Paklausta apie pastaruosius savo metus Erika atvirai sako, jog išgyvena įtemptą laiką, o darbus planuoja sekundžių tikslumu. „Galvoje skaitliukas sukasi nuolatos. Visko daug ir norisi visur būti gerai, todėl tenka viską itin stipriai apgalvoti į priekį ir laisvą laiką praleisti kokybiškai. Visus darbus namuose dalijamės su vyru. Kuo daugiau turi darbų, tuo daugiau ir padarai. Ta taisyklė tikrai yra teisinga“, – šypteli DELFI pašnekovė.

Nors E. Vitulskienės diena prasideda nuo rūpesčio vaikais, vėliau laukia darbas mados namuose bei namų rūpesčiai, o vėlai vakare – laikas sau ir šeimai. „Kaip tik todėl ir šis interviu yra 22 val. Tik dabar baigėsi mano visos pagrindinės pareigos“, - prasitaria pašnekovė.

Erika neslepia, jog dar planuojant nuosavą verslą daug kas atrodė visiškai kitaip, o dabar ji susidūrė su realybe, kurioje tenka daug ko mokytis ir tyrinėti. Ji pastebėjo, jog mados versle atsiranda daug naujovių.

Merūnas Vitulskis ir Erika Vitulskienė

Didžiausia pagalba – vyras

„Sunkiausia dalis vis dėlto buvo perprasti drabužių konstravimą, techninę šio verslo pusę. Buvo ir naktų kai pervargsti iki tiek, kad tenka kiek nurimti, atleisti vadeles. Dažnai būna, kad ir verkti reikia, ir laimės šokį sušokti. Visuose darbuose būna įvairių akimirkų.

Mano komanda dar tik formuojasi. Ji dar labai maža, o nariai tampa ir šeimos nariais, nes kartu praleidžiame daug laiko. Dirbame ir su jaunimu degančiomis akimis. Tikrai džiaugiuosi, kad jais patikėjau. Mano didžiausia parama yra mano mama ir vyras, kurie visada man padeda“, – pasakojo ji.

Juokdamasi Erika prasitarė, jog nemažai prie mados namų įrengimo prisidėjo ir vyras bei operos solistas Merūnas Vitulskis. Jam teko prisiminti ir statybininko darbą, kurį dirbo dar iki užlipo į didžiąją sceną. „Merūnui teko ir įvedant elektrą padirbėti, ir su parketu, kitus buitinius ir statybinius darbus nudirbti. Tikrai galėjo prisiminti senus laikus“, – besišypsodama pasakojo ji.

Pašnekovė sako, jog taip, kaip jos vyras padeda jos darbe, ji taip pat prisideda ir organizuojant jo darbus, derinant koncertų detales. Tačiau pastaruoju metu nemažai laiko judviems tenka skirti ir narpliojant jubiliejinio Birutės Petrikytės skandalo istoriją. Viešai prabilę apie tai, kad koncerto organizatoriai nesąžiningai ir be jokių sutarčių naudojosi M. Vitulskio vardu, jie sulaukė didžiulio atsako.

Erika Vitulskienė

Išvydę Erikos ir Merūno pasisakymus spaudoje į juos kreipėsi ir kiti nukentėjusieji, kurie su šiais organizatoriais reikalų turėjo jau anksčiau.

Atsiliepė daugiau nukentėjusiųjų

Žinoma moteris viską žada paviešinti iš karto po teismo sprendimo, tačiau ją jau pasiekusi informacija privertė sunerimti. Anksčiau gauti teismo nuosprendžiai buvo neįgyvendinti, o nukentėjusieji susidūrė su cinišku požiūriu.

„Kuo toliau, tuo darosi baisiau. Suprantu, kad Lietuvos teisėsauga labai įdomiai dirba, nes žmonės apgaudinėjami nuolatos. Mums atsiuntė ir gautus teismo sprendimus, kurie nevykdomi. Žmonės buvo tiesiog apgauti. Nemažai taip apgautų žmonių mums rašė laiškus ir žinutes bei pasakojo savo istorijas. Jie sakė, kad į teismus nesikreipė tik dėl to, kad negalėjo to padaryti dėl finansinių priežasčių.

Mes eisime iki galo, nes tai jau garbės klausimas. Savo vardą uždirbome per vargus ir per daug tam paaukojome. Todėl kaip galima taip ciniškai elgtis? Atsiprašymo galiausiai taip pat nebuvo. Dirbame daugybę metų, o tokia situacija pasitaikė pirmąkart“, – sakė ji.

