Oficialiai pradėti skyrybas panoro A. Zuokienė. Būtent jos prašymu teisme pateiktas ištuokos pareiškimas.

„Taip, tikrai aš“, – DELFI komentavo moteris, pridurdama, kad daugiau komentarų šia tema nebus.

Su A. Zuoku antradienį DELFI susisiekti nepavyko, jo telefonas yra išjungtas.

Nepaisant to, asmenine tema politikas, nors ir nenorėdamas, neseniai trumpai pasisakė LRT radijo eteryje.

„Kodėl Vilniuje aš jau kuris laikas girdžiu kalbas, kad jūsų šeimoje nėra darnos, jog jūs negyvenate kartu su savo sutuoktine. Ar tai yra tiesa?“ – tiesiai paklausė laidos „C'mon, Nemira“ vedėja.

Kiek sutrikęs ir po nejaukios pauzės A. Zuokas prisipažino, kad tokio klausimo tikėjosi, tačiau nedaugžodžiavo.

„Nenorėčiau į šį klausimą atsakyti. Tarp kitko, aš jo tikėjausi. (...) Galiu atsakyti tiek, kad mes esame suaugę, savarankiški žmonės, kurie visą laiką gerbia vienas kito nepriklausomybę ir individualumą. Aišku, apie savo asmeninius, šeimyninius dalykus tikrai nesiruošiame kalbėti viešumoje. O koks tas gyvenimas bus, toks“, – eteryje su Nemira Pumprickaite kalbėjo politikas.

Apie skyrybas ir tai, kad pora nebegyvena kartu aktyviau pradėta kalbėti priešrinkiminiu laikotarpiu, kuomet A. Zuokas kandidatavo į Vilniaus miesto mero postą.

„Buvo tikrai labai daug įvairių dalykų išsakyta apie mūsų šeimą ir mano vyrą“, – pasibaigus rinkimams DELFI teigė A. Zuokienė.

Tuo metu A. Zuokienė sakė, kad jai pačiai teko girdėti daug dalykų apie savo šeimą. „Mes kartu jau trisdešimt metų. Per trisdešimt metų būna visokių momentų. Būna ir pakilimų, ir nusileidimų, o visos emocijos parodo, kad vienas kitam rūpi, – teigė ji. – Nesuprantu, iš kur tos kalbos ir nenorėčiau gilintis.“

Artūras Zuokas su žmona Agne

Jos teigimu, įvairias kalbas esą tuo metu galėjo skleisti oponentai. „Buvo ir baisesnių dalykų. Tai galiu nurašyti tik oponentų darbui. Aš girdėjau dar baisiau, – teigė A. Zuokienė, pridurdama, kad skyrybos – ne baisiausias girdėtas dalykas. – Buvo tikrai labai daug įvairių dalykų išsakyta apie mūsų šeimą ir mano vyrą ir tikrai negražia forma.“

Sutuoktiniai turi tris vaikus. Du iš jų yra suaugę ir palikę tėvų namus – vyresnioji dukra dirba finansų srityje, sūnus savo ateitį sieja su jūra, Anglijoje jis baigė jūrų akademiją. Jauniausiai poros dukrai yra 15 metų, ji dar mokosi mokykloje.

Pastaruoju metu A. Zuokienė socialiniuose tinkluose dalijosi įspūdžiais iš piligriminės kelionės po Ispaniją. Šis faktas taip pat sustiprino spėliones, kad moteris į šią patirtį veikiausiai nėrė po sunkių išgyvenimų, norėdama iš naujo atrasti save. Pats Zuokas jau minėtoje LRT radijo laidoje patvirtino, kad į šią kelionę žmona jo nekvietė, tačiau to esą nesureikšmino.

DELFI primena, kad Zuokų pora susipažino dar studijų laikais universitete. Aukso žiedus jiedu sumainė 1992-aisiais metais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (451)