„Šita istorija nutiko antradienį. Buvome prie „Forum Palace“, kur negalima stovėti, bet aš nebuvau išlipęs iš automobilio. Netrukus prie BMW privažiavo policija, kuri be jokių ilgų šnekų mane nubaudė. Neleido pasiaiškinti ar pašnekėti bent apie įspėjimą. Iškart buvo norima nubausti, sugadinti nuotaiką. Jokių kompromisų net negalėjo būti. Tokį pažeidimą padariau pirmą kartą per dešimt metų, tačiau pareigūnas į situaciją pažiūrėjo netolerantiškai – norėjo tik nubausti ir jokio dialogo“, – DELFI tikino Laurynas.

Pašnekovas sakė, kad dėl skirtos baudos neatsikalbinėjo, dėl savo poelgio gailisi ir kaltę pripažino, tačiau kito nusižengimo jis nepripažįsta ir jaučia apmaudą.

Laurynas Maybach gavo baudą

„Svarbu paminėti, kad gavau baudą dar ir už tai, kad neva neturėjau technikinės, bet ji yra ir galioja iki 2021 metų, tačiau jos nesivežioju. Manau, kadangi gyvename Europos Sąjungoje, šį dokumentą pareigūnai turėjo pamatyti savo kompiuteryje, kai tikrino mano vairuotojo pažymėjimą. Net draudėjui po to skambinausi pasitvirtinti, ar tikrai viskas tvarkoje su technine apžiūra, bet ir jis patikino, kad oficialiuose dokumentuose „Regitroje“ yra viskas gerai“, – sakė jis.

Norėdamas įrodyti savo tiesą ir anuliuoti antrąją baudą Laurynas turės užpildyti paraišką ir atsiųsti galiojančios techninės apžiūros dokumentų kopiją, tačiau toks procesas socialinių tinklų įžymybę esą vargina ir piktina.

„Iš viso gavau dvi baudas, vieną turėtų anuliuoti, bet tai trukdo mano laiką. Tai kelia stresą, įtampą, nerimą, gadina nuotaiką, nes turėsiu pildyti prašymą, siųsti savo technikinės nuotraukas el. paštu ir tik tada bauda bus anuliuota. O vėliau ir vėl tai gali pasikartoti, viskas per tą patį, vėl tie patys žaidimai“, – sako Laurynas.

Laurynas Maybach gavo baudą

„Labiausiai pyktis ima dėl nepagarbos žmogui“, – priduria pašnekovas.

Bauda, dėl kurios Laurynas jokių pretenzijų nereiškia, jam atsiėjo vos 15 eurų, nes pareigūnai, įvertinę, kad toks nusižengimas padarytas pirmą kartą, ją sumažino perpus. Kitu atveju Laurynui būtų tekę mokėti 30 eurų baudą.

Akimirkomis iš susidūrimo su teisėsauga Laurynas dalijosi ir socialiniuose tinkluose, savo tūkstančiams sekėjų surengdamas šou.

Trumpuose vaizdo įrašuose matomi aikštelėje susirinkę smalsuoliai, policijos automobilis bei du pareigūnai. Tiesa, su vienu iš užfiksuotų pareigūnų kiek anksčiau Laurynas mielai bendravo ir net pozavo bendroje nuotraukoje. Tačiau po šio įvykio pašnekovas esą juo nebesižavės, jo socialiniuose tinkluose nebeseks ir su juo draugiškų santykių nebepalaikys.

Nepaisant to, užfiksuotoje vaizdo medžiagoje galima lengvai pastebėti, kaip Laurynas, išsitraukęs išmanųjį telefoną, provokuoja policininkus, vartoja necenzūrinius žodžius. O peržvelgus turinį, kurį socialių tinklų garsenybė viešina internete, matoma, kad neigiamą nuomonę apie Lietuvos teisėsaugą jis formuoja kone kasdien.

Laurynas Maybach

DELFI susisiekus su Vilniaus apskr. VPK atstove žiniasklaidai, ši patvirtino, kad minima situacija yra žinoma, tačiau policija esą elgėsi pagal įprastas normas. O jei visgi vairuotojas įžvelgia galimą pareigūnų nusižengimą – jis visada gali pareikšti skundą.

„Toks įvykis yra užfiksuotas, jam buvo surašyti protokolai. Kadangi kita pusė yra privatus asmuo, mes negalime nieko plačiai komentuoti. Jei žmogus nėra patenkintas pareigūno elgesiu ar bendravimu, tai jis visada gali kreiptis į įstaigos vadovą, kuris, reikalui esant, atliktų tyrimą.

Vairuotojui buvo skirta bauda už stovėjimą neleistinoje vietoje. O dėl techninės apžiūros patikrinimo, duomenų bazėje ją rodė negaliojančią. Taip ir buvo užfiksuota. Žinoma, visada gali būti techninių klaidų. Tiesa, pareigūnai piliečiui siūlė atvežti į vietą popierinį dokumento variantą, kurio tuo metu vairuotojas su savimi esą neturėjo, bet jis atsisakė. Kaip ir pats pilietis minėjo, jei reikiamus dokumentus jis visgi turi, tą baudą jis gali anuliuoti“, – DELFI kalbėjo Komunikacijos poskyrio vedėja.

Su policija reikalų turi ne pirmą kartą

DELFI primena, kad socialiniuose tinkluose išgarsėjęs Laurynas policijos akiratyje atsiduria jau ne pirmą kartą. Tiesioginių transliacijų metu ginklais besipuikavęs jaunuolis praėjusiais metais sulaukė pareigūnų vizito savo paties namuose. Policiją iškvietė įbauginti internautai, kurie feisbuko įžymybę ėmė įtarinėti dėl galimo ginklų laikymo namuose.

Pranešimų apie netinkamą Maybacho veiklą internete policija gaudavo ir anksčiau, tačiau jo namuose apsilankyti buvo nuspręsta tik tąkart.

DELFI žiniomis, abu ginklai buvo paimti, o vienas iš jų perduotas ekspertizei. Tyrimas vyksta iki šiol.

Vienoje iš vaizdo transliacijų Laurynas pats tikino, kad jo ginklas nėra tikras, o kitas tėra orinis šautuvas ir nėra galingas, todėl esą bijoti nėra ko. Praėjusių metų birželio 12 d. vaikinas taip pat suskubo pasidalinti vaizdu, kuomet jo namuose apsilankė pareigūnai. Socialiniame tinkle paviešintoje nuotraukoje matyti jo mama ir du ant lovos paguldyti ginklai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (254)