Sylvija Vasilevska ilgą laiką buvo daugiausiai sekėjų turinti lietuvė. Jos „Instagram“ paskyrą seka 329 tūkstančiai žmonių. Tik neseniai merginą aplenkė kita lietuvė Karolina Griciūtė, vizažo specialistė, gyvenanti Norvegijoje.

Sylvija yra modelis, tikra socialinių tinklų žvaigždė. Visai neseniai ji ėmėsi ir verslo: pradėjo prekiauti drabužiais. Mergina šiuo metu gyvenimą kuria Anglijoje. Lietuvą ji paliko būdama 12 metų, tačiau teigia, jog čia grįžta labai dažnai.

Socialiniuose tinkluose ji noriai dalinasi savo gyvenimo detalėmis ir sulaukia daug reakcijų.

Portalui DELFI Sylvija sutiko papasakoti, kaip prasidėjo jos, kaip nuomonės formuotojos, kelias.

„Viskas prasidėjo prieš ketverius metus, kuomet mane pradėjo sekti nemažai žmonių. Tuomet mano paskyrą pastebėjo viena drabužių kompanija ir pasiūlė nusifotografuoti su jų suknele, kurią jie atsiuntė nemokamai. Nuotraukas turėjau patalpinti savo instagrame. Taip viskas ir prasidėjo. Kompanijos man toliau siųsdavo nemokamus drabužius, o aš fotografuodavausi su jais. Tuomet firmos pasidalindavo mano nuotraukomis savo paskyrose, todėl mano instagramo sekėjų ratas augo vis labiau. Vėliau sulaukdavau dar daugiau pasiūlymų, pradėjau reguliariai dirbti su įvairiais prekiniais ženklais, jie man mokėjo pinigus ir taip instagramas tapo mano darbu“, – pasakojo mergina.

Ilgą laiką reklamavusi kitų žmonių kurtus produktus, Sylvia suprato, kad reikėtų imtis ir savo verslo. Tuomet ji įkūrė drabužių liniją „Svlabel”.

„Instagramas yra mano dabartinis darbas, tačiau aš ėmiausi ir savo verslo. Parduodu drabužius. Tai yra mano kūrinys, internetinė mano drabužių parduotuvė. Šiuo metu tai yra esminis mano tikslas, kurio siekiu. Kadangi dirbau su daugybe drabužių kompanijų, supratau, kad turėčiau atidaryti savo pačios firmą“, – ateities planais dalijosi mergina.


Į Lietuvą dažnai sugrįžta

Nors Lietuvą mergina paliko būdama vos 12 metų, su gimtine ji ryšio neprarado. Dalis Sylvijos šeimos vis dar gyvena Lietuvoje.

„Lietuvoje gyvenau iki 12 metų. Kas kelis mėnesius vis sugrįžtu čia, nes dalis mano šeimos tebegyvena Lietuvoje. Anglijoje gyvenimą kuriame su mama, broliu ir seserimi“, – ateities planais dalijosi mergina.

Mergina sako, kad jai Lietuvą palikti buvo sunku, tačiau Anglija atvėrė naujas galimybes.

„Man patinka gyventi Anglijoje. Persikraustymas į šią šalį buvo geriausias dalykas, kurį mano mama padarė dėl manęs. Tai atvėrė man platesnius horizontus, turėjau galimybes, kurių Lietuvoje nebūčiau turėjusi. Aišku, iš pradžių buvo sunku, nes nemokėjau kalbėti angliškai, turėjau prisitaikyti prie anglų kultūros bei mokyklų. Tačiau toliau stengiausi ir laikui bėgant viskas pasikeitė į gera“, – pasakoja mergina.


Sekėjai iš Lietuvos kritikuoja labiau

Gražuolės teigimu, jos profilį seka nemažai sekėjų iš Lietuvos. Dažnas jų prašymas - daugiau kalbėti gimtąja kalba.

„Tikrai turiu nemažai sekėjų iš Lietuvos. Kai kurie bando su manimi susisiekti žinutėmis, jie prašo, kad daugiau kalbėčiau lietuviškai, kuomet filmuoju „Instagram“ story.

Žinoma, norėčiau sulaukti dar daugiau sekėjų iš Lietuvos. Tokie žmonės, kaip aš gali jiems parodyti, kad gyvenime galima pasiekti bet ką, jei tik nuoširdžiai stengiesi, įdedi pastangų, nebijai išeiti iš savo komforto zonos“, – sako Sylvija.

Kiekvienas žmogus susilaukia kritikos, kuomet imasi darbo, išbando kažką naujo. Tačiau didžiausios kritikos strėlės nutaikomos į tuos, kurių veikla yra vieša. Sylvija pripažįsta, kad iš lietuvių ji sulaukia daugiau kritikos, nei iš kitų šalių gyventojų.

„Manau, lietuviai labiau kritikuoja tokius dalykus, kaip makiažas ir panašiai. Tačiau yra nemažai tokių, kurie palaiko, mėgsta mano įvaizdį, ima pavyzdį. Manau, visuomet susilauksi įvairių komentarų, nesvarbu, kokioje šalyje gyventum“, – kalbėjo ji.

Mergina pripažįsta sulaukianti ir pavydo apimtų žmonių komentarų, tačiau Sylvija rami – jie tiesiog neturi to, ką turi ji.

„Pavydūs žmonės taip pat gyvena visur. Kuomet susiduriu su jais, turiu pakilti aukščiau jų ir suprasti, kad šie žmonės pavydi tik dėl to, kad turiu kažką, ko jie neturi. Pasaulyje yra kur kas daugiau meilės nei neapykantos, todėl turi fokusuotis į tai“, – kalbėjo ji.


Instagramas nėra tikras gyvenimas

„Influencerė“ pritaria minčiai, kad socialiniai tinklai nėra tikras gyvenimas. Juk kiekviena nuotrauka yra apgalvojama, pagražinama, o norint nekreipti dėmesio į žiaurius komentarus reikia užsiauginti storą odą.

„Instagramas nėra tikras gyvenimas, tačiau aš laiminga, kad galiu daryti tai, ką darau. Bet žmonės turi suprasti, kad gyvenime yra kur kas daugiau sričių, nei socialiniai tinklai.

Man šis užsiėmimas sukelia daug streso. Žmonės nuolat tave kritikuoja dėl skelbiamų nuotraukų, o realybė tikrai nėra tokia stulbinanti, kaip atrodo. Jie galvoja, kad mano gyvenimas yra idealus, nes aš galiu keliauti į gražias vietas, dėvėti gražius rūbus. Žinoma, darau tai, bet kiekvienas iš mūsų turime savo sunkumų.

Anksčiau įžeidimus priimdavau giliai į širdį, labai nusimindavau, bet vėliau supratau, kad tai tėra žmonės, kurie nesijaučia patenkinti savo gyvenimu“, – kalbėjo ji.

Mergina nusiteikusi optimistiškai. Ji žino, kad socialiniuose tinkluose ją seka daug žmonių, todėl ji yra nuolat kritikuojama. Tačiau Sylvija užtikrinta - jei žmogus nenori pasakyti nieko gero – tegu geriau patyli.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (409)