„Visus metus tyliai stebėjau viską iš šono ir stengiausi nesikišti, bet jau trūko kantrybė. Tai kaip mano Vyro, kuris yra Vyras iš didžiosios raidės, buvusi žmona patologiškai apie jį meluoja nėra normalu.

Šita moteris išvaro žurnalistus iš teismo salės dėl to, kad apsaugotų vaikus ar dėl to, jog bijo, kad vaizdo medžiaga atskleis, jog konfliktas buvo dėl jos neištikimybės? Nes jei norėtų apsaugoti vaikus, ar eskaluotų juos kiekviename straipsnyje, ar piltų melus ant jų tėvo?

Sigitas savo vaikus myli labiau nei bet ką kitą pasaulyje ir jie būna pas mus, kai tik būna galimybė. Tai kam meluoti, kad su jais nebendrauja? Šlykštu ir baisu kaip žmogus neturi nei sąžinės, nei gėdos ir, vardan to, kad vėl kažkas į renginuką pakviestų, kad daugiau pinigų paimtų gali padaryti blogo kitam žmogui, vaiku tėvui ir vyrui, kuris tą vardą, kurį ji turi dabar jai sukūrė, investavo pinigus ir stovėjo šalia.

O aš jai dėkinga tik už tai, kad ji paliko mano vyrą ir mes susipažinome, daugiau už nieką. Visus metus iš jos ir jos draugo patyrėme psichologinį smurtą, persekiojimą ir pastovų išlaikymo jai, net ne vaikams, reikalavimą. Lyg ponia negalėtų pati eiti ir dirbti.

Dabar ji galėtų nustoti kurti intrigas ir gyventi savo gyvenimą, bet to negali. Ir kodėl? Gal todėl, kad niekas apie ją nerašo, jei nesinaudoja mano vyro vardu? Ar todėl, kad pikta, nes kad ir kaip bandė sugriauti ir kol kas dar bando jam gyvenimą, jai nesigavo ir mes laimingi? Gal pagaliau padaryti kažką reiktų, kad apie tave rašytų dėl nuveiktų darbų, o ne dėl dirbtinai kuriamų intrigų!!! Ir ar nekeista, kad Sigitui aiškino, kad pirmas jos vyras ją mušė, dabar antras vyras – irgi mušė, tai yra tendencija, todėl po trečių skyrybų irgi sakys, jog mušė“, – savo socialiniame tinkle skelbė Edita.

DELFI susisiekus su dabartine S. Martinavičiaus žmona, Edita savo žodžių neišsižadėjo. Negana to, moteris tik dar kartą patikino, kad Natalija bando apkartinti jų gyvenimą.

„Jos melavimą straipsniuose jau daug laiko skaičiau ir tylėjau, pavyzdžiui, kad vaikų nepadėjome suruošti mokyklai, nors pati nupirkau vaikams kuprines“, – sako pašnekovė.

Edita taip pat sako, kad teisme liudytojai neturėjo pagrindo meluoti, nes kai kurie darbuotojai nebėra pavaldūs Sigitui.

„Viena iš moterų jau nedirba Sigito įmonėje, bet žmonės sako tiesą“, – DELFI tvirtino ji.

N. Martinavičienė laikosi kitokios nuomonės

Gegužės 21 d. Kauno apylinkės teisme buvo dar kartą atversta baudžiamoji byla, kurioje Natalija kaltina savo buvusį sutuoktinį smurtu. Antradienį teismo salėje buvo iškeltas klausimas, kad galbūt N. Martinavičienė susižalojo pati, tačiau pačią verslininkę labiau stebina ne tai, o grumtynes savo akimis mačiusių darbuotojų liudijimai, kuriais buvo dalintasi dar ankstesniuose posėdžiuose.

Narpliojant tokią hipotezę teisme buvo apklaustas ir sužalojimus ant Natalijos kūno įvertinęs ekspertas. Nors buvo nuspręsta, kad galimybė, jog N. Martinavičienė susižalojo pati, teoriškai yra įmanoma, tai įrodyti dabar būtų labai sunku.

Tokias kaltinamojo gynėjo iškeltas kalbas teisme išgirdusi nukentėjusioji DELFI pasakojo dėl to per daug nenustebusi.

„Tai atrodo tarsi laiko išlošimas. Man sunku vertinti Sigito advokato veiksmus. Į posėdį atėjo teismo medicinos ekspertas, kuris buvo iškviestas paliudyti, tačiau tai nebuvo esminis dalykas byloje. Į šį ekspertą kreipiausi po smurto fakto. Pirmiausia, atvykus į policiją, buvo išduota speciali forma, su kuria privalai nueiti pas ekspertus, kad jie paruoštų išvadas“, – paaiškino papuošalų kūrėja.

Pasiteiravus, ar nukentėjusia byloje laikoma moteris neįsižeidė, kad apskritai yra kalbama apie smurto prieš save galimybę, Natalija sako to tikrai nesureikšminanti.