Merūnas Vitulskis

Kaip pasakoja Erika, po kilusio skandalo jie nukentėjo ir finansiškai. Iki galo nesupratęs, kas kaltas šioje painioje istorijoje, Merūno koncertą atšaukė ir vienas organizatorius.

„Tai yra viešas apgaudinėjimas ir man nesuvokiama, kaip galima taip elgtis. Nei žmogiškąja, nei profesine prasmėmis aš nenusižengiau. Iš pat pradžių prašiau sutarties ir bandžiau išgelbėti situaciją, tačiau buvau ignoruojama. Reklama ėjo, o aš buvau ignoruojama. Įspėjau, kad kreipsiuosi į teismą. To ir laikysimės iki galo. Neketiname sustoti“, – apgailestavo ji.

Daugiausiai dvejonių jai vis dėlto kėlė garbus jubiliejų šventusios atlikėjos amžius. E. Vitulskienė prisimena, jog nuo mažens tėvai ją mokė gerbti vyresnius žmones. To ji moko ir savo vaikus, todėl susidūrus su tokia situacija pasijautė absurdiškai ir tarsi įvaryta į kampą.

„Organizatoriai pasielgė labai neprofesionaliai, tačiau tai, ką sužinojome vėliau, parodė, jog tokia praktika jiems nėra neįprasta. Tikrai sumišau pamačiusi visus tuos interviu ir tai, kas pradėjo vykti vėliau. Man rašė žinutes, provokavo ir net apie mano vaikus rašė. Koncerto organizatorė yra vieno pajūrio laikraščio savininkė, todėl tai galimai susiję. Mane tikrai provokavo. Tačiau visas detales ir tai, kas dedasi dabar, paviešinsiu gavusi teismo sprendimą. Galų gale, kaip galima prakeikti vaikus?“.

„Holivudo čia nėra“

Erika sakė, kad didžiausią apmaudą jaučia dėl to, kad nesivadovaujantys darbine etika organizatoriai galiausiai apkaltino juos, nors sutartis taip ir nebuvo pasirašyta, nesutartos repeticijų datos, kitos svarbios koncerto detalės, kas paprastai yra daroma prieš kiekvieną pasirodymą. „Mes ne vieni tokie esame ir dabar kovojame tiesiog už žmogiškąją pusę ir teisybę. Taip nedaroma ir negali būti daroma. Kiek laiko galima apgaudinėti žmones ir tikėtis, kad viskas bus pamiršta. Darbinė etika turėtų būti visur. Dabar jaučiamės pažeminti. Neva mes nesąmones kalbame, bet juk nėra sutarčių.

Lietuva yra tokia maža ir Holivudo čia nėra, bet kai kurie organizatoriai tiesiog yra neprofesionalūs ir naudojasi kitų patiklumu. Supratau, kad įsivėlėme į didelį burbulą. Daugybė žmonių kreipėsi, kuriems nesumokėtos algos ir jie buvo kitaip apgauti. Žmonės taip pat sutinka paliudyti bei patvirtinti viską, kas buvo. Negalima leisti apgaudinėti ir tyčiotis iš žmonių“, – pasakojo ji.

Tiek Erika, tiek ir Merūnas jau anksčiau sakė, jog prieš koncertą jiems teko bendrauti ne su pačia atlikėja B. Petrikyte, bet koncertą organizavusia moterimi. Vėliau dėl organizatorių nesuderintų detalių bei pasirodžiusios reklamos ir kilo skandalas.

DELFI jau rašė, kad gegužės 24-ąją Palangos koncertų salėje vykusiame jubiliejiniame Birutės Petrikytės koncerte „Su gimimo diena, Birute" turėjęs pasirodyti atlikėjas Merūnas Vitulskis prieš renginį socialiniame tinkle „Facebook" paviešino žinutę, kurioje teigta, jog juo ir jo vardu buvo pasinaudota tam, kad koncerto organizatoriai priviliotų kuo daugiau žiūrovų, o su juo dėl dalyvavimo koncerte neva nebuvo tartasi ir susitarta iki galo.

Atlikėjas jau koncerto dieną kreipėsi į teisininkus ir parengė pretenziją dėl savo vardo naudojimo, teigdamas, jog nesutarus visų detalių tiesiog buvo pasinaudota jo, kaip itin žinomo Lietuvoje dainininko, vardu.

