„Turėjau labai keistą gimtadienio rytą. Sunku patikėti, bet man vėl grasino“, – su DELFI pokalbį pradėjo ji.

„Kiekvieną tokį įvykį aš registravau, nes tokie išpuoliai pasikartodavo maždaug kas antrą dieną. Kviečiau policiją. Galiausiai gavau SMS žinutę, kad turėčiau ruoštis pragarui, jog tas asmuo rado, kur aš gyvenu. Man buvo pranešta, kad turėčiau dažniau žiūrėti į veidrodį, nes netrukus vietoj savo veido aš matysiu tik apdegusį mėsos gabalą. Sakė, kad rūgštis jau nupirkta, o susidorojimas su manimi – užsakytas“, – žiaurias žinutes prisimena merginų grupės „Panteros“ narė.

Kaip pasakoja Renata, buvo užvesta byla, tačiau netrukus ji buvo nutraukta, nes nerasta užtektinai įrodymų. Dabar šis nevidonas vėl grįžo. Negana to, jis grįžo per Renatos gimimo dieną.

„Gimtadienio išvakarėse, iškart atėjus vidurnakčiui, sulaukiau žinutės, manau, iš to paties žmogaus, kuris man grasino anksčiau. Tai buvo labai bjauri žinutė. Buvo rašoma, kad jis mane prakeikia, jog mano ateitis – neįgaliojo vežimėlyje su viena koja. Negana to, buvo pranešta, kad per mano gimtadienį įvyks tokia staigmena, kurios neva aš nepamišiu visą gyvenimą“, – DELFI atviravo moteris.

Grožio specialiste dirbanti Renata sako net neįsivaizduojanti, kas gali slėptis už šio grasintojo kaukės. Juo labiau, kad dabar ji nėra užmezgusi jokios romantiškos draugystės, gyvenimą kuria tik su dukrele, o visą save ji atiduoda darbui grožio sferoje. Jai sunku suvokti, kodėl tas persekiotojas pasirinko būtent ją.

„Nesuteikiau jokio preteksto mane terorizuoti. Esu vieniša mama, neinu į jokius pasimatymus, su niekuo neflirtuoju, net nesusirašinėju su niekuo. Dabar esu panirusi į savo darbą. Kartais jame praleidžiu 12-14 valandų“, – sako ji.

„Visa tai vyksta ištisus metus. Kurį laiką jau viskas buvo aprimę, tačiau jis vėl grįžo. Tai mane veikia psichologiškai, siurbia mano energiją. Aš ir vėl kreipiausi į policiją, parašiau pareiškimą. Tai labai baisi situacija. Net mano mažoji nėjo į mokyklą, nes ji jaučiasi įbauginta. Aš jai leidau praleisti dieną namuose, nes mes nežinome, kiek toli tas žmogus gali eiti. Dėl šios situacijos sunerimęs ir mano vaiko tėtis. Jeigu nebūtų praėjusių metų pavyzdžių, kuomet mano automobilis buvo nuolat niokojamas, aš į tai veikiausiai nekreipčiau dėmesio, bet dabar aš žinau, kad visi tie žodžiai gali tapti veiksmais“, – nuogąstauja pašnekovė.

Moteris neslepia, kad grasinančio turinio žinučių sulaukusi ji bijo vaikščioti viena. Vos grįžusi namo ji dabar nestoviniuoja kieme, o skuba kuo greičiau prie durų.

Renata tikisi, kad policija pasitelks visas savo priemones sučiupti šį jai gyvenimą gadinantį nusikaltėlį.

„Juk galima žmogų atsekti pagal IP adresą, telefono buvimo vietą ar jo numerį. Yra įvairių būdų. Žinoma, gali būti, kad tokias žinutes šis žmogus rašo iš vienkartinio naudojimo kortelių. Džiaugiuosi, kad policija šįkart šio reikalo imasi daug atsakingiau ir jau ėmėsi atitinkamų veiksmų“, – pasakoja dainininkė.

DELFI primena, kad 35-ąjį gimtadienį mininti R. Gaidan penktadienį Vilniaus centre surengė privatų vakarėlį, į kurį ji pakvietė artimuosius, bičiulius, kolegas ir DELFI.

Tądien Renata prasitarė, kad šiuo metu gyvena vienišos mamos gyvenimą ir visą save atiduoda dukrai bei darbui.

„Kartais atrodo, kad namo grįžtu tik pamiegoti, o laisvą dieną turiu tik sekmadienį. Užsiimu plaukų priauginimu, verslas sekasi puikiai. Matyt, geriausia, kai nesiblaškau ir siekiu tik vieno tikslo. Man net draugės sako, kad aš išprotėjau, jog tiek dirbti negalima. Nepaisant to, aš dabar jaučiuosi labai laiminga. Jau geriau savo energiją skirsiu savo verslui, o ne vyrams. Kam man to reikia? Geriausia visko pasiekti pačiai ir nelikti niekam skolinga, todėl dabar atėjo laikas visus meilės reikalus braukti į šoną ir visą savo dėmesį skirti savo veiklai ir vaikui“, – sako dar praėjusiais metais su paskutiniu širdies draugu išsiskyrusi moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)