Donatas pastaruosius 9 mėnesius praleido atsiribojęs nuo visų dėmesio, neišleisdamas į eterį nei vienos naujos dainos. Atrodytų, kad tylėjimo etapas turėjo būti puiki proga skirti daugiau dėmesio šeimai - žmonai Veronikai ir jųdviejų vaikams. Tačiau atlikėjas sako, kad to padaryti, deja, nepavyko.

„Kaip bebūtų keista, labiau norėjau atsisakyti ne muzikos, o žmonių, kurie supo mane šioje sferoje. Nes, tiesą pasakius, į muzikines keliones susiruošdavau itin dažnai. Šeimai ši pertrauka daug įtakos neturėjo. Mano šeima tik nerimavo dėl manęs, jautė nerimą manyje. Jautė, kuo gyvenu. Man tie 9 mėnesiai pasirodė labai ilgi. Maniau, kad turiu greičiau leisti naują dainą, nes visi žmonės nuo manęs nusisuks. Labiausiai branginu ne savo dainas, o žiūrovą“, – kalbėjo jis.

Donatą Montvydą palaiko ne tik žmona Veronika, bet ir dukra Adelė, kuri jau demonstruoja artistišką prigimtį. Paklaustas apie tai, ar mato atžalos potencialą muzikos pasaulyje, Donatas atviravo, kad jau dabar ji svajoja apie ėjimą į sceną.

„Adelė sakė, kad šiemet nori dalyvauti „Lietuvos balse“. Paklausiau, pas kurį mokytoją ji eis, ji patikino, kad nori eiti pas Moniką Mariją, ne pas mane. Kiek nuliūdau, bet pamačiau, kad ji turi savo viziją ir savo nuomonę, savo artistų ratą, kurie jai patinka. Smagu, nes ji mąsto. Daug šoka, dainuoja. Jai bus daug paprasčiau, nei man. Ji turi mano užnugarį, tai svarbiausia.

Kalbant apie Adelę, galiu papasakoti, kaip kartais ji susiranda vyresnių draugių. Adelė yra tokia strategiška. Matydama vyresnes mergaites, ji žino, kad jos jaunesnis amžius susidraugauti nepadės, bet ji prieina ir siūlo joms pasisveikinti su Donatu Montvydu. Auklėtoja mane pakvietė ir papasakojo šią istoriją. Pagalvojau, kad oho, kaip keturių metų vaikas moka manipuliuoti. Žinoma, tos draugės pradėjo su ja bendrauti“, – juokėsi jis.

Eurovizinės svajonės ir lūkesčiai

Žiūrovams taip pat buvo labai įdomi D. Montvydo nuomonė apie po šių metų „Eurovizijos" konkurso kilusį skandalą, kuomet pasklido kalbos, jog Italijoje neteisingai suskaičiuoti balsai ir Jurijus turėjo patekti į konkurso finalą.

„Man apmaudu dėl Jurijaus, jis mano dešimtuke buvo kur kas aukščiau, nei daugelis. Kai jis nepateko, man buvo nuostaba, net nusivylimas „Eurovizija“. Nes kartais nebeaišku, ko norima ir ko šiam konkursui reikia“, – sakė jis.

Donatas teigė, kad konkurso organizatoriai nepripažįsta tos klaidos, nes pasekmės būtų labai didžiulės. Tačiau pasiūlė į situaciją pažvelgti paprasčiau. Jo nuomone, netgi „Grammy“ apdovanojimuose įvyksta įvairiausių klaidų. Tai yra natūralus dalykas. Tačiau jam gaila, kad šįkart dėl to nukentėjome būtent mes.

Vėliau pokalbio metu Donatas pripažino, kad jau svajoja apie kitą savo žengimą į eurovizinę sceną, to prašo ir gerbėjai ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

„Būna, kad sėdžiu, žiūriu „Euroviziją“ ir jau imu jaudintis. Įsivaizduoju, kaip aš darau visokius dalykus scenoje. Jaučiu, kad tas laikas jau bręsta. Ar jis ateis, aš negaliu pasakyti. Tai priklauso ne tik nuo mano norų. Nuo dainų ir aplinkybių, kurios suplauks. Trečias kartas turi būti TOP 3. Jei paklaustumėte manęs, ką aš darau dėl to, tai energiją aš jau paleidau, tikiuosi geriausių idėjų. Noriu tiesiog pasimėgauti, suteikti vilties lietuviams. Aš galvoju apie tai“, – kalbėjo jis.

Kalbai pasisukus apie šių dienų jaunuosius ir dar tik sceną prisijaukinti bandančius jaunuolius, D. Montyvdas sakė nemanąs, kad jiems šlovę ir populiarumą pasiekti dabar yra lengviau nei jo kartos atlikėjams.

„Aš manau, kad kai aš buvau jaunesnis, paauglys, man tėvai sakydavo tą patį. Dabar, kai ateina 10 – 15 metų jaunesni už mane – jie eina tuo keliu. Savo vaikams aš tikriausiai tą patį sakysiu. Aš žaviuosi drąsa ir pasitikėjimu. Viskas, kas turėtų eiti šalia to yra pagarba. Bet tas pasitikėjimas yra tai, ko reikia pasauliui, nes tu turi pasitikėti savimi.

Būk drąsesnis, vietoje to, kad būtum traumuotas. Turi neprarasti pagarbos. Ar jie įdeda daugiau ar mažiau darbo? Mūsų skiriasi mentalitetas. Aš praleidžiu po 12 valandų studijoje, gal jie tiek nepraleidžia. Kiekvienas turime savo kelią, kiekvienas juo einame ir niekada neturiu priekaištų ypatingai jaunajai kartai dėl to, kad jie daro kitaip ar blogai. Aš asmeniškai stengiuosi stebėti, ką jie daro, nes tarp jų yra žmonių, kurie diktuos, kas Lietuvoje bus ateityje ir jie jau dabar tą daro“, – sakė Donatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)