– Daugelis profesionalų sako, kad pirmąjį darbą prisimins visada. Kokios buvo pirmosios jūsų vestuvės?

– Tai buvo 2005 metais, kai tik buvau įstojusi studijuoti į Vilniaus universitetą. Vestuvės pavyko sklandžiai, tad po jų pagalvojau, kad galbūt tai galėtų būti mano būsima veikla baigus studijas. Pasiruošiau skelbimą, išpublikavau jį internete ir vienos po kitų atsirado užklausos. Iš pradžių visiems sakydavau, kad jau turiu dešimties vestuvių organizavimo patirtį, kol iš tikrųjų pasiekiau tą skaičių (juokiasi). Turbūt kėliau pasitikėjimą, nes jauniesiems abejonių nebūdavo.

Pamažu vestuvių skaičius didėjo ir 2011 m. kartu su geriausia drauge įkūrėme „KM Vestuves“, o tada, atrodo, atidarėme kažkokią skrynią, nes užsakymų tik daugėjo. Pernai turėjome 70 vestuvių, o viso jų buvo jau daugiau nei 300. Žinoma, per visą šį laiką keitėsi vestuvių mados, augo jaunųjų amžius, o savo šventei žmonės skiria ir vis daugiau lėšų. Keitėsi ir mano pačios požiūris. Šiandien aš ir pati leidžiu sau pamokyti jaunuosius ir dalijuosi savo patirtimi, kaip viską padaryti geriau.

– Vestuvių sezonas jau prasideda. Koks šiemet jis bus jums pačiai?

– Šiemet sezonas laukia dar drąsesnis ir su daugiau iššūkių, nors vestuvių skaičius šiek tiek mažesnis. Patys sau kasmet keliame kartelę, tad atsakomybė prieš jaunuosius didelė. Labai daug didelių vestuvių, kuriose dalyvauja daugiau nei 90 svečių.

Įdomu ir tai, kad šiemet laukia rekordinis birželio mėnuo su 13 vestuvių. Vestuvės taip pat persikėlė iš savaitgalių į darbo dienas ir sezonas prasidėjo kovo mėnesį. Vestuves žmonės švenčia visus metus. Nesvarbūs tampa metų laikai ar savaitės dienos.

Laima ir Simas nuotr.

– Pastaruoju metu vis labiau minimos „Instagram“ vestuvės. Kas tai?

– Apie tokias vestuves svajoja daugybė nuotakų (juokiasi). Tik vienos apie tai svajoja tyliai,o kitos kalba drąsiai. Juk visoms širdį paglosto kai socialiniuose tinkluose visi dalijasi tavo nuotraukomis, o net nepažįstami žmonės giria ir aikčioja nuo dekoracijų grožio. Garsių žmonių vestuvės, turtingųjų šventės sukelia norą ir patiems kurtis pasakas.

Pastaruosius ketverius metus Lietuvoje tikrai daugėja „Instagram“ vestuvių, kuriose garsenybėms nenusileidžiama nei skoniu, nei fantastiškomis nuotraukomis. Būtent todėl jos taip ir vadinamos, nes po tokios šventės socialiniai tinklai dar ilgai mirga akimirkomis ir įspūdžiais. Kartais atrodo, kad ir trečdalis Lietuvos vienose vestuvėse dalyvavo.

– Galbūt galite papasakoti ir apie įspūdingiausias vietas, užsakymus, sumas?

– Apie sumas nenorėčiau kalbėti, tačiau tikrai tekę organizuoti vestuves, kurių biudžeto pakaktų ir butui ar net namui įsigyti. Įspūdingiausios vietos Lietuvoje dažnai vyksta dvaruose ir jaukiuose gamtos kampeliuose. Tam atrandamos ir įdomios erdvės bei nestandartiniai sprendimai.

– Kokioms garsenybėms esate kėlusi vestuves ir kokiais įgeidžiais jie pasižymi?

– Tikrai džiaugiuosi, kad teko organizuoti ir prisidėti prie Evelinos Sašenko, Ievos Zasimauskaitės, Justino Lapatinsko, Mariaus Jampolskio, Deimantės Guobytės, Ryčio ir Lauros Žvagulių, Giedrės Girnytės, Anatolijaus Oleinik, Dovilės Dagės, Vytenio Lipkevičiaus ir kitų žinomų žmonių švenčių. Vis juokiuosi, jog galbūt mano meilė muzikai pritraukia tiek atlikėjų ir visada randame bendrą kalbą.

Visi žmonės turi norų, svajonių, todėl čia nereikėtų skirstyti jų į žinomus ar ne. Tai tiesiog neturi reikšmės. Dažnai žinomi žmonės nenori išsiskirti. Tačiau esu sulaukusi prašymo karieta atvežti nuotaką į bažnyčią. Viskas būtų kaip ir neblogai, bet atstumas, kurį reikėjo įveikti, buvo 60 km. Toks noras nebuvo logiškas.

Vieni jaunieji norėjo savo šventėje matyti bene viską, ką gali pasiūlyti Lietuvos vestuvių rinka. Tai ir šokiai, ir dainos, ledo bei ugnies šou ir dar daug kitų pramogų. Prireikė nemažai laiko iki įrodžiau, kad toks sprendimas nėra geras. Svečiai būtų persotinti pramogomis, o laiko pokalbiams tiesiog neliktų. Tuo tarpu oro balionas buvo atgabentas šalia šventės vietos ir iki paskutinės sekundės turėjome laukti žinios, ar pavyks jį pakelti į orą. Viena pora norėjo pakeisti visas viešbučio gėles. Vazonines taip pat. Siuvome ir užuolaidas viešbučiui, kad tiktų prie visų dekoracijų. Kartą teko ir kunigą vaidinantį aktorių samdyti, tačiau kodėl to reikėjo, istorija nutyli (juokiasi). Visko yra buvę, bet nuo to darbas tik įdomesnis.

Karolina Meginytė

– Kas vestuvininkams atrodo svarbiausia šventėje ir kas iš tiesų yra svarbu?

– Lietuviai visada nori, kad visi būtų patenkinti. Jie ypatingai daug dėmesio skiria savo svečiams ir tai labai sveikintina, tačiau noras pasirūpinti kiekviena svečio praleista minute vestuvėse yra laiko švaistymas.

Vestuvės – suaugusių žmonių šventė ir jie patys turi norėti linksmintis. Tik tada viskas pavyks maksimaliai gerai. Negali būti atsakingas už šimto žmonių nuotaikas, nes tai tiesiog neįmanoma. Juk yra žmonių, kuriems patinka būti stebėtojais vestuvėse ir tai nereiškia, kad jiems kažkas blogai. Duokite visiems laisvės.

Svarbiausias dalykas, kuriuo turėtų rūpintis jaunieji, tai vienas kitu. Priesaikos ir staigmenos vienas kitam vestuvių dieną ar net visą savaitę, švelnus prisilietimas, netikėtas bučinys, žvilgsniai – tai turėtų suktis galvoje, o ne mintys apie tai, ar patiks Marytei servetėlių spalva. Gal ir nepatiks, bet tai yra jūsų šventė, o savosiose ji galės rinktis tas, kurios patinka jai. Aš esu nepataisoma romantikė ir man kiekvienose vestuvėse norisi filmo vertų akimirkų.

Karolina Meginytė/Tomo Adomavičiaus nuotr.

– Kokių kurioziškų situacijų pasitaiko jūsų darbe?

– Jų taip daug (juokiasi). Esame ir jaunikio žiedo ieškoję prieš pat ceremoniją, nes šis pametė, ir kunigas yra vestuves pamiršęs. Tiksliau, jis tuo metu dalyvavo laidotuvėse. Nuotakos ir puokštes pamiršta viešbučių kambariuose, ir pasus prieš civilines santuokas.

Tortus apskritai tenka taisyti kas antrą savaitgalį. Praėjusiais metais tiekėjas pateko į avariją ir likome be torto, tačiau viską ramiai išsprendėme. Plyšusios suknelės ar jaunikių kelnės taip pat dažnai pasitaiko. Visos istorijos, kurios baigiasi laimingai, atrodo juokingos, bet yra buvę ir liūdnų situacijų, kurių nenorėčiau pasakoti. Nenoriu, kad skaitydami straipsnį jaunieji jas prisimintų. Senatvėje tikrai rašysiu knygą, o tuomet ir papasakosiu viską.

– Kokie atlikėjai ir grupės dabar yra geidžiamiausi?

– Muzika yra vienas svarbiausių vestuvių akcentų. Vis juokauju, kad savosiose turbūt visą biudžetą tik tam ir skirčiau. Tikrai labai dažnai dirbame su grupėmis „Rondo“, „Saulės kliošu“, atlikėjais Jurgiu Brūzga ir Ieva Zasimauskaite. Muzikos agentūra „Roostlive“ yra vienas geriausių sprendimų vestuvėse, kai daug žmonių ir skirtingų skonių. Tokie muzikiniai projektai yra tikrai geras sprendimas.

– Ar tiesa, kad bėgant metams atsiranda nuojauta, kuri pora gyvens ir ilgai ir laimingai, o kuri išsiskirs?

– Tik nepagalvokite, kad aš kokia ragana (juokiasi). Tačiau per ilgus darbo metus atsiranda nuojauta. Tikrai būna, kad jau pirmojo susitikimo metu nuojauta kužda, jog bus blogai ir galbūt pora net vestuves atšauks. Šiuo klausimu praktika liūdna. Vestuvių planuotoja – psichologė be diplomo. Nuolat tenka išgyventi kartu su jaunaisiais daugybę dalykų. Kartu juokiesi, kartu verki ar bandai spręsti iškilusias problemas.

Tai, kaip porai seksis gyventi kartu, išduoda jaunųjų elgesys, bendravimas vienas su kitu. Kartais net patys nejausdami išsiduoda, jog tai tikrai bus ne vienintelės vestuvės.

Karolina Meginytė

– Kokį svarbiausią patarimą galėtumėte duoti tiems, kurie dar tik ruošiasi savo vestuvėms?

– Kokių vestuvių norėtumėte pati? Paklauskite savęs, o vėliau ir su vyru pasikalbėkite, kodėl tuokiatės? Dėl šeimos spaudimo, gražių nuotraukų, noro vilkėti baltą suknelę ar dėl to, kad visi draugai susituokė, todėl reikia ir jums. Nebijokite atvirai atsakyti į šį klausimą.

– Ar jūsų pačios vestuviniai norai pasikeitė dirbant šį darbą?

– Aš netekėjusi, o klausimo, ar daryčiau savo vestuves ir kokios jos būtų, sulaukiu tikrai dažnai. Mano požiūris į detales keičiasi, tačiau lieku ištikima pagrindiniam dalykui. Man vestuvės yra jausmų šventė, todėl norėčiau ir tikėčiausi daugybės nuoširdžių kalbų ir istorijų. Norėčiau, kad visi šoktų nuoširdžiai ir nenorėtų skirstytis po vidurnakčio.

Mano vestuvėse turėtų būti daug laimės ašarų, muzikos ir juoko. Aš mėgstu sakyti, kad vestuvėse labai jaučiama, ar svečiai tiki pora. Jei jaunųjų akys dega, kitaip būti ir negali. Ir pati sau linkėčiau tokių degančių akių.

Karolina Meginytė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)