Apie tai, kaip jaučiasi būsima močiutė, dienraščiui papasakojo ir Ingos mama Laima Paksienė.

Svarbiausia, kad sveikas

– Ko laukiate – berniuko ar mergaitės? – „Ekstra žinios” pasiteiravo 22 metų I.Stumbrienės.

– Svarbiausia, kad vaikelis būtų sveikas. Galvoju, kad bus berniukas, nes Aivaro giminėje visi vaikai – berniukai! Tad manau, mes irgi susilauksime berniuko. Žinoma, labai džiaugčiausi ir mergaite, juk visos mamos nori dukros.

– Ar jau pradėjote rūpintis drabužėliais ir kitais kūdikiams reikalingais daiktais?

– Tik prieš pat Naujuosius sužinosime vaiko lytį. Tada ir pradėsiu pirkti drabužėlius. Dabar nenoriu įsigyti tokių, kurie tiktų ir berniukui, ir mergaitei.

– O nesibaiminate, kad gydytojai praneš, jog, pavyzdžiui, bus berniukas, o gims mergaitė?

– O taip būna? Oi, tada nežinau. Turbūt staigiai reikės viską pakeisti.

– Kada numatytas kūdikio gimimas?

– Medikai sako, kad gegužės pabaigoje.

– Ar tėvai laukia anūkėlio?

– Jie labai, labai džiaugėsi sužinoję! Jau seniai mums priekaištavo, kad nuo vestuvių praėjo daugiau nei metai, o anūko nėra.

– Ar Aivaras dalyvaus gimdyme?

– Aš tikrai prašysiu, kad jis dalyvautų. O be to, jis jau pats sakė, kad norėtų stebėti gimdymą.

– Žinome, kad sportuojate. Ar dėl nėštumo mažinate krūvius?

– Krūvis yra nedidelis, nes lankau specialius kursus nėščiosioms. Aš ne dėl savęs, bet dėl vaikelio sveikatos pradėjau sportuoti. Man gydytoja rekomendavo šiuos kursus, liepė daugiau vaikščioti, bet nekilnoti sunkių daiktų, nebėgioti. Nėščiųjų treniruotėse dirbame su kamuoliais, ant kilimėlių, darome atpalaiduojančius pratimus.

Gražiausia močiutė pasaulyje

„O, Dieve, ir jūs jau žinote”, – į „Ekstra žinių” žurnalisto skambutį reagavo 45 metų L.Paksienė.

Moteriai paliko didžiulį įspūdį, kaip Inga su Aivaru pranešė, kad turės vaiką. „Jie mums paruošė šventę. Visus pasikvietę į savo namus, pagamino balandėlių ir ant stalo atnešė tortą su trimis gulbiukais. Ant torto buvo užrašyta – „Seneliams”. Mes susižvalgėme, nes senelių lyg tarp mūsų nebuvo. Ir tada Inga su Aivaru prisipažino”, – įspūdžiais dalijosi L.Paksienė.

Moterį labai nudžiugino ir tai, kad ją dukra pavadino gražiausia būsimąja močiute pasaulyje.

L.Paksienė džiaugėsi, kad Inga pastojo pačiu laiku: „Jie gi kartu gyvena, vienas kitą myli, Inga jau beveik baigia mokslus, Aivaras dirba. Nieko nėra, kad sakytume „nelaiku”.

Anūkams dėmesio netrūks

L.Paksienė tvirtino, kad jai nėra jokio skirtumo, mergaitę ar berniuką pagimdys Inga. „Čia jau kaip Dievas duos”, – kalbėjo ji.

Buvusi pirmoji šalies ponia įsitikinusi, kad ir R.Paksui nėra jokio skirtumo, kas gims. L.Paksienė prisiminė, kad žmonės tikrais vaikais vadina ir savo anūkus.

„Ateina toks amžius brandos, kai supranti tą vaiką, supranti tą naują gyvybę, kad tai yra stebuklas. Seneliams yra laiko jį mylėti. O jauniems žmonėms juk būna daug rūpesčių – mokslai, malonumai. Mūsų visas dėmesys ir meilė – vaikams!” – sakė būsimoji močiutė.