Gavo reikalavimų sąrašą

Tačiau kreipusis į pačią sukaktuvininkę, kuri gegužės 24–ąją minėjo ir savo jubiliejų, ir sceninės veiklos 45–erių metų sukaktį bei koncerto organizatorius, paaiškėjo ir kitos konflikto detalės. B. Petrikytė teigė patyrusi šoką. Žinoma moteris pasakojo, kad prieš pat koncertą ji gavo Erikos Vitulskienės žinutes, o vėliau išgyveno ir dėl Merūno Vitulskio įrašo socialiniame tinkle. Tačiau klausiama ji nenorėjo daugžodžiauti ar pasakoti tai, kas iš tiesų dėjosi prieš pat jubiliejinį koncertą. Estrados žvaigždė išliko lakoniška ir tik užsiminė, jog tapo skaudu pamačius, koks skandalas buvo sukeltas svarbią jai dieną.

Birutė Petrikytė

„Buvau įspėta, kad bus kreiptasi į žiniasklaidą, jei nesumokėsime. Tačiau, kiek man žinoma, Merūno žmonos Erikos Vitulskienės reikalaujamos sumos tik augo. Iš pradžių sutarta suma po kurio laiko padidėjo dvigubai, o vėliau gavome ir reikalavimų sąrašą. Apie tai daugiau galėtų papasakoti organizatoriai. Jei atvirai, man labai skaudu ir nemalonu prieš klausytojus, bet juk negalėjau koncerto dieną atšaukti visų repeticijų ir pasirengimo renginiui darbų bei pulti bendrauti su žiniasklaida ir aiškinti, kad yra ne visai taip, kaip bando parodyti Merūnas.

Tiek aš, tiek mano komanda nesiekėme, kad šis koncertas būtų komercinis ar pelningas. Tenorėjome padaryti šventę ir paminėti tam tikras datas. Ir padaryti ne tiek šventę man, kiek lietuviškai dainai, Lietuvos estradai, tiems žmonėms, kurie prisimena Stasį Povilaitį ir visą mūsų „Neriją", tą plejadą visų nuostabių to laiko dainininkų, kurie dėjo ir deda pamatus šiuolaikinei Lietuvos estradai.

Būtent todėl bilietai į koncertą kainavo nuo 10 eurų, o programoje dalyvavę mano kolegos, draugai ir bičiuliai dainininkai bei muzikantai, kuriuos aš be galo myliu ir gerbiu, koncertavo arba visiškai nemokamai, arba už labai simbolinį honorarą, kad padengtų kuro, nakvynės ir kai kuriuos įrangos gabenimo kaštus. Kai vyksta koncertai kokia nors panašia proga, tarp vyresniosios kartos estrados atstovų yra įprasta praktika neimti jokio honoraro, o tiesiog sveikinti kolegą. Daug ką muzikoje darome, kaip sakoma, iš idėjos ar tiesiog norėdami padaryti šventę klausytojams ir sau", – sakė ji.

Koncertą organizavusios UAB „RVR" atstovai sakė, jog situacija jiems yra žinoma, tačiau žiniasklaidoje viešinant M. Vitulskio poziciją buvo nutylėti kiti faktai. „Su Erika dėl Merūno dalyvavimo koncerte buvo pradėta tartis prieš daugiau nei du mėnesius ir visą tą laiką vienaip ar kitaip buvo kontaktuojami. Tačiau tai buvo vienintelis atlikėjas, kuris paprašė nakvynės ne vienai, o net trims savaitgalio dienoms, todėl savo sąskaita iš anksto pasirūpinome viešbučiu bei sutarėme dėl atlikėjo atlygio. Dar neteko susidurti su tuo, jog prieš pat koncertą atlikėjas pareikalautų gerokai didesnio honoraro nei buvo sutarta ir kuris viršytų net bendrą visų koncerte dalyvavusių atlikėjų bei grupių atlygį. Iš pradžių sutarus dėl 1500 eurų, vakarą prieš koncertą suma už dviejų dainų atlikimą pakilo iki 2500 eurų bei PVM, o koncerto dieną jau pareikalauta 7000 eurų už neva moralinę žalą", - pasakojo nenorėjusi savo pavardės skelbti organizatorė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1266)