Jau porą mėnesių Paryžiuje gyvenantis Simonas atsidūrė įvykio sūkuryje ir neslepia emocijų. „Yra tiesiog labai, labai liūdna. Visi žmonės liūdi dėl šio įvykio, dauguma iš jų verkė“, – DELFI pasakojo jis.

Tai, kad dega istorinis pastatas lietuvis sužinojo ne iš žinių, o išgirdęs, kaip apie tai kalba metro važiuojantys keleiviai.


„Metro žmonės ėmė bruzdėti ir pradėjo sakyti, kad dega katedra. Išlipau ir tai pamačiau. Buvo labai daug žmonių – visi norėjo tai išvysti, tačiau dalis gatvių buvo užtvertos“, – pamena pašnekovas.

Galiausiai Simonas grįžo namo į Monmartrą ir užsilipo į Šventosios Širdies baziliką, nuo kurios atsiveria vaizdas į Paryžiaus centrą. Iš ten buvo matyti ir istorinius maldos namus apėmusios didžiulės liepsnos.

„Neįmanoma nesijaudinti išvydus tokį vaizdą. Visi, kas yra ten buvę ir matę katedrą savo akimis – supras. Tai yra neeilinis pastatas. Viduje šitiek istorijos ir grožio, kad net sunku žodžiais nupasakoti“, – DELFI sakė nelaimę su ašaromis stebėjęs modelis.

Anot jo, slogios nuotaikos jaučiamos ir išaušus rytui po nelaimės. Net ir dabar tūkstančiai žmonių lieja ašaras dėl įvykusios tragedijos.

DELFI primena, kad didžiulis gaisras įsiplieskė pirmadienį vakare. Manoma, kad nelaimė gali būti susijusi su šiame istoriniame statinyje vykdomais renovacijos darbais.

Gaisro priežastis kol kas nežinoma. Pastogę apėmusios liepsnos netrukus išplito ant stogo, užsiliepsnojo stogą laikančios didžiulės medinės gegnės.


Pasak Paryžiaus prokurorų, pradėtas tyrimas dėl netyčinio turto sunaikinimo per gaisrą.

Katedroje pastaruoju metu buvo vykdomi didelio masto renovacijos darbai, turintys padėti apie 850 metų senumo gotikos šedevrui atlaikyti laiko metamus iššūkius. Tyrėjai pirmadienio vakarą kalbėjosi su statybininkais, nurodė prokurorai.

Susirinkę paryžiečiai su nerimu ir liūdesiu stebėjo liepsnojančią katedrą ir giedojo „Ave Maria“.

Ankstų antradienį ugniagesiai pranešė, kad gaisras „visiškai suvaldytas“.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)