Monika Šalčiūtė – ne vienam pažįstama socialinių tinklų žvaigždė, atvirauja, kad drabužių pardavimas internetu jai tapo vos ne antru darbu. Iš pradžių ji pradėjo prekiauti žinomoje rūbų keitimosi bei pardavimo svetainėje vinted.lt, tačiau šiuo metu merginai užtenka turėti tik instagramo paskyrą, kurioje ji talpina drabužių nuotraukas ir skelbimus.

„Šiuo metu esu susikūrusi instagramo paskyrą „Monikos spinta“. Iš pradžių naudojausi Vinted.lt, tačiau daiktų turėjau nemažai, todėl išbandžiau dar ir kitą platformą. Iš tiesų, turiu tiek drabužių, kad jų pardavimas man tampa vos ne antru darbu. Nes po įvairių filmavimų jų lieka nemažai, nuolat perku naujus“,– pasakojo mergina.

Monika tikina, kad drabužius parduoda įvairiomis kainomis, priklausomai nuo to, kokios jie būklės bei kiek kartų dėvėti.

„Kainos priklauso nuo drabužių. Jei pirkau suknelę už 30 eurų, tai aš jos neparduosiu už 40 eurų. Aš ją parduosiu už 20 eurų. Ir tik, jei ji bus mažai nešiota. Esu pardavusi suknelę, kurios nė karto neužsidėjau. Jos kaina buvo 50 eurų, o aš ją pardaviau už 30 eurų. Bet yra dalykų, kuriuos pirkau už 10 eurų, o pardaviau už 8-9 eurus. Nes juos užsidėjau vieną kartą arba išvis nė vieno. Jeigu drabužių nepirktų, tuomet aš sumažinčiau kainą.

Kartais prastesnės būklės rūbus dovanoju. Iš tiesų, nenoriu būti kaupikė. Nes drabužis irgi yra daiktas, o daiktams tarnauti aš nenoriu“,– pasakojo mergina.

Monika sutinka, kad žinomumas jai padeda parduodant drabužius, tačiau tikina, kad ir būdama nežinoma, ji sugebėdavo parduoti juos visai sėkmingai.

„Džiaugiuosi, kad puikiai sekasi pardavinėti. Vos įdedu drabužį ir iš karto parduodu. Nesvarbu kokia kaina, būna ir brangesnių dalykų.

Jeigu būčiau nežinoma, naudočiausi tik viena paskyra. Nes drabužius ten gali pamatyti daug žmonių. Kai ten būdavau, žmonės rašydavo ir domėdavosi. Šiuo metu šia paskyra beveik nesinaudoju ir žmonės, kurie ten rašo, dažnai praleidžia progą nusipirkti drabužį, nes jis jau būna parduotas“,– pasakojo mergina.

Monika mano, kad paklausiausios jos prekės – suknelės bei vardiniai drabužiai.

„Sukneles labai perka, ypač pavasario, vasaros metu, ankstyvą rudenį. Tokį rūbą gali apsirengti iš karto, nereikia derinti atskirų detalių. Pasitaiko, kad dėl vienos suknelės susipeša ir trisdešimt merginų. Taip pat labai perka firminius dalykus, neretai ir palaidinukes po 1 ar 2 eurus. Jei suma nesiekia 5 eurų, tai nupirks labai greitai“,– pasakojo mergina.

Socialinių tinklų žvaigždė mano, kad žinomumas pardavėjui suteikia daugiau patikimumo. Jos manymu, pardavimų sėkmę jai neša ir tai, kad merginos parduodami drabužiai yra madingi, patinkantys daugeliui.

„Mano dydis yra s, xs, o šiuo metu nešioju ir xxs dydžio drabužius. Mano ūgis daugiau nei 160 cm. Todėl toks rūbas tiks ir paauglei, ir merginai bei moteriai. Jei būčiau aukštesnė, šiek tiek stambesnė, tai mano drabužiai netiktų tokiam plačiam ratui moteriškos lyties atstovių“,– pasakojo ji

Natalija Bunkė yra pardavusi brangų rankinuką

Dainininkė Natalija Bunkė daug internetu nėra prekiavusi, tačiau kartą pardavė „Gucci“ rankinuką.

