Galvodami savo vaikeliui vardą Krivickų pora neskubėjo ir šį žingsnį norėjo atlikti apgalvotai, todėl jį paviešinti jiedu nusprendė tik praėjus kelioms savaitėms po mažylio gimimo. Pora savo sūnui suteikė netikėtą – Kristupo – vardą.

„Štai ir atėjo tas metas, kai gavęs žmonos Jurgitos palaiminimą ir visų vaikų pritarimą, galiu su dideliu džiaugsmu ir pasididžiavimu paskelbti, kad savo sūnų mes pavadinome... Kristupu“, – laidoje „Ant bangos“ pareiškė penkių vaikų tėtis.

„Mums šis vardas susiklostė, kai jau sužinojome, kad laukiamės penktojo vaikelio, jog tai bus berniukas. Priminsiu šiek tiek istoriją, kad mūsų sūnus Augustas gimė trimis mėnesiais per anksti, todėl norėjosi jį apsaugoti. Norėjosi suteikti apsaugos simbolį ir sekti ta pačia tradicija, todėl šiam savo sūnui perdaviau savo vardą ir naujagimį pavadinome Kristupu“, – teigė jis.

Tiesa, visai kaip ir kitas Krivickų sūnus, šis taip pat turės dvigubą vardą. Antrąjį sugalvojo Kristupo žmona Jurgita.

„Ji man jį pasiūlė, o man jis pasirodė tvirtas, retas. Vėliau pasižiūrėjome į jo reikšmę, todėl po to jis mums dar labiau tiko ir patiko. Pilnas mūsų sūnaus vardas – Kristupas Dovydas“, – džiaugsmingai laidoje tarė K. Krivickas.

Netrukus po to TV laidų vedėjas sūnaus vardą paviešino ir savo socialinio tinklo paskyroje.

„Apsisprendėme. Sūnų pavadinome – Kristupas Dovydas Krivickas! Tesuteikia šie vardai stiprybės, tesaugo nuo gyvenimo išbandymų, tesuteikia laimės, sėkmės ir prasmės sūnaus gyvenimo kelyje! Kristupas reiškia „Kristaus nešėjas“, o Dovydas – mylimas“, – vėlyvą trečiadienio vakarą feisbuke skelbė jis.

Penktasis vaikelis šeimoje įnešė lengvo chaoso

Dar kiek anksčiau K. Krivickas DELFI pasakojo, kad nors nėštumo metu medikai jokių grėsmių mažyliui neprognozavo, praėjęs laukimosi periodas jiems su žmona giliai įsirėžė prisiminimuose.

„Visą laiką besilaukiant jutome nerimą, jis buvo iki pat gimdymo. Nors nėštumą sekėme, žinojome, kad viskas yra gerai, tačiau vis tiek tai jutome. Kai jau tapo aišku, kad tikrai viskas įvyko sklandžiai, nerimas atlėgo. Beliko tik laukti, kada pamatysime tą mažylį, kurį dabar Augustas išdidžiai vadina „Mano brolis", – šyptelėjo jis.

Jurgita, anot Kristupo, šiuo metu jaučiasi taip pat puikiai. Sveikas mažylis ją labai džiugina, todėl nuovargis ar kiti namų rūpesčiai – mažytė smulkmena.

„Įkvepia tai, kad viskas yra gerai, jog viskas įvyko sklandžiai, lyginant su Augustu. Galvojame tik apie tai, kaip gera jausti tą ramybę. Sūnus gimė nemažas, noriai valgo – viskas puiku. Aišku, yra tam tikri buitiniai rūpesčiai, tačiau pirma naktis namie įvyko sklandžiai, visi namai išsimiegojo, vaikai į mokyklą išėjo – viskas pavyko. Mažylis puikiai integravosi ir toliau bus tik lengviau", – tiki penkių vaikų tėvu tapęs Kristupas.

„Žinoma, daugiausiai nemiegojimo ir rūpesčio dabar tenka Jurgitai, tačiau mamos yra laimingos tada, kai jų vaikai yra laimingi. Taip, ji yra šiek tiek pavargusi, bet lyginant, kiek kančios ir