Netradicinėje maisto erdvėje surengtą sensacingą pramogą išbandžiusios atlikėjos G. Alijeva ir N. Pareigytė prisipažįsta, jog nieko panašaus anksčiau nepatyrusios, rašoma organizatorių pranešime spaudai.

„Tikrai labai faina patirtis. Dabar visi esame pripratę ateiti į vakarienę, kurioje visi gražiai pasipuošę, skamba klasikinė muzika, viskas labai romantiška ir intelektualu… ir papulti į tokią vakarienę-nesusipratimą, kurioje, kaip senais mūsų tėvų laikais skamba „Baliaus“ muzika, stalai nepuošti, mėtosi servetėlės… Tikras bardakas. O tiksliau - geras bardakėlis!“, – kalbėjo atlikėja Nijolė Pareigytė.

Pasak ją į vakarienę pasikvietusios atlikėjos Godos Alijevos, ši vakarienė skirta žmogui, turinčiam tikrai gerą humoro jausmą: „Todėl ir pasikviečiau Nijolę – ji yra žmogus, kuriam gali paskambinti, kai liūdna ir greitai suprasi, jog nerviniesi dėl visiškai nereikšmingų dalykų.“

Kartu su vaikais Tėja ir Amiliu vakare dalyvavusios Godos teigimu, tai buvo tikrai kažkas naujo, neįprasto, nepatirto: „Iš pradžių jautiesi šiek tiek nejaukiai, nes galvoji, jog kažkur ne ten papuolei – padavėjai vaikštinėja, prisėda prie tavęs, kažką pakomentuoja visiškai ne į temą“, – juokėsi G. Alijeva.

Pasak Nijolės, gerai nusiteikęs personalas jas su Goda dažniausiai visur sutinka kaip pažįstamas. „Dažniausiai mes pačios tai darom – elgiamės ne pagal nustatytas normas. Nesame patyrę nieko panašaus“, – prisipažino Nijolė.

Vakarienės akimirkos:

Provokuojančio pavadinimo pramoga „Shitty Dinner“ – tai interaktyvus spektaklis, kuriame pilna nesusipratimų ir juokingų situacijų. Aktoriaus Zigmanto įkūnytas virtuvės šeimininkas – pakvaišęs šefas, kuris tik ir ieško prie ko prikibti, o padavėjai – nepatyrę ir nerangūs jaunuoliai.

Vakarienėje netrūksta nesusipratimų, nepatogių ir provokuojančių situacijų. Pirmą kartą panašios vakarienės klientams buvo pasiūlytos JAV veikiančiame restorane „Dick's Last Resort“. Taip priimti bei aptarnauti klientus šio restorano savininkus paskatino finansinė nesėkmė. Ties bankroto riba atsidūrusio restorano savininkai nusprendė imtis netradicinių veiksmų – vilioti klientus ne puikiu aptarnavimu ar jaukia aplinka, bet visiškai nepaklusniais, aštrialiežuviais bei gero humoro nestokojančiais padavėjais, gyvai vykstančiu bei žmones įtraukiančiu spektakliu ir skaniu, tik neįprastai patiekiamu maistu.

Analogiškos vakarienės 2016 m. pradėtos organizuoti Suomijoje, Helsinkyje. Nuo 2017 m. šią pramogą šalies sostinėje Taline gali išmėginti ir kaimynai estai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)