Klaipėdos centre, prieš pat E. Dragūno koncertą liepos 6-ąją Vasaros estradoje, atsirado ranka rašytas plakatas, kuriame kreipiamasi į miesto merą.

„Vytautai Grubliauskai, kodėl, kai vyksta SEL koncertas, turi nemiegoti pusė Klaipėdos?!! (V. Tarasovienė, 2018)“, – praėjusiais metais viešai išsakytus garsios dainininkės žodžius cituojama skelbime.

Skelbimas Klaipėdoje

DELFI bandė susisiekti su Klaipėdos savivaldybės atstovais žiniasklaidai ir pasiteirauti, ar buvo imtasi kokių nors priemonių, norint pagerinti bendrą miestiečių nuotaiką prieš būsimą SEL koncertą, tačiau nesėkmingai – nurodytais kontaktais telefonu niekas neatsiliepė.

Netrukus po to informavimo ir e. paslaugų skyriaus vyr. specialistė į DELFI užklausą sureagavo raštu.

„Informuojame, kad naujos taisyklės ar apribojimai nėra priimti, išskirtinis pasiruošimas šiam renginiui taip pat nenumatytas. Šią akimirką renginio organizatoriui leidimas nėra išduotas – laukiama, kol organizatorius pateiks visus reikalingus dokumentus“, – teigė Milda Milbutaitė.

Žinoma klaipėdietė V. Tarasovienė apie šypseną keliantį plakatą su jos citata sužinojo iš DELFI. Tiesa, jos nenustebino, kad miestiečiai ir vėl kelia nepatogius klausimus Klaipėdos savivaldybei.

„Matyti to plakato dar neteko, tačiau manau, kad tai yra neišvengiama. Žmonių nuomonė kaip į sieną. Daugeliu klausimų pas mus Klaipėdoje, deja, taip yra. Viskas vyksta taip pat metų metus. Šiais metais klausimo apie šį koncertą nekelsiu“, – nusijuokė pašnekovė.

Galiu skirti tik užuojautą jiems. Jeigu jie sukils, gal ir aš juos palaikysiu, bet iniciatyvos šiuo klausimu tikrai nerodysiu.
Violeta Tarasovienė

„Jaučiu užuojautą žmonėms, kurie gyvena šalia Vasaros estrados. Tikiu, kad juos neramina ne tik SEL koncertas, bet ir kiti renginiai, vykstantys iki 1 val. nakties. Galiu skirti tik užuojautą jiems. Jeigu jie sukils, gal ir aš juos palaikysiu, bet iniciatyvos šiuo klausimu tikrai nerodysiu. Bergždžias reikalas. Labai daug problemų yra Klaipėdoje, jos jau įsisenėję, bet niekas nesikeičia. O labai gaila, nes iniciatyvos ir nepasitenkinimo iš žmonių pusės yra labai daug“, – apmaudo neslėpė V. Tarasovienė.

DELFI bandė pabendrauti ir su SEL lyderiu, tačiau susisiekti su E. Dragūnu nepavyko. Nepaisant to, yra žinoma, kad minimą plakatą atlikėjas jau buvo matęs, nes juo jau spėjo pasidalinti socialiniuose tinkluose.

Nepaisant to, su DELFI susisiekė SEL koncertą organizuojantis Lukas Zinevicius, kuris patikino, kad visi reikiami leidimai koncertui rengti yra gauti. Kūrybinė komanda rimtai atsižvelgė į miesto gyventojų nuogąstavimus ir nusprendė atsisakyti tam tikrų šou elementų.

„Leidimas renginiui – yra, taip pat imtasi papildomų Klaipėdos miesto savivaldybės priemonių dėl garso ribojimo nustatytu laiku. Gavome papildomą reikalavimą garso nutraukimui iki vidurnakčio. Dėl šių skundų mes net atsisakėme pirotechnikos“, – tikino vienas iš šou organizatorių.

Kiek vėliau savo poziciją šiuo klausimu išdėstė ir pats E. Dragūnas, kurio komanda išplatino pranešimą spaudai.

