Vos pareigūnams pradėjus atlikinėti kratą, E. Dragūnas susisiekė su DELFI ir, papasakojęs, kas tuo metu vyksta jo namuose, pakvietė kuo greičiau atvykti ir pamatyti tai savo akimis.

Tačiau netrukus, kai atvažiavo žurnalistai, jiems bandant patekti į namo kiemą, ten buvę pareigūnai tai daryti uždraudė teigdami, jog tam prieštarauja pats namo savininkas.

Penktadienio vakare susisiekus su atlikėju, šis patikino, kad tikrai tokio nurodymo nedavė.

„Kai jie įsiveržė į mano namus, žurnalistai nebuvo prileisti meluojant, kad aš tam prieštaravau, nors iš tiesų mielai būčiau sutikęs, kad jie fiksuotų viską, kas tuo metu vyko. Turbūt pareigūnai nenorėjo, kad žurnalistai matytų, kaip savivaliaujama mano namuose. Jie vilkina bylas, mus trejus metus tampė Mokesčių inspekcija... Noriu pasakyti, kad aš eisiu iki galo ir netylėsiu. Noriu patvirtinti, kad DELFI žurnalistams paskambinau aš pats, o pareigūnai, sakydami, kad nenoriu jų įsileisti melavo į akis. Bet aš pasiruošęs ir aš kalbėsiu“, – trumpai apie penktadienio įvykius sakė E. Dragūnas.

Jis tikina, kad netrukus visus jo atsakymus į kylančius klausimus ir pasakojimą apie tai, kas vyksta pastaruosius metus atlikėjo gyvenime, atsakys DELFI TV eteryje surengtos išskirtinės tiesioginės transliacijos metu.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja DELFI teigė, kad penktadienio vakarą pakomentuoti pareigūnų veiksmų ir atsakyti į E. Dragūno išsakytus kaltinimus negali, nes nežino visų aplinkybių, bet pažadėjo situacija pasidomėti pirmadienį. Anot vedėjos, bus susisiekta su įvykio vietoje dirbusiais pareigūnais.

E. Dragūną ir jo mylimąją pažadino pareigūnų skambutis į duris

Penktadienio rytą Egidijus Dragūnas bei jo mylimoji, modelis Kotryna Kozlovaitė pradėjo neramiai. Į SEL lyderio namų duris Vilniuje pasibeldė pareigūnai ir ėmė atlikinėti kratas.

Į įvykio vietą pirmieji nuskubėję DELFI žurnalistai pamatė sujudimą – kieme ir namuose buvo neuniformuoti pareigūnai, vėliau atvyko ir du policijos automobiliai, policininkai apsupo namą.

Tiek pats chalatu apsirengęs Selas, tiek K. Kozlovaitė trumpam išeidavo į kiemą, vėliau E. Dragūnas pareigūnų buvo palydėtas link savo automobilio, iš kurio paėmė dokumentus.

Pareigūnai akylai saugojo įėjimą į kiemą ir žurnalistų artyn neprileido teigdami, jog to nenori pats atlikėjas. DELFI kol kas pavyko išsiaiškinti tik tiek, kad kratos vykdomos Vilniaus apskrities VPK Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pavedimu.

DELFI šaltiniai patvirtino, jog kratos vykdomos net dėl kelių Baudžiamojo kodekso straipsnių – galimo turto iššvaistymo, galimo apgaulingo apskaitos tvarkymo, galimo dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu.

DELFI šaltinių teigimu, krata E. Dragūno namuose atliekama dar prieš dvejus metus pradėtame ikiteisminiame tyrime – tuo metu atlikėjui buvo pareikšti įtarimai dėl esą neteisėto praturtėjimo, kai pas SEL lyderį buvo rasta ir paimta beveik 90 tūkst. eurų.

Šis tyrimas yra siejamas su atlikėjo įkurta ir vadovaujama viešąja įstaiga – Egidijaus Dragūno labdaros fondu. Daugiau kaip prieš 8 metus fondas buvo įregistruotas Zarasų rajone.

Tai jau ne pirmoji krata, kurią šiame ikiteisminiame tyrime atliko policijos pareigūnai – anksčiau jie krėtė atlikėjo namus, kai šis dar gyveno privačiame kotedže.

Leidimą E. Dragūno namuose išdavė ikiteisminio tyrimo teisėjas, gavęs tyrimą kontroliuojančio prokuroro teikimą – dokumente teigiama, kad atlikėjas gali turėti tyrimui svarbių dokumentų.

Maždaug po valandos, kurią pareigūnai ir būsto šeimininkas praleido namo viduje, dainininkas išėjo ir sėdosi į savo advokato vairuojamą automobilį bei lydimas pareigūnų buvo išvežtas į apklausas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (387)