Žinia apie Vashos prosenelės ir jos mamos, dainininkės Viktorijos Mauručaitės, išgarsėjusios su grupe „Dinamika“, močiutės netektį paaiškėjo tuomet, kai abi giminaitės apie tai prabilo socialiniuose tinkluose.

„Kartais gyvenimas labai negailestingas, atimdamas iš mūsų pačius brangiausius žmones“, – brūkštelėjo V. Mauručaitė ir pasidalino bendra nuotrauka su brangia močiute.

Netektį išgyvenanti Vasha buvo kiek atviresnė ir su savo sekėjais bei bičiuliais feisbuke pasidalino jautriu laišku, skirtu prosenelei.

„Šiam gyvenime kol kas nepažinojau stipresnės ir ryžtingesnės moters už Ją. Ir Jai dar spėjau padovanoti proproanūkę, kuri Ją labai mylėjo...

Kiekvienas skirtingai išgyvename artimų žmonių netektis... Gal nedera čia viešai rašyti litanijų, bet dienoraščio aš nerašau, o čia galiu išlieti savo emocijas ir pasidalinti savo pažintimi ir gyvenimo kelione su Babyte.

Šie metai man asmeniškai vieni nelaimingiausių gyvenime. Iširo mano šeima, išėjo ir mano Babytė...

Visą gyvenimą Ji buvo pozityvumo ir energijos užtaisas, nuolat Jai kartojau, kad gyvens už mus visus ilgiau, o ir būtų, jei ne tos netikėtos operacijos...

Mūsų Babytė mokėjo pagaminti pačią skaniausią pasaulyje „baltą mišrainę“. Net negaliu įsivaizduoti švenčių be Jos...

Ji kepė pačius skaniausius „pončikus“, „balačiokus“ ar kas tai bebūtų... Mūsų Baba indus plaudavo rankomis po verdančiu vandeniu, Ji sode daržus ravėdavo visą dieną be sustojimo, atrodė, kad Jos energija neišsenkanti... Baba mane išmokė žaisti kortomis „Durnių“ ir jau būdama 4-erių metukų aš visus nugalėdavau.

Babos istorijos buvo pačios įdomiausios ir dar Ji mokėjo kažkiek burti iš kortų. Babytė, kai buvau maža. man statydavo palapines iš antklodžių ir kėdžių balkone bei siuvo pačias gražiausias sukneles, visokias kitas grožybes, kurias mes dėvėdavome.

Mūsų Baba buvo nepaprasta Baba... Ji buvo turbo baba Valia ir visada tokia išliks mūsų širdyse...

Labai skaudu, kad mus palieka brangiausi... Prieš keletą metų – senelis, kuris man buvo kaip tėtis, o šiandien – babytė, kuri mano gyvenimą pripildė ryškių spalvų.

Negaliu patikėti, kad niekas nebedainuos senovinių dainų prie stalo rusų kalba ir kad man jau niekada nebepaskambins Babytė tik norėdama pasakyti: „Pasiilgau tavęs, mažyte. Ar pas tave viskas gerai? Būk sveika“, – jautriai rašė tamsų periodą išgyvenanti Vasha.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)