„Su drauge Velykas sutikome atskirai ir man pačiam ši nuotrauka buvo atsiųsta“, – DELFI šypteli A. Valinskas, kalbėdamas apie daug teigiamo dėmesio internete sulaukusią dukros nuotrauką. Joje mažylė pozuoja pavasariškame fone prie velykinių margučių.

Praėjusių metų rugsėjo 9-ąją vaikelio susilaukę V. Denisovaitė ir A. Valinskas gyvena atskirai, todėl ir šventes jiedu sutiko su savo šeimomis. Tiesa, jau netrukus pora kartu sutiks ne tik šventes, bet ir kurs bendrą gyvenimą po vienu stogu.

Arūno Valinsko jaunesniojo ir Viktorijos Denisovaitės dukra Sofija

„Susitarėme šventes praleisti kiekvienas pas savo gimines, nes netrukus kelsimės į Vilnių, tai prieš šventes pats ruošiau naujuosius namus, o žmonai „leidau“ dar pasidžiaugti keliomis dienomis gimtame krašte“, – situaciją paaiškino jis.

Tiesa, nors A. Valinskas savo mylimąją vadina „žmona“, jiedu dar nėra susituokę. Kiek anksčiau DELFI Arūnas pasakojo, kad nors žengti prie altoriaus jiedu neskuba, jis jų santykių rimtumu nė kiek neabejoja.

„Pasvarstome (apie santuoką), tačiau kol kas svarstymais ir apsiribojame. Ne dėl to, kad nemylime ar nesame užtikrinti, verčiau atvirkščiai: kartu jaučiamės taip, kad santykių įrodymui nė vienam iš mūsų netrūksta papildomų patvirtinimų ar fiestų. Neatmetame kažkokios šventės ateityje, tačiau tik tada, kai abu tikrai pajusime, kad jos norime mes. Ne kad jos reikia – bet kad norime. Kol kas turime sutarę tokią neformalią ribą: jei tuoksimės, tai tada, kai mūsų Sofija galės pati savo kojytėmis ateiti būti mūsų liudininke.

Kartais tas absoliutus, aklas šeimos termino išaukštinimas man atrodo keistas. Nesvarbu kaip, svarbu, kad susituokę. Gal dėl to Lietuvoje ir subyra kas antra santuoka, o smurtas šeimoje neretai laikomas privačiu žmonių reikalu. Vis kartodami mantrą, kad šeima yra vertybė, užmirštame paklausti – visų pirma savęs pačių – kodėl ji tokia yra, ir kaip ji ja tampa.

Arūnas Valinskas su širdies drauge Viktorija

Tikra šeima tampa vertybe tik ir tik savo turiniu, o ne forma: apeigomis, parašais, suknelių šleifų metrais ar sudarymu dėl aklo paklusimo socialinėms normoms. Šeima yra tikra tuo ryšiu, kuris joje kartu laiko žmones, o ne paprasčiausiu savo buvimo faktu. Jei ar kai su Viktorija tuoksimės, tai bus mūsų jau sukurtų ir puoselėjamų santykių papuošimas ir įtvirtinimas, o ne kažkoks neapibrėžtas avansas į neaiškią ateitį ar duoklė draugams ir artimiesiems“, – atvirame interviu apie santykius yra kalbėjęs A. Valinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (169)