Nuo pietų vykstantis K. Krivicko inicijuotas susibūrimas pritraukė būrį žmonių. Jie minioje išsiskyrė lietuviška atributika – TV laidų vedėjas dar gerokai prieš šias eitynes visų susidomėjusių prašė į šį pasivaikščiojimą atvykti su šalies trispalve. „Baltic Pride“ renginio dalyviai buvo taip pat nešini vėliavomis, kurios buvo išmargintos vaivorykštės spalvomis – vienu ryškiausiu LGBT bendruomenės simboliu.

„Daug šeimų su vaikais, pramogaujame, gerai leidžiame laiką. Klounas rodo programą, kurią vaikai žiūri susidomėję. Turime geros nuotaikos, turime žiniasklaidos, turime policijos pareigūnų. Turime ir norinčiųjų apsilankyti iš gėjų parado su vaivorykštės vėliavomis. Viskas vyksta taikiai, gražiai, saugiai“, – tiesioginėje transliacijoje kalbėjo idėjos autorius.

„Šįkart apsikeitėme rolėmis, nes jie norėjo pas mus per tvorą šokti. Praėjusį kartą Gražulis ėjo pas juos, o dabar jau jie, tai reiškia, kad viskas pavyko. Bet mes priimame visus (...). Jiems čia net neįdomu, nes niekas jų nepuola. Vaikai laimingi, jiems šokas, matyt, jie nėra pratę prie tokio taikaus, tolerantiško ir pakantaus formato, todėl sistema perdegė“, – sako Kristupas.

Į savo suburtą renginį K. Krivickas atvyko su šeima. Daugiavaikis tėtis šeštadienį į kompaniją pasikvietė žmoną Jurgitą, vaikus ir netgi vos kelių mėnesių sūnelį. Vyras pasakojo, kad tokią iniciatyvą sukurti jis sugalvojo tuomet, kai šiek tiek per anksti gimęs sūnus Augustas kovojo už gyvybę.

„Prieš trejus metus, kai jųjų (LGBT) eitynės vyko Vilniuje, mes su šeima buvome Kaune (Augustas vis dar buvo klinikose). Pasiėmiau vėliavą į rankas ir tuo pačiu metu surengiau savo tradicinės šeimos eitynes Kauno Ąžuolyno parke. Pasidalinau šia iniciatyva feisbuke. Beveik 50 000 žmonių palaikė. Sakė, pranešk kitą kartą iš anksto – ir mes prisijungsim“, – idėjos pradžią prisimena tradicinio šeimos modelio šalininkas.

Renginio metu susirinkusios šeimos su vaikais leido muilo burbulus, žaidė kamuoliu, svaidė skraidančią lėkštę ir tarpusavyje šnekučiavosi. Susibūrime mažuosius svečius linksmino Lietuvos vėliavos spalvomis apsirengęs animatorius.

Dar gerokai prieš šias eitynes Kristupas viešai pareiškė kviečiantis visas tradicines šeimas išeiti pasivaikščioti su vaikais ir susitikti prie fontano Bernardinų parke.

„Mes su šeima eisime pasivaikščioti. Irgi sieksime atkreipti dėmesį. Į tradicines, vaikus auginančias šeimas, kur yra tėtis, mama ir vaikučiai, kurias saugo Lietuvos Respublikos Konstitucija. Prisijunkite. Tai ne mitingas. Mes tiesiog eisime pasivaikščioti po Bernardinų parką“, – socialiniame tinkle skelbė K. Krivickas.

„Rankoje turėsiu Lietuvos vėliavą. Galite ir jūs atsinešti. Ir dalinkitės. Dalinkitės šita žinute. Būtų smagu pamatyti, kad mūsų susirinks daugiau, nei jų, nes vis dažniau atrodo, kad jų sparčiai daugėja, o mūsų atvirkščiai – sparčiai mažėja“, – skelbime pridūrė jis.

K. Krivickas ragino visus susirinkusiuosius atsinešti šalies vėliavą, taip pat šias eitynes skatino įsitraukti ir kitus Lietuvos miestus.

„Kitų miestų gyventojus taip pat kviečiu birželio 8 dieną, 12 val. išeiti į centrinius savo miestų ir miestelių parkus pasivaikščioti su šeimomis, laikykite rankose vaikus ir Lietuvos vėliavas. Tai svarbu. Savo vertybes reikia ne tik puoselėti, kartais jas tenka ginti ir apie jas priminti. Eikime pasivaikščioti su šeimomis“, – toliau ragino jis.

K. Krivicko surengtos eitynės su šeimomis neabejotinai sulaukė LGBT bendruomenės susidomėjimo bei tų, kurie palaiko tradiciškai rengiamą „Baltic Pride“ renginį. Atsirado įvairių nuomonių – vieni džiaugėsi visapusiška žmonių laisve reikšti savo įsitikinimus, kiti neslėpė apmaudo, kad TV laidų vedėjas savo susibūrimą ėmėsi organizuoti lygiai tą pačią dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (204)