Socialiniuose tinkluose aktyvus nuomonės formuotojas pasidalino trumpu įrašu iš savo artimos aplinkos. Su mama neseniai apie finansus šnektelėjęs S. Vaitulionis liko be amo, kuomet išgirdo, kokią pensiją gauna jo mama.

„221 euras“, – į klausimą, kokia yra jos pensija, man atsako mama ir aš tikrai sutrinku, nes nežinau, kaip reaguoti.

Aš net neketinu kalbėti apie tai, kaip iš tokios sumos išgyventi, nes visi suprantame, kad tai yra visiškai neįmanoma.

Ir čia mes kalbame apie tai, kai žmogus visą gyvenimą dirbo ir senatvėje valstybė ja žadėjo pasirūpinti. Aha, tuoj.

„Sodra“ nepasirūpins niekuo, niekada ir tai jau yra daugiau nei faktas. Kažkaip buvau apleidęs šį klausimą ir nelabai gilinausi.

Ši šalis aiškiai parodė, kad tai, iš ko gyvensite senatvėje, yra jūsų problema. Ir visiškai nesvarbu, kiek mokesčių per gyvenimą „Sodra“ iš jūsų nulupo.

Belieka patiems rūpintis savo senatvės pensija, kaip tai jau daro begalė žmonių kitose šalyse – kauptis patiems, kaip jau kam patogiau – antrą ar trečią pakopą rinktis, galų gale savarankiškai investuoti. Nes kitu atveju laukia liūdnas sėdėjimas ant bažnyčios laiptų su ištiesta tuščia konservų dėžute rankoje“, – apmaudą „Facebook“ tinkle reiškė jis.

Netrukus į aktualią diskusiją įsitraukė ir daugiau žmonių. Beveik kiekvienas iš jų teigė, kad jaučiasi nesaugiai dėl savo ar artimųjų ateities. Savo nuomonę apie mažas pensijas išsakė ir buvusi televizijos laidų vedėja, verslininkė Nora Lapinskienė.

„Labai liūdna, bet kol valstybė išlaikys šimtatūkstantinę „pašalpinių“ gvardiją – kitaip nebus. Iš ko mokėti pensininkui, jei sveikas, gudrus, jaunas žmogus susikombinuoja pašalpas, didesnes nei vidutinis dirbančiojo atlyginimas? Pabandykite pasiūlyti legalų, oficialų darbą tokiems – juoksis ilgai“, – tikino moteris.

Vieša diskusija greitai sulaukė internautų dėmesio, kurie taip pat aktyviai dalijosi asmenine ir, deja, karčia patirtimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (720)