„Nebuvo taip, kad varčiau vardų knygą ir ieškojau šio vardo, ne. Vieną dieną prabudau ir man tiesiog į galvą šovė Nikolo vardas. Pasakiau Andriui, o jam taip pat jis patiko. Visi artimieji sutiko, kad šis vardas yra tinkamas. Nebuvo nė vieno, kuris prieštarautų“, – DELFI sakė „TV Pagalbos“ žurnalistė.

Gerda džiaugiasi, kad Nikolo vardas gali būti lengvai trumpinamas į jai patinkančius Niką ar Nikutį. Tiesa, pora su vardu savo sūnui neskubėjo.

„Pirmiausiai palaukėme tol, kol jis gims. Norėjome įsitikinti, ar šis vardas jam tikrai tinka. Mūsų sūnus yra gana griežtokų bruožų, net daktarė juokauja, kad jo tikrai nesumaišysi su mergaite, todėl supratome, kad šis vardas yra kaip tik jam ir pagaliau jį užregistravome“, – kalbėjo pašnekovė.

Gerda Stiklickienė ir Andrius Žemaitis

„Neskubėjome su vardu, nes tikrai tikiu, kad būna tokių situacijų, kuomet tėvai jau būna sugalvoję vardą, tačiau išvydę savo vaiką, supranta, jog jis visai jam netinka“, – pridūrė ji.

Neseniai sūnaus susilaukusi Gerda patikino, kad šiuo metu ji jaučiasi puikiai. Tiesa, nelengvą nėštumą ištvėrusiai žurnalistei teko atlikti Cezario pjūvį. Laimei, operacija pavyko sėkmingai. Jaustis ramiai ir patogiai Gerdai padėjo ir tai, kad jos vyras Andrius taip pat dalyvavo gimdyme.

„Teko daryti Cezario pjūvį, nes mane į ligoninę paguldė porą dienų iki termino. Man nebuvo galima pernešioti vaikelio. Galiausiai buvo priimtas sprendimas, kad man reikalinga operacija, nes natūraliai nevyko jokie procesai. Tačiau ta operacija nebuvo baisi, nes buvau sąmoninga, kartu dalyvavo ir vyras, ir medikų komanda, o galiausiai gimusį mažylį man padėjo ant krūtinės. Sakau, kad tai nebuvo operacija, o Cezario gimdymas“, – šypteli ji.

„Jaučiuosi labai gerai. Taip jaučiausi ir po operacijos. Viskas įvyko greitai ir sklandžiai, todėl iš lovos lipau jau tą pačią dieną. Nebuvo ko laukti. Matyt, tas džiaugsmas prigesina bet kokius skausmus. Norisi eiti, keisti sauskelnes ir visa kitą daryti pačiai. Atrodo, kad net nejauti, jog ką tik buvo atlikta operacija“, – pridūrė moteris.

Gerda Stiklickienė ir Andrius Žemaitis

Gerda neslepia, kad iki paskutinės minutės puoselėjo mintį apie natūralų gimdymą, tačiau dabar, sūpuodama ant rankų sveiką vaikelį, ji suprato, kad taip, ko gero, ir turėjo būti.

„Žinoma, visos moterys nori pagimdyti pačios, buvau ir aš jau nusiteikusi, tačiau to nesuplanuosi. Manau, kad viskas įvyko taip, kaip ir turėjo įvykti. Nežinau, ar išvis būčiau pajėgusi pati pagimdyti, nes mūsų vaikelis gimė labai didelis – svėrė 4 kilogramus ir 250 gramų. Gydytojai atėję pasižiūrėti juokauja, kad mūsų mažylis atrodo tarsi mėnesio laiko. Tačiau niekuo nesiskundžiame. Mūsų vaikas yra labai geras, puikiai miega, valgo“, – džiaugiasi G. Žemaitė.

DELFI primena, kad šis mažylis yra pirmoji bendra G. ir A. Žemaičių atžala. Iš pirmosios santuokos Gerda augina sūnų, o Andrius – tris sūnus ir dukrą.

Pora susituokė du kartus – 2017-ųjų balandžio 19-ąją jiedu aukso žiedais apsimainė egzotiškame Tailande, o gegužės 6-ąją Gerda ir Andrius vienas kitam antrąjį „taip“ ištarė Marijampolėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (226)