Žurnalistas Edvardas Žičkus savo socialiniame tinkle pasidalino įrašu, kuriame kalba apie Mažeikiuose gyvenantį nepilnametį, kuris kelia grėsmę aplinkiniams, nors yra žinomas iš tokių televizijos laidų kaip „Lietuvos talentai“ bei „Gero vakaro šou“.

Edvardas rašo, kad su juo susisiekė vieno paauglio teta, kuri yra persigandusi dėl savo sūnėno gerovės. Jį gąsdina tas pats berniukas, kuris šypsosi iš televizijos ekranų.

„Žiauriai sudėtinga situacija. Liūdna ir net pavojinga šių dienų kontekste.
Rašo man vieno paauglio teta iš Šiaulių. Parašė šeima pareiškimą policijai, kad Mažeikiuose gyvenantį sūnėną terorizuoja (apiplėšė ir gąsdina) paauglys (TV talentų konkurse išgarsėjęs romų tautybės vaikinas, kurio graudenimus rodė ne viena laida). Ir štai - realybė: muša, atiminėja pinigus ir giriasi, kad "užstos televizija" (!). Pareiškimas pareigūnų rankose - ne vienas jau!!! Baisu?!“, – rašė jis.

Vyras rašo, kad jam yra žinomos ir kitos šios istorijos detalės, tačiau jų viešinti negali, nes kalba eina apie jauno amžiaus vaikus, vos pradėjusius bręsti.

„LABAI VENGIU DETALIŲ, NES PATS GALIU SULAUKTI BĖDŲ (kaip ir esu perspėtas dėl to). Kalbame apie 11-mečius - 12-mečius. ŽIAURU! Ką daryti? Gal kas turi atsakymą - aiškų ir veiksmingą? Suprask, kad agresorius su visa šeimyna, deja, legaliai jaučiasi aukščiau viso ko. Kol kas tai nėra Jurbarko istorija (Ačiū Dievui!), bet kuo ji gali virsti? Ir, ką daryti, kad ja nevirstų?! Patarkit!“, – piktinosi jis.

Edvardas rašo, kad šiuo tekstu jis siekia to, kad sumuštos merginos istorija nebepasikartotų.

Šis įrašas susilaukė daugybės komentarų. Į diskusiją įsitraukė ir „TV pagalboje“ dirbanti Sandra Žutautienė.

Savo feisbuko paskyroje ji pasidalino savo nuomone apie šį atvejį. Jos manymu, už vaiko elgesį atsako tėvai, o ne televizijos laidos.

„Jei pasitvirtintų galimi įtarimai minėtam nepilnamečiui, šitą klausimą privalo spręsti teisėsaugos institucijos, o jei reiks ir nubausti. Galimi įtarimai labai negražūs ir jei jie pasitvirtins - neužstosiu. Nors realiai ir neturiu jokių galių užstoti. Tikėjausi pati pakalbėti su vaikinu ir išgirsti kas nutiko, ką padarė, bet kol kas susisiekti nepavyko. Šiuo atveju tiesiog labai liūdna dėl tokios situacijos, bet nepelnytu atpirkimo ožiu būti nesiruošiu, kūrybinė komanda taip pat (dėl jau anksčiau minėtų priežasčių).

Šitą vaiką pamačiau dainuojantį, tai ir parodžiau eteryje, bet aš jo neįsivaikinau, globėja netapau, todėl nepelnyto puolimo nepakęsiu. Jei prisidirbo, tikrai nepaglostysiu. O ir mano žodis šiuo atveju gali būti tik patariamasis, pamokantis. Šiuo atveju TIK ŠEIMA NEŠA ATSAKOMYBĘ UŽ VAIKINO ELGESĮ. O man tik liūdna, kad vienas iš daugelio pašnekovų galimai taip nusikalto“, – komentavo ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)