„Esu sutrikusi ir tiesiog priblokšta... Mano šuniuką užklupo netikėta liga – epilepsija. Niekada net negalvojau, kad keturkojai irgi serga tokiomis ligomis... Gal kas turite patirties? Gal turite kažkokių naudingų patarimų? Gal kas esate su tuo susidūrę?“ – feisbuke teiravosi moteris.

Palangoje gyvenanti ir dirbanti Birutė DELFI patikino, kad ji stipriai išsigando, kuomet išvydo sunegalavusį savo augintinį.

„Patį pirmą kartą jis iškrito per karščius. Tuo metu jam prasidėjo priepuolis. Netrukus po to tai ėmė kartotis kas savaitę. Labai išsigandau, nesupratau, kodėl taip nutiko. Nuvažiavome pas veterinarą, jis išrašė vaistų nuo epilepsijos, tačiau nuo jų mano šuniui įvyko dar didesnis priepuolis“, – prisimena pašnekovė.

„Ėmiau ieškoti priežasčių, kodėl jam taip nutinka. Kaip suprantu, jį paveikė tie buvę karščiai. Tikrai labai išsigandau, nesupratau, kas čia vyksta“, – pripažino augintinio šeimininkė.

Jorkšyro terjerą Džiazą Birutė augina jau penkerius metus. Ji sako nesitikėjusi, kad epilepsija gali ištikti ne tik žmones, bet ir naminius gyvūnus.

„Jeigu anksčiau būčiau kažką apie tai girdėjusi, tikrai būčiau iškart sureagavusi po pirmoji simptomo ir jį vežusi pas veterinarus. Kadangi nežinojau, kad tokios ligos būna ir šunims, tai šiek tiek uždelsiau. Nepaisant to, vos tik tai pasikartojo ėmiausi priemonių“, – tikina Birutė.

Dabar keturkojis Džiazas, anot jo šeimininkės, laikosi gerai. B. Navickaitė džiaugiasi, kad į jos pagalbos šauksmą atsiliepė begalė neabejingų žmonių.

„Žmonės man rašė asmenines žinutes, į mane kreipėsi ir veterinarijos klinika. Jie visi davė daug ir įvairių patarimų. Šią savaitę numatyti išsamūs tyrimai, kurių metu šuniukas bus peršviestas, bus patikrintas jo kraujas. Baisu, kad tai gali būti kita liga, kurios simptomas yra epilepsija. Nepaisant to, pastaruoju metu jis jaučiasi gerai“, – DELFI pasakojo palangiškė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)