„Neseniai esu pardavusi rankinę. Tiesiog turėjau nenešiojamą ir buvo gaila, kad jis guli, nes geras, madingas, pirktas praeitais metais. Su čekiu viską ir pardaviau vos per minutę. Aš tokių vardinių drabužių turiu vienetus. Ir jeigu juos turiu, tai jie man patinka dažniausiai, aš juos nešioju. Pavyzdžiui batų išvis nesugalvočiau parduoti. Tai man kažkaip nelabai, o rūbai, jeigu jie pirkti pigesni, tai aš juos atiduodu. Dažniausiai draugams. Turiu kelias šeimynas, kurioms reikalingi įvairių dydžių drabužiai, tiek vaikiški, tiek nevaikiški. Tada aš atiduodu tiesiog. Na, o vardinius, jei tai yra labai nunešiota, tai tikrai ne“, – sakė ji.

„Rankinė, kurią aš pardaviau, kainavo 1600 eurų, o pardaviau už 800 eurų. Aišku, kad šiek tiek pralošiau. Bet ji buvo ne nauja, nešiota. Tai normalu, kad kaina krenta. Kaip automobilis, išvažiavo iš salono ir viskas, kaina krenta“, – sakė ji.

Moteris tikina, kad po brangaus rankinuko pardavimo merginos ėmė įkalbinėti ją Instagram tinkle parduoti ir kitus daiktus. Tiesa, ji tikina niekada ir neturėjusi jokios drabužių pardavimo paskyros. Tačiau sutinka, kad žmonėms tikrai patogu taip pardavinėti ir mainytis drabužiais.

„Kažkada, prieš kokius septynerius metus, mano draugė Justina, feisbuke pardavinėjo savo labutinų batus, aš juos pamačiau, man jie buvo žiauriai gražūs ir nusipirkau. Aš juos iki šiol nešioju. Tad esu ne tik pardavusi, bet ir pirkusi“, – sakė ji.

Oksana Pikul džiaugiasi parduotomis suknelėmis

Oksana Pikul tikina, kad Vinted.lt paskyrą ji susikūrė visai neseniai. Jai patiko ši idėja. Moteris mano, kad žinomumas jai taip pat padeda.

„Manau, kad dėl to, jog esu žinoma, mano paskyrą seka daugiau žmonių. Kaip bebūtų, mane gali pasiekti didesnė auditorija. Jie seka, pamato, merginos pasižiūri, o kam patinka drabužiai nusprendžia įsigyti.

Manau, kad drabužių kainas nuleidžiu gana stipriai. Normalu, kad tos pačios kainos, už kurią daiktą pirkau, tikrai nededu. Be to, jei suknelė jau vieną kartą dėvėta, siūta Liutauro Salasevičiaus, Viktorijos Jakučinskaitės, tai normalu, kad ji negali kainuoti tiek pat, kiek naujai siūta“, – sakė ji.

Oksana džiaugiasi, kad jai pavyko parduoti didelį kiekį drabužių, nes tai padeda atsinaujinti.

„Pradėjau spintos reviziją ir man labai smagu, kad galiu parduoti drabužius, nes man nereikia jų tiek daug, kiek aš jų turiu. Be to, manau, kad vieną kartą dėvėtos suknelės antrą kartą man nebeprireiks. O laikyti suknelę prasmės nėra. Todėl imti ir pasidalinti ja atrodė visai šauni idėja.

Įvairius drabužius parduodu. Tai būna ir švarkeliai, ir striukytės, ir suknelės. Visa tai, kas, mano nuomone, yra geros kokybės“, – minėjo ji.

Tiesa, moteris ne visus drabužius parduoda. Kartais ji renkasi atiduoti savo ar vaiko drabužius į kitas rankas už dyką.

„Pusę savo ir vaiko drabužėlių aš dovanoju. Kai kuriuos jų aš atiduodu draugėms, draugių vaikams. Nes būna, kad kedukus spėja vaikas vieną kartą užsidėti, o kojytės staigiai išauga.

Labai gaila tiek laikyti daiktų, man nereikalingų, nes, galbūt, kažkam jie bus reikalingi. Netgi šiandien paštu dvi suknelės iškeliavo, viena į Panevėžį, kita į Kupiškį. Smagu, gavau žinutę, kad merginos džiaugiasi. Aš savo daiktus visus prižiūriu valyklose. Tvarkingai išvalau, tai visos lieka patenkintos“, – minėjo ji.

Oksana drąsiai ėmėsi šio užsiėmimo ir nemato čia nieko keisto ar gėdingo. Tačiau ji atviravo, jog jai teko girdėti, kad ne viena žinoma moteris prekiauja savo rūbais internetu, bet nenori atskleisti savo tapatybės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)