DELFI susisiekus su Samu paaiškėjo, kad scenoje atlikėjas pasitempė kojos raiščius.

„Scena yra pavojingas dalykas. Ten tvyro tamsa, prileista dūmų, mirguliuoja šviesos. Kuomet koncertavome Alytuje, bešokinėjant ant scenos, aš įkišau koją į tokį tarpelį, todėl pasitempiau raiščius. Manau, koja primins apie save dar ilgai, nes raiščiai taip lengvai negyja. Ačiū Dievui, kad bent nelūžo ta koja“, – atviravo atlikėjas.

Muzikantas tvirtino, jog koncerto viduryje patirtos kojos traumos niekas negalėjo pastebėti, nes scenoje nevalia išsiduoti apie jokias problemas.

„Tai įvyko viduryje koncerto, bet nieko nepadarysi, jei pradedi koncertuoti – reikia ir pabaigti. Negalėjau niekam parodyti, kad kilo tokios bėdos. Iš tiesų, scenoje taip yra visada, niekas negali matyti, kokios problemos kilo. Nebent numirtum, tai tada gal“, – juokavo Samas.

Emocijos – svarbiau už skausmus

Pasak dainininko, koncertas Alytuje praėjo puikiai. Nors susižeidė – skausmo jis beveik nejuto, dėl scenoje apimančių emocijų.

„Iš tiesų, aš nejaučiau to skausmo. Tik pačią pirmą minutę žalia akyse pasidarė. Na, o kol grojau, atrodė, visai gal ir nieko. Kuomet užvaldo stresas, emocijos – tu nejauti daug dalykų. Nes tuo metu svarbiau padaryti viską gerai. Sugebėjau groti ir šokinėti. Bet jau baigus koncertą, atslūgus emocijoms – buvo šakės. Pamačiau, kad koja ištinusi ir visa mėlyna“, – kalbėjo jis.

Scenoje pavojų netrūksta

Ilgametę scenos patirtį turintis vyras pasakojo, jog scenoje muzikantai patiria įvairiausių traumų. Kartais tai lemia technikos sutrikimai.

„Kalbant atvirai, traumų ant scenos tikrai būna. Tai yra gana pavojingas dalykas. Per ilgus koncertų metus mačiau ne tik savo traumas, bet ir kolegų. Jų būna tikrai labai skaudžių. Dažnai pasitaiko, kad elektra nutrenkia, ypač nuo mikrofonų. Aišku, niekas to neparodo. Anksčiau, tokių atvejų būdavo daugiau, nes technika buvo ne pati geriausia. Tačiau ir dabar tokių dalykų pasitaiko. Mikrofonas nutrenkia, o tu negali parodyti, nors žiežirbos laksto akyse. Juk nutrenkia taip normaliai, net atšoksti“, – minėjo Samas.

Dainininkas paaiškino, kad taip nutinka, nes atsiranda elektros iškrovos. Ypač jei yra drėgna.

Yra koncertavęs neįgaliojo vežimėlyje

Samui yra tekę koncertuoti sėdint ir neįgaliojo vežimėlyje, nes prieš pat koncertinį turą – susilaužė koją.

„Pamenu, kažkada esu visą koncertų turą neįgaliojo vežimėlyje pragrojęs. Buvau susilaužęs koją. Manau, tai buvo koncertinis turas 1990 metais, tuomet mes važiavome per visus Lietuvos miestus, visas kultūrkes. Buvo suorganizuotas didžiulis turas. Prieš pat jį – aš ir susilaužiau koją. Na ir neatšauksi, teko dainuoti vežimėlyje. Bet, iš tiesų, viskas puikiai atrodė. Netgi daug geriau, nei tikėjausi“, – prisiminė Samas.

„Mūsų muzika tokia, jog lėtų dainų beveik nėra. Todėl visą laiką reikia gerai pasportuoti, šokinėti. Dėl to visi mūsų koncertai yra pakankamai crazy, bet kiečiausias turbūt buvo tas – vežimėlyje. Atvaryti tokį koncertą buvo kažkas. Jis buvo ypatingas“, – kalbėjo jis.

Vyras minėjo, dėl traumos koncertų tikrai nenutrauksiantis. Vasarą grupės laukia ne vienas pasirodymas, BIX pasirodys ir festivaliuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)