„Kasmet klaipėdiečiams ir miesto svečiams rengiame euforiją teikiantį šou. Kad geriausiai išpildytume savo sumanymus, mums reikalinga prietema. Tad, jei koncertas užsitęs kiek ilgėliau, greta Klaipėdos Vasaros estrados gyvenančius miestiečius prašau nepykti. Pasimėgaukite muzika kartu su tūkstančiais klaipėdiečių", – kalbėjo SEL lyderis.

Pernai V. Tarasovienė buvo nusiteikusi karingai

DELFI primena, kad V. Tarasovienė savo pastebėjimais apie E. Dragūno koncertą praėjusias metais pasidalijo ir socialiniame tinkle, kur sukėlė tikrą komentarų audrą. Vieni klaipėdiečiai piktinosi ilgai trukusiu triukšmu, o kiti teisino sakydami, kad tokie renginiai vyksta ne taip ir dažnai.

„Jei netoliese namų esančiuose restoranuose vyksta kokie nors renginiai, yra taisyklė, jog iki 23 val. mieste jau būna ramu. Tai yra ramybės valandos. Mes šeštadienį grįžome 23 val. namo. Nesu futbolo fanatikė ir iki vidurnakčio jo nežiūriu (juokiasi). Netylant muzikai paskambinau bendruoju pagalbos telefonu ir paklausiau, kodėl mieste vis dar taip triukšminga. Man tik atsakė, kad vyksta SEL koncertas, o leidimus išdavinėja savivaldybė“, – pernai sakė V. Tarasovienė, kuri vėliau socialiniame tinkle kreipėsi ir į Klaipėdos miesto merą V. Grubliauską, tačiau jo atsakymas, kad reikia dar pasidomėti, žinomos moters netenkino.

Ji pasakojo, kad koncerto vakarą mieste buvo itin triukšminga, o jos dukra dėl pernelyg garsios muzikos negalėjo užmigti net iki pirmos valandos nakties, nors atlikėjų šeima gyvena 3 kilometrų atstumu nuo koncerto vietos. Pašnekovės teigimu, muzika skambėjo taip garsiai, kad lengvai buvo galima išgirsti ir dainų žodžius bei grupės lyderio šūksnius.

„Jei vyksta džiazo festivalis, jis vyksta krantinėje, kur nėra nei vieno gyvenamo namo ir jis baigiasi iki 12 val. Negirdėjau ir tokio garso, kokį girdėjau vakar. Visuomet iki vidurnakčio vyksta kažkokie renginiai. Nežinau, kas čia vyksta. Galbūt aparatūros prisivežė. Nei vieno koncerto negirdėjau taip aiškiai būdama namuose, kaip šį. Kai kurie pažįstami ir draugai taip pat sakė, kad net ir gyvendami toliau viską girdėjo“, – tikino žinoma moteris.

Atlikėja pabrėžė, jog pati būdama muzikante puikiai supranta, kad koncertai yra reikalingi ir tai nėra blogai, tačiau ją papiktino triukšmas, kuris tęsėsi iki paryčių. „Nepateisinu savivaldybės, kuri išduoda tokius leidimus. Jei ir buvo pažeistas tas leidimas ar kokia nors sutartis, jis tik sumokės baudą. Tapo aišku, kad viskas čia yra gerai ir reikia džiaugtis, jog pas mus SEL apskritai koncertuoja“.

Praėjusiais metais Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis patikino, jog leidimas renginiui, kuris truks iki 1 valandos nakties, buvo išduotas.

„Koncertui leidimas buvo išduotas iki pirmos valandos ryto. Tai patvirtino ir policija, kad koncertas baigėsi 00:40 val. Leidimai renginiams paprastai yra išduodami iki 23 val. Atskiru direkcijos sprendimu renginys gali trukti iki 1 val. ryto. Prikibti prie organizatorių, kad renginys truko ilgiau nei leista, nepavyks. Tačiau ar renginys atitiko visus kitu reikalavimus, dar klausimas. Rytoj turėtume gauti triukšmo matavimo duomenis ir pamatysime, kiek buvo viršytas triukšmas. Buvo ir kitų smulkių nusižengimų. Policija viso užfiksavo 11 smulkių nusižengimų. Skundų kol kas nebuvo užregistruota“, – DELFI kalbėjo specialistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (235)