Vidui Bareikiui geriausia dovana laikas su sūnumi

„Tėčio dieną tikrai švęsiu, kartu su vaiku. Manau, kad pilnavertis buvimas kartu dabartiniame pasaulyje yra didžiausia dovana ir prabanga. Todėl stengiuosi tą dieną su sūnumi kažką nuveikti. Tai būna susiję ir su jam rūpimomis aktualijomis. Šiemet paklausiu, ko jis norėtų, ir ta proga praleisime laiką kartu, nes man tai yra geriausia dovana“, – minėjo Vidas Bareikis.

Vyras tikino, kad šiemet su sūnumi jie galimai pasirinks laipiojimą sienomis arba maudynes ežere.

„Esame aktyvūs žmonės, todėl kiekvienais metais stengiamės vis kažkokią veiklą išbandyti. Kažkada tai buvo batutų parkas, gimnastika ir panašiai. Dabar tikrai labai susidomėjome tuo laipiojimu ir ten dažnai leidžiame laisvalaikį, tai galbūt irgi būsime. Galbūt ir prie ežero važiuosime. Nes labai gera maudytis, esame pasiilgę šilumos ir vandens“, – minėjo Vidas Bareikis.

Muzikantas tikino, kad vaiko atėjimas sudrebino jo prioritetų skalę. Sūnus atsidūrė vienoje svarbiausių vietų jo gyvenime.

„Vaikai yra puikus ginklas prieš egoizmą. Kurio mes dažniausiai turime žymiai daugiau, prieš jiems atsirandant“, – minėjo Vidas Bareikis.

Vyras tikino, kad sūnus jį pasveikina piešiniais ir sveikinimais, tokios dovanos jam be galo mielos ir išliksiančios visą gyvenimą.

Su Vidu aptarėme ir Tėvo dienos svarbą. Jo manymu, Lietuvoje galimai nėra didelės šventės tradicijos, dėl to ji ne tokia populiari. Tačiau tėvo vaidmuo po truputį kinta ir atsiranda tų tėčių, kurie vaikus prižiūri, o moterys eina į darbus. Viskas kinta, dėl to ir šventė dabar gyvena savo pagreitį.

Andrius Rimiškis nepamiršta ir savo tėčio

„Nesureikšminu šios dienos, bet stengiuosi savo tėtį aplankyti, jei nepavyksta, bent jau paskambinu, ir nuoširdžiai pasikalbame. Na, o dukrytės nupiešia atvirukus, pakviečia arbatos. Tada supranti, koks esi svarbus. Nelieki skolingas ir Tėvo dienos proga sugalvoji smagią pramogą. Tau gali būti kelionė prie jūros, pasivažinėjimas dviračiu, ar tiesiog kartu kepta skani pica“, – minėjo Andrius Rimiškis.

Vyras tikino, kad susilaukus vaikų gyvenimas įgauna pagreitį, tenka išmokti įvairiausių dalykų.

„Tampi dar už kažką atsakingas, mokaisi suprasti, atleisti. Sužinai dalykų, apie kuriuos anksčiau net nebūtum pagalvojęs. Esi laimingas“, – minėjo Andrius Rimiškis.

Deivydas Zvonkus mano, kad laimei nereikalingi kalendoriai

Deivydas pasidalino savo požiūriu į tėvo dieną, jo manymu, jos švęsti nereikia.

„Aš manau, kad laimei kalendorius nereikalingas. Jeigu yra poreikis švęsti, tai progų galima rasti visada. O jeigu dėl šventės žiūrima į kalendorių, tai aš tokia filosofija nesivadovauju. Kai yra galimybių ir noro, tai galima bet kurią dieną su vaikais išeiti į parką, pabūti, pasidžiaugti, nereikia ir ypatingos progos“, – sakė vyras.

Vyras pasakojo, kad mažieji dvyniai vis dar yra nesugadinti, nedideli, dėl to sugeba būti laimingi nežiūrėdami į kalendorių. Jie laiką leidžia puikiai, o birželio pirmąją jiems sukako 2,5 metukų.

„Tikriausiai ateis laikas kai bendra kultūrinė erdvė privers juos taipogi žiūrėti į kalendorių. Ir galbūt jie sugalvos, kad tėvo dieną mane reikia sveikinti, o visas likusias dienas gali būti blogais“, – sakė jis.

Vyro manymu, laikas daug ką keičia, kaip ir vaikų atsiradimas.

„Jeigu lyginčiau save, koks esu dabar ir koks buvau dvidešimties, tai rasčiau labai daug skirtumų ir nebūtinai tik dėl vaikų. Ilgainiui žmogus keičiasi. Tačiau atsiradus vaikams pas mane atsirado atsakomybė ne tik už save, bet ir už kitą. Tai yra visiškai natūralu ir augant, ir tampant vyresniu, natūraliai atsiranda noras kažkuo rūpintis“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)