„Draugai, reikia pagalbos! Kas Kaune ar Kauno raj. auginate vištas? Priimkite ir mūsų Pienę. Mes pažadame lankyti ir parūpinti maisto. Liūdna jai vienai, ir ne kambaryje gi jai reikia gyventi... Dukrytė parsivežė iš paukščių šventės, gavo dovanų. Pasidžiaugėme, bet vištytei reikia kitų vištų!“, – savo socialiniame tinkle „Facebook“ pagalbos pažįstamųjų prašė G. Karaliūnaitė.

Laimei, iškart po šio skelbimo su Gintarės šeima susisiekė bent keli asmenys, kurie su malonumu priglaustų Pienę ir ją pasistengtų integruoti į gyvenimą kartu su kitomis vištomis. Tiesa, kol kas vištytė gyvena dar dainininkės namuose.

„Nutiko taip, kad dukrytę nusivežiau į Kaišiadorių paukščių šventę-festivalį. Ten vaikams buvo leista paglostyti paukščiukus, su jais nusifotografuoti. Daugelis vaikų ten kelias minutes sustodavo ir keliaudavo namo, tačiau manoji su vištomis užstrigo bent trims valandoms. Ji ėmė prašyti, kad jai nors vieną atiduotų, buvo ir ašarų. Net ėmiau gailėtis, kad aš ten ją vežiausi, nes niekaip neišėjo susitarti ir paaiškinti, kad vištytės namo negalima parsivežti. Nepaisant to, ji sugebėjo vieną berniuką įkalbėti, kad jai atiduotų viščiuką. Galiausiai ji su tuo viščiuku atėjo pas mane, valandą tarėmės ir susitarėme, kad visgi reikia jį grąžinti, tačiau atėjus į reikiamą vietą, to berniuko jau nebebuvo, jis buvo išvažiavęs. Taip ir likome su ta vištyte“, – neįprasto augintinio istoriją pasakoja G. Karaliūnaitė.

„Parsivežėme viščiuką namo. Visi man sakė, kad net paros jis neišgyvens, jog reikia jam specialios priežiūros. Tačiau, laimei, mūsų vištytei viskas tiko, ji ne tik išgyveno, bet ir paūgėjo. Suteikėme jai kiek įmanoma patogesnį gyvenimą, buvo šilta, lesinome, girdėme. Galiausiai ji priprato prie viso to, ėmė mane sekioti. Namai tapo vištide“, – juokiasi dainininkė.

Gintarė Karaliūnaitė namuose priglaudė viščiuką

Nepaisant to, Gintarė sako suprantanti, kad toks gyvūnas, deja, jos namuose ilgai gyventi negali. Moteris džiaugiasi sulaukusi neabejingų žmonių pagalbos.

„Vis tiek jai liūdna, jai reikia kitų vištų. Juo labiau, kad mes ne visada būname namuose, o visur vežiotis kartu jos negalime. Nors vežėmės ją ir į parduotuvę, ir į darželį parodyti vaikams. Gera žinoti, kad jau turime kelis pasiūlymus, kur ją priglausti, nes nenorime, jog ji pakliūtų į puodą. Norisi, kad ji sau ramiai dėtų kiaušinius, o mes ją galėtume aplankyti“, – DELFI pasakoja ji.

Tiesa, pašnekovė neslepia, kad šis mažas padarėlis pakeitė jos ir dukros kasdienybę. Penkiametė sunkiai prisileidžia mintį

„Patekau išties į nepavydėtiną padėtį. Bijojau, kad tik šis paukštelis nepastiptų, nes tikrai būtų buvę daug ašarų, todėl dukrą įspėjau, kad, deja, taip gali nutikti. Kiekvieną rytą į jos kambarį eidavome su baime patikrinti, ar vištytė dar gyva, ar ne. Dukrą dabar ruošiu viščiuko atidavimui, pasakoju, kad jai reikia gyventi su kitomis vištomis. Viskas tapo tarsi gyvenimo mokykla. Tai tikrai sudėtingas dalykas. Iš tono gal ir juokinga, tačiau mano dukra yra gana jautri tokiems dalykams, ji labai myli gyvūnus. Išaiškinti, kaip viskas turi būti, kad tie gyvūnai tinkamai gyventų, tikrai reikalauja nemažai pastangų. Mano penkiametė yra labai atkakli, ją reikia mokėti įtikinti“, – pastebi ji.

Gintarė su dukrele taip pat ruošiasi tam, kad jų Pienės gali nepriimti kitos vištos. Negana to, pokyčius pajautė ne tik dainininkės atžala, bet ir pati atlikėja – iš savo mitybos raciono ji išbraukė vištieną.

Gintarė Karaliūnaitė namuose priglaudė viščiuką

„Baiminamės, kad jos nenuskriaustų, neužkapotų. Tai tikrai nemažas galvos skausmas. Norime, kad ji sėkmingai būtų integruota į vištų šeimą. Tiesą sakant, dabar namuose nebevalgome vištienos. Išėjo išties gera prevencija. Paprasčiausiai nebegaliu valgyti vištienos. Pamatau visas tas kulšeles ir iškart galvoju apie savo vištytę. O mano dukra jau ir ankščiau nelabai valgė mėsos. Dabar ji ėmė klausinėti, iš kur atsiranda mėsa, kodėl pjaunami paršiukai ir kiti gyvūnai. Su tuo vištytės atėjimu jai kyla labai daug klausimų. Aš suprantu, kad daugelis komentatorių gali sakyti, kad višta – ne žaisliukas. Mes puikiai tą suprantame. Tai tikrai nebuvo joks užgaidų tenkinimas, tiesiog natūraliai išėjo tokia situacija, kurią mes sprendžiame. Jau dvi savaites su ja gyvename, ji auga, stiprėja. Atrodo, kad tai mažas padarėlis, tačiau vargo su juo tikrai yra. Išėjo nemenka istorija mums su ta Piene ir tai tikrai ne pabaiga“, – šypteli G. Karaliūnaitė.

Dainininkė sako, kad jau šią savaitę ji kartu su dukrele bandys nuvežti Pienę į naujus namus. Tiesa, jei bus pastebėta, kad vištytei gali grėsti pavojus, G. Karaliūnaitė žada dar kurį laiką šį neįprastą augintinį pagloboti.

„Jaučiu atsakomybę, kurią reikia išlaikyti iki galo. Juk svarbi kiekviena gyvybė“, – tikino pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)