Apie netektį socialiniuose tinkluose pranešė jo kolegos, draugai ir artimieji. Muzikantas Antanas Gustys „Facebook“ tinkle dalijosi jautria žinute ir skyrė užuojautą velionio šeimai.

„Šiandien Vladas Slyva Slavinskas paliko mus, paliko jau naująjį Lietuvos džiazo pasaulį. O kadaise jisai pats buvo „jaunasis Lietuvos džiazas“, kartu su kolegomis pradėję ir atidarę pirmąjį „Vilnius Jazz '87“ festivalį Lietuvos Mokslų Akademijos salėje Gedimino prospekte. Ilsėkis ramybėje, Vladai, mums tavęs visada trūko ir trūks... Nuoširdi užuojauta šeimai ir artimiesiems“, – skelbė A. Gustys.

Apie kovą su klastinga liga muzikanto žmona Jennifer Roper Slavinskas prabilo aukas renkančiame puslapyje gofundme.com. Čia moteris pasidalijo pora asmeninio archyvo nuotraukų ir jautriu pasakojimu apie savo sutuoktinį.

Jennifer rašė, kad jos vyrą ištiko prostatos vėžys. Tuo metu moteris dar buvo kupina vilčių. Nors kova buvo sunki, Vladas visada kartojo: „Niekada nesiduokite“.

Lietuvių muzikantas su žmona augino tris vaikus. Moteris, dėkojo visiems už pagalbą, renkant aukas savo mylimojo gydymui bei už skiriamą užuojautą.

Vladas Slavinskas-Slyva su šeima / Foto: Go Fund Me

„Mūsų mielas Vladas paliko pasaulį šį rytą. Man plyšta širdis. Jis niekada nepasidavė, tačiau jo kūnas neatlaikė. Dabar jis yra danguje, laisvas nuo skausmo, ir aš esu tikra, kad jis lekia sparčiais žingsniais per lengvas Nidos bangas, kai jos atsitrenkia į gintarinį paplūdimį, groja savo gitara, kaip pamišėlis arba kaip angelas“, – skelbė ji.

„Jis norėjo, kad aš nusiųsčiau jo paskutinį „didelį ačiū“ visiems tiems, kurie palaikė mūsų šeimą. Tikra palaima kiekvienam iš mūsų žinoti, kad šioje kelionėje mes esame ne vieni, jog mes turėjome galimybę tinkamai pasirūpinti Vladu“, – pridūrė muzikanto žmona.

Apie netektį socialiniuose tinkluose prabilo ir muzikantas Liudas Mockūnas.

„Šįryt netekome Slyvos! Kas nežino, Vladas buvo labai svarbus Vilniaus džiazo muzikantas ir pedagogas 10-ajame dešimtmety, įpūtęs džiazo ir laisvės dvasios ne vienam jaunam muzikantui. Niekada nesimokiau pas Slyvą, tačiau klausydamas ir stebėdamas, o vėliau ir grodamas kartu daug supratau ir išmokau iš šio labai svarbaus mano kartai žmogaus.

Ilsėkis ramybėje, Vladai. Užuojauta dukrai, žmonai ir vaikams!“, – skelbė L. Mockūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)