„Ne, visiškai manęs tai nežeidžia. Ekspertas nebuvo žmogus, kuris būtų suinteresuotas palaikyti vieną ar kitą pusę. Jis tiesiog atliko savo darbą ir buvo visiškai nešališkas, atsakydamas į jam užduodamus klausimus“, – tikino N. Martinavičienė.

Sprendžiant šią bylą ankstesniuose posėdžiuose į teismą buvo iškviesti ir kiti liudytojai iš artimos Martinavičių aplinkos. Savo pasakojimu teismo salėje dalijosi ir Natalijos sūnus, ir įmonės, kurioje įvyko smurtinis konfliktas, darbuotojai.

„Darbuotojai yra pavaldūs Sigitui, todėl, suprantama, jie liudijo jo naudai, tačiau mane tai vis tiek baisiai nustebino. Juk tai buvo priesaikos laužymas. Žinoma, suprantu ir juos – visi dreba dėl savo darbo. Stengiuosi suprasti tas darbuotojas moteris, kurioms sunku išsilaikyti darbo rinkoje. Aš bandau jas suprasti, pateisinti. Tiesa, net jei jiems ir buvo nurodyta viena ir ta pati versija, kurią jie turėtų pasakoti, advokatai ir teisėjas uždavė šalutinius klausimus, kurių pagalba liudytojai išsidavė. Pavyzdžiui, buvo klausiama, ar buvo įmanoma matyti, kai vyko grumtynės, o liudytojas, kuris pasakojo nuo įvykio sėdėjęs trijų metrų nuotoliu, teigė, kad jam vaizdą užstojo kompiuteris. Vėliau paklausus, ar jam nekilo noras padėti, buvo atsakyta, kad ne. Kitaip tariant, darbuotojai kai kuriais atvejais pateikė atsakymus, kurie prasilenkia su žmogiška logika“, – DELFI pasakojo moteris.

Natalija tikisi, kad užbaigti visą šį procesą pavyks birželio mėnesio pabaigoje. Paklausus, kokio nuosprendžio ji tikisi buvusiam savo sutuoktiniui, Natalija tikina, kad jai nėra svarbu bausmė.

„Apie galutinį teismo sprendimą dar sunku kalbėti, nesinori užbėgti įvykiams už akių. Tegul būna, kaip būna. Aš nesiekiu tos bausmės, man svarbus tik moralinis paties teisingumo klausimas. Norisi tiesiog teisybės“, – tikino Natalija.

Teisme, kaip pasakoja pašnekovė, S. Martinavičius apklaustas dar nebuvo.

Pasiteiraus, ar už teismo ribų jai ir buvusiam vyrui vis tik tenka pabendrauti, Natalija pasakoja ryšio nepalaikanti.

„Ne, mes visiškai nebendraujame. Net nebendraujame apie vaikų auklėjimą, jų laisvalaikį ar kitus jiems svarbius dalykus – šitų klausimų jis su manimi nesprendžia. Neprašau draugystės, tačiau juk yra esminiai dalykai, kuomet reikia galvoti apie vaikus, tačiau tai daryti atsisakoma“, – pasakoja verslininkė.

Nepaisant to, dabartinis etapas Natalijai yra kur kas šviesesnis – dabar moteris savo gyvenimą kuria su širdies draugu Dariumi Meilučiu.

„Gražus tas naujas puslapis, tačiau visko tame gyvenime yra. Labai stengiuosi nepasiduoti dėl vaikų, man norisi, kad jie jaustųsi gerai. Darius turi sūnų, kuris yra panašaus mano vaikų amžiaus, todėl visoje šioje bendroje kompanijoje mes puikiai sutariame. Pats baisiausias etapas jau praėjo, dabar beliko žiūrėti į priekį“, – viltingai sako pašnekovė.

DELFI primena, kad kauniečių pora – verslininkas S. Martinavičius ir papuošalų kūrėja N. Martinavičienė – oficialiai skirtingais keliais pasuko 2018 metų spalio 11 d. Nepaisant to, jiems ramybės iki šiol neduoda prieš Sigitą iškelta baudžiamoji byla dėl galimai įvykusio smurto artimoje aplinkoje prieš Nataliją.

S. Martinavičius kaltinamas „fizinio skausmo sukėlimu arba nežymiu sveikatos sutrikdymu“. Už tokį nusižengimą verslininkui gresia viešieji darbai, areštas, laisvės apribojimas arba jos atėmimas iki 2 metų.

Kaltinamuoju laikomas S. Martinavičius, kuris parodymus duos tik išklausęs visus liudytojus, savo kaltę neigia.

Natalija ir Sigitas Martinavičiai kartu praleido daugiau nei 10 metų. Abiem ši santuoka yra antra. Pora turi du vaikus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)