„Brangūs draugai, kolegos ir nepažįstami žmonės“, – į visus geros valios žmones savo socialiniame tinkle kreipėsi kompozitorius.

„Praėjus dviem savaitėms po viską atėmusio gaisro jūsų dėka esu apdovanotas supratimu, lydėsiančiu mane visą tolesnį gyvenimą. Supratau, kad nebūna svetimo skausmo, supratau, kad mūsų vienybė nelaimėse yra galingesnė, nei galvojame, o meilė stipresnė, nei mirtis. Dar nežinau jūsų vardų, tačiau jau esu tikras, kad suaukota suma padės vėl po truputį atsistoti ant kojų ir galbūt iš naujo pradėti kurti namus, kurie bus ir jūsų namai.

Norėčiau kiekvieną apkabinti ir pažvelgti į akis. Norėčiau, kad kiekvienas iš mūsų žinotume, jog gyvename gebančių užjausti ir padėti žmonių bendruomenėje, ir nebūsime palikti vieni nelaimės atveju. Kai išeinu į gatves ir matau žmones, vis nustebęs pagalvoju – o gal ji ar jis ištiesė man pagalbos ranką? Tai nauja, iš esmės pasikeitusi perspektyva, tai suvokimas, kad esame vienas kitam reikalingi ir mylimi.

Sielvartą laikui bėgant pakeis dėkingumas, viltis ir atvirumas. Jei šie jausmai taps dominuojantys ir skleidžiami visiems aplinkui – gyvensiu tikrai prasmingą gyvenimą. Nuoširdžiai dėkoju už visokeriopą pagalbą!“ – dėkojo R. Motiekaitis ir pridūrė, kad ši jo padėka tikrai ne paskutinė.

DELFI primena, kad apie įvykusį gaisrą, kuris suniokojo ne tik gyvenamąjį namą, bet ir šeimos automobilį, kompozitorius pranešė taip pat socialiniuose tinkluose.

„Gerbiami ir brangūs draugai, pažįstami, kolegos, niekada neteko kreiptis į jus šioje erdvėje, tačiau plyštant širdžiai – nerandu kitos išeities.

Vakar iki pamatų sudegė mano namas ir mašina. Su juo sudegė ir daugybė daiktų, kurie mane darė manimi: knygos, partitūros, kietieji diskai, paskaitų konspektai, ateities knygos užrašai ir dar daug visa ko, lydėjusio mane nuo vaikystės.

Išėjau į lauką su šlepetėmis ir megztiniu. Prisiglaudžiau pas tėvus, bet iš esmės esu „su keleivio drabužiais ir elgetos rūbais“, 600 eurų nesiekiančia alga ir trimis nepilnamečiais vaikais. Prašau atleisti, jei artimiausiais mėnesiais, o gal ir metais, būsiu be sparnų, o gal ir ne visai suprasiu, ką sakote“, – jautriai tuomet pareiškė R. Motiekaitis.

Netrukus muzikos kūrėjui Lietuvos kompozitorių sąjunga sukūrė atskirą sąskaitą, į kurią ėmė plaukti aukos nelaimėje atsidūrusiam R. Motiekaičiui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)