Posėdyje pirma pasirodžiusi M. Šedžiuvienė su žurnalistais nebendravo ir tiesiai nuėjo į salę. A. Šedžius taip pat teigė į DELFI žurnalistų klausimus atsakysiantis po posėdžio. Abu sutuoktiniai antradienio rytą akivaizdžiai buvo be nuotaikos, o susitikimas teismos salėje jiems nebuvo smagus.

Skyrybų byla nagrinėjama už uždarų durų, nes pora augina nepilnametį sūnų. Procesas gerokai užsitęsė, nes verslininkas su žmona nesutaria atžalos tolimesnio auginimo klausimais.

Po pusvalandžio posėdis baigėsi, M. Šedžiuvienė iš salės išėjo ir skubiai išvyko. Numatytas kitas posėdis, skyrybų byla dar neužversta.

Teismas negalėjo išspręsti skyrybų klausimo, nes į posėdį neatvyko Tadas Juodsnukis. Teismas negali išnagrinėti tariamų jo ir Monikos ryšių.

„Jam pranešė teisėja asmeniškai, ir kitą kartą už tai, kad neatvyko – bus atvesdintas. Dėl jo ir neišsprendžiamas šis klausimas. Jis turi paaiškinti savo ryšį su Monika. Uždaras posėdis, dėl to negaliu visko pasakoti“, – sakė Andrius Šedžius.

Vyro teigimu, šiandien buvo keliamas dar vienas klausimas, dėl vaiko gerovės. Andrius pareiškė norą ištirti vaiko psichologinę būklę.

„Buvo sprendžiamas klausimas, dėl pateikto mano prašymo pasitelkti vaikų teisių specialistus. Monika manipuliuoja vaiku, nepaiso vaiko interesų. Tarkime, vakar mes buvome susitarę, kad susitiksiu su vaiku, paimsiu jį iš darželio, ryte kalbėjau su vaiku per vaizdo priemones, kad jis laukia tetuko, vaikas nėra mažas. Tačiau, kai Monika sužinojo apie pateiktą prašymą dėl psichologo įvertinimo vaiko būklės, tai ji neleido man susitikit. O aš jau buvau atvykęs į Vilnių, o man iki jo važiuoti reikia ilgai. Iš viso reikia įveikti 600 km atstumą, nuo Šiaulių ir atgal, realiai tai šešios valandos kelionės. Iš tiesų, aš galiu suvažinėti tuos kilometrus, bet ji visiškai neatsižvelgia į vaiko interesus. Juk vaikas laukia, žino, kad tetukas pasiims jį iš darželio.

Dėl tos ekspertizės sutarta, nes, mano manymu, vaikas yra traumuojamas. Kiekvieną kartą kai aš pasiimu vaiką, man net širdis plyšta, kai jis nenori manęs paleisti“, – graudinosi A. Šedžius.

Teismas bylą nagrinėja sulaukęs M. Šedžiuvienės skyrybų prašymo, kuriuo ji dėl nesėkmingos santuokos kaltina savo sutuoktinį. Ilgą laiką trunkantis procesas nėra linkęs baigtis greitai, todėl, tikėtina, kad Andrius ir Monika teisme susitinka ne paskutinį kartą.

Antradienį teismo koridoriuose ir vėliau salėje susidūrę buvę sutuoktiniai, kaip jau tapo įprasta, vengė bendrauti tarpusavyje – savo poziciją vienas prieš kitą jiedu mieliau išdėstė privačiai už uždarų teismo durų.

Paskutinį tašką savo istorijoje bandantys padėti sutuoktiniai teisme dažnai būna nekalbūs, tačiau kitomis aplinkybėmis su DELFI bendraudama pora mielai sutinka apibendrinti esamą situaciją.

Jau kurį laiką netyla kalbos apie naują A. Šedžiaus romantišką draugystę su Erdvile Pilvinyte, tačiau verslininkas iki šiol oficialiai nėra patvirtinęs šių santykių, teigdamas, kad jis ir 21-erių metų mergina tėra draugai, gyvenantys po vienu stogu. Nepaisant to, apie šiuos santykius DELFI plačiai papasakojo pati Edvilė, kuri atvirame interviu tikino, kad tarp jos ir gerokai vyresnio verslininko užgimė tikri jausmai.

Tuo tarpu M. Šedžiuvienė, kuri ilgą laiką vengė žiniasklaidos dėmesio, visai neseniai DELFI papasakojo, kaip ji reaguoja į ilgai trunkantį skyrybų procesą ir tai, jog A. Šedžius išsižada savo santykių su Erdvile, nors jo menama širdies draugė sako priešingai.

Monika sakė, kad neseniai meilėje vis dar jos vyru laikomam A. Šedžiui prisipažinusią 21-erių merginą ji matė ne kartą, o atsiimdama savo sūnų iš tėvo ji visuomet sutinka juos visus tris.

„Jie visada trise būna. Nuo manęs (Erdvilės) neslepia. Man įdomu, ką daro su kitais žmonėmis, ar slepia nuo kitų, nes aš tai matau. Jo turbūt reikėtų klausti (kodėl slepia menamą širdies draugę). Gal yra kažkokių niuansų, dėl ko jis nenori (jos pristatyti viešai). Nemanau, kad dėl teismo. Mes bendros buities nebevedame jau beveik dvejus metus. Priežastis turbūt ne ta ir, greičiausiai, jis nėra apsisprendęs, nelaiko jos savo drauge. Jei apie mane tokia legenda sklandytų ir neigtų santykius, man būtų mažų mažiausiai nemalonu kaip moteriai ir su tokiu vyru savo gyvenimo tikrai nesiečiau. Tačiau kiekvienas turbūt turi savų pliusų ir niuansų, kodėl jie yra kartu. Jei ji sutinka būti tokioje vietoje ar pozicijoje, kokioje jis ją pristato, tuomet sėkmės jiems ir manęs tai nejaudina“, – samprotavo atlikėja.

Nors skyrybų procesas dar nesibaigė, Monika jau gali džiaugtis nauja ir, kaip sako ji pati, tikra meile. Dainininkė šiuo metu kuria romantiškus santykius su širdies draugu Dovydu.

Nesutarimai kyla dėl vaiko globos

DELFI primena, kad M. ir A. Šedžių skyrybos vyksta už uždarų durų, todėl nėra aišku, kokie tikslūs klausimai skirtingų posėdžių metu buvo nagrinėjami. Nepaisant to, yra žinoma, kad pagrindinė sutuoktinių nesutarimų priežastis yra jųdviejų sūnus – tiek Monika, tiek Andrius siekia jo globos. Šiuo metu vaikas gyvena su mama.

„Vaikas yra mano pats jautriausias klausimas. Noriu, kad jis nejaustų skyrybų ar dalybų proceso. Andrius jį gali matyti Vilniuje, o kada aš būnu Šiauliuose – visada gali paimti vaiką, pabūti su juo, praleisti laiką. Kita moteris įžeista galbūt bandytų vyrą pamokyti, o aš viską paleidau ir mano sveikata man yra per daug brangi. Nenoriu, kad ilgiau sveikata ir nervai kentėtų“, – apie skyrybų procesą yra kalbėjusi dainininkė.

„Manau, kad išmokau sau pripažinti pralaimėjimą. Nebūtinai aš esu ta vienintelė ir geriausia. Gavau gerą gyvenimo pamoką“, – pridūrė ji.

DELFI primena, kad pora, skirtingais keliais suka po beveik dešimtmečio buvimo kartu. Dėl sūnaus globos teisme kovojantis A. Šedžius anksčiau yra pasakojęs, kad jis sutinka su daugeliu Monikos keliamų sąlygų dėl alimentų ir kitų dalykų, tačiau verslininkas nesutiko su sutuoktinės reikalavimu, kad vaiko globa būtų priteista jai.

„Aš tik noriu, kad vaiko globa būtų nustatyta man, o ji nori prisiteisti globą, užsitikrinti išlaikymą ir išsivežti vaiką į Airiją“, – nuogąstavo A. Šedžius. Vyro teigimu, tie žmonės, kurie jo sutuoktinei nebenaudingi – yra užmirštami.

DELFI primena, kad 16-ika metų jaunesnė M. Šedžiuvienė ir A. Šedžius susituokė 2013-ųjų metų vasario 23-iąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (249)