo iniciatyvos.

„Šiandien aplankiau košmarą Jurbarke išgyvenusią merginą, kuri dabar reabilituojasi Palangoje.

Dabar jau galiu apie tai rašyti, nes aprimo emocijos ir dingo tas baisus gerklėje strigęs gumulas. Į reabilitacijos centrą ėjau su didžiuliu nerimu, nes nežinojau, ką ten rasiu ir kokios emocijos tvyros ore. Ėjau su viltimi, kad išėjęs lengviau atsidusiu, nes suprasiu, kad viskas bus gerai.

Ką pamačiau? Gražiausią ir mieliausią mergaitę, liūdniausiomis akimis šioje žemėje. Tokiomis liūdnomis, kad pats liūdesys nėra toks liūdnas. Tesugebėjau pasakyti vos kelis padrąsinančius sakinius, nes žiūrėdamas į tas, pasimetusias ir neįtikėtino gilumo akis, tenorėjau smarkiai apkabinti ir verkti.

„Viskas bus gerai, juk žinai, kad bus!“, – sakau jai, nes tikiu tuo iki kaulų smegenų. „Mhm“, – dėl gyjančio sulaužyto žandikaulio tyliai atsako man mergina, šiltai ir plačiai besišypsodama man savo gražiomis akimis.

Žinau, kad viskas bus gerai, tik laukia didelis ir sunkus kelias: ne tik fizinės reabilitacijos, bet ir labai sunkaus emocinės ramybės atgavimo, o kur dar įtempta teisinė kova. Išėjau su gumulu gerklėje ir begale emocijų: gailestis, viltis, palengvėjimas ir žiaurus pyktis sukosi lyg jausmų centrifuga. Nenusakomas jausmas.

Palengvėjo, kad pamačiau, jog ji gyja. Gal ne taip sparčiai, kaip tikėtasi, bet gyja. Pamačiau, kad jai – geriau, bet tas vandenyno gylio liūdesys akyse... Tikiu, kad mūsų šalyje yra teisingumas. Tikiu, kad profesionalūs medikai ir psichologai padės merginai atsitiesti. Bet po šiandien, labiausiai noriu, kad vieną dieną jos akys vėl šypsotųsi!“ – savo socialiniame tinkle skelbė S. Vaitulionis.

DELFI primena, kad gegužės 26-ąją kaimo turizmo sodyboje vykęs vakarėlis baigėsi tragedija. Jo metu po bandymo išžaginti buvo žiauriai sumušta 17-metė.

Po šio įvykio sunkiai besiverčianti merginos šeima pagalbos kreipėsi į visuomenę. Tyrimo metu paaiškėjo, kad ją sumušęs vaikinas yra Jurbarko politikės sūnus.

DELFI žiniomis, jis kaltę neigia, tačiau liudininkų apklausų pakako, kad jam būtų pareikšti įtarimai pagal 149 Baudžiamojo kodekso straipsnio 3 dalį.

„Jaunuolis buvo apklaustas ir paleistas. Jis nesuimtas, tačiau paskirta kita kardomoji priemonė. Po apklausos jam pareikšti įtarimai pasikėsinimu išžaginti“, – DELFI tuomet sakė I. Rotautaitė-Pukenė.

Jei įtarimai bus įrodyti, įstatymai numato, kad tas, kas išžagino nepilnametį asmenį, baudžiamas laisvės atėmimu nuo trejų iki dešimties metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (178)