Žinią apie žinomo aktoriaus netektį DELFI patvirtino jo buvusi žmona Jolita Skukauskaitė.

„Taip... Almanto nebėra“, – tepasakė ji.

„Kol kas niekas neaišku“, – DELFI tęsė pašnekovė. Aktorė taip pat pridūrė, kad tokią valandą Almanto netekusi šeima prašo visuomenės supratimo, gerbiant jų netektį ir ramybę.

TV serialo "Naisių vasara" pristatymas

Buvę žinomo aktoriaus kolegos ir bičiuliai sakė, jog žinia apie A. Vaišnio mirtį juos pasiekė kaip perkūnas iš giedro dangaus. Daugelis sakė, jog sunku patikėti baisia žinia ir kolegą prisiminė tik gražiausiais žodžiais.

„Labai liūdna ir netikėta, nes netekome puikaus žmogaus ir aktoriaus. Su Almantu susipažinome ir kaip kolegos pradėjome kartu dirbti nuo pat pirmojo „Naisių vasaros" festivalio sezono. Jis tikrai pasižymėjo stropumu ir talentu. Jis buvo mėgiamas režisierių ir puikiai tvarkėsi su jam skirtu vaidmeniu. Tik gražiais žodžiais ir gražiais prisiminimais galiu jį prisiminti", – kalbėjo žinomas aktorius ir Valstybinio Šiaulių dramos teatro vadovas Aurimas Žvinys.

Anot A. Žvinio, su kolega tenka atsisveikinti pačioje jo brandoje ir žydėjime. „Pats šią žinią išgirdau iš žiniasklaidos. Tai buvo kaip perkūnas iš giedro dangaus. Liūdna ir tai, kad paskutinį kartą bendravome prieš beveik mėnesį, nes jis teikė pasiūlymą Valstybiniame Šiaulių dramos teatre statyti vaikišką spektaklį ir kaip tik apie tai diskutavome. Pakankamai ilgai telefonu kalbėjome apie pjesę ir patį sumanymą.

Ši medžiaga susišaukė su įvykiais, nes jis ir su vaikais norėjo kalbėti apie gyvenimo ciklus, nes gyvenimas susideda iš pavasario, žydėjimo, brandos ir rudens, kai krenta medžių lapai ir tenka su kažkuo atsisveikinti. Jis norėjo kalbėti apie esminį gyvenimo ciklą.

Planavome susitikti po atostogų ir prie kavos puodelio aptarti šiuos visus gražius planus. Šiaip Almantas buvo santūrus, susikaupęs ir niekada neužsiiminėdavo pašaliniais dalykais. Jis buvo tobulas aktorius-kareivėlis pačia geriausia prasme", – sakė jis.

Daugiau kolegų prisiminimų ir minčių galite perskaityti ČIA.

Kartu su buvusia sutuoktine A. Vaišnys susilaukė dukros Mortos. Nors poros keliai išsiskyrė, jiedu palaikė šiltus santykius.

Žinomas aktorius mirė sulaukęs 47-erių metų.

Seriale „Naisių vasara“ A. Vaišnys nuo 2009-ųjų atliko Giedriaus vaidmenį.

TV serialo "Naisių vasara" pristatymas

2002-aisiais A. Vaišnys baigė Lietuvos muzikos akademijos Aktorinio meistriškumo katedrą, vadovaujamą A. Latėno ir A. Savickaitės. Filmavosi Lietuvos televizijoje ir kino studijoje. 2003-aisiais priimtas į Juozo Miltinio dramos teatrą aktoriumi.

2005-aisias filmavosi režisieriaus Takayoshi Watanabe kurtame filme „Nippon no Shindorâ: Sugihara Chiune monogatari“, o 2015-aisiais – Alvydo Šlepiko režisuotame filme „Kunigo naudą velniai gaudo“.

Kada ir kur bus galima atsisveikinti su A. Vaišniu kol kas aišku nėra, tačiau manoma, kad apie organizuojamas laidotuves naujienos turėtų paaiškėti antradienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (226)