Antradienį dainų autorius savo socialiniame tinkle pasidalino diskusiją sukėlusia žinute. Joje Stano paviešino, kad apsilankęs vaistinėje jį aplankė gėdos jausmas. Aukštas kainas išvydęs dainininkas sunkiai galėjo įsigyti žuvų taukus, tačiau jam gėda buvo ne dėl to, kad jis pritrūko pinigų, o dėl šalia eilėje stovėjusių pensininkų, kurie, veikiausiai, skundžiasi kur kas rimtesnėmis sveikatos problemomis ir vaistinėse perka tik būtinus vaistus, nes tokiems papildams, kaip žuvų taukai, jie, ko gero, sunkiai randa papildomų lėšų.

„Išėjau iš studijos valandėlei sportuoti ir pagalvojau, kad grįžtant nusipirksiu žuvies taukų, nes vis pamirštu. Na, žinote, vitaminai ir t.t. Gal net sveikiau, nei polietileno apsirijusios lašišos. Kortelės nepaėmiau, dar pasimes. Sukrapščiau studijoje šešis eurus iš pakampių ir išlėkiau į pavasarį.

Grįžtant užsukau į vaistinę. Nors ir turėjau įtarimų, kad mano finansinis pajėgumas nėra aukščiausiame lygyje, to nesureikšminau, juk šeši eurai (atleiskite, beveik 20 litų) yra nemažai, o čia tik žuvų taukai...

Suprantu, kad daugumai šios žinutės pabaiga aiški – pinigų man neužteko. Ir dar taip neužteko, kad vis dar negaliu atsigauti. Vaistinėje vyko akcijos. Perki du – kitas „nemokamai“, trisdešimt procentų nuolaida, bet nepaisant visko, žuvies taukų tabletėms mažiausia kaina buvo 11,23 euro, o patys pigiausi – skysti žuvies taukai su 45 proc. nuolaida – kainavo 6,35 euro.

Stovėjau prie stendo ir, negalėdamas patikėti, vis dar ieškojau akimis įkandamos kainos, bet net mažiausia pakuotė buvo brangesnė, nei turimi eurai.

Ir pasidarė man gėda. Bet ne dėl to, kad pritrūko pinigų, galėjau nubėgti iki studijos ir, pasiėmęs kortelę, nusipirkti kokių tik noriu taukų. Gėda pasidarė, nes eilėje stovėjo pensininkai, mano Antakalnio rajono senbuviai, panašu, kad namuose jie neturėjo tokių kortelių ir žuvies taukų už 12 eurų sau galėtų leisti nusipirkti tik per Kalėdas“, – apmaudo neslėpė dainininkas.

Stano apsilankymas vaistinėje feisbuke akimirksniu sulaukė internautų reakcijų, kurie taip pat neslėpė liūdesio, kad savo sveikata rizikuojama tik todėl, kad dalis žmonių paprasčiausiai neišgali įsigyti organizmui reikalingų vaistų ar kitų preparatų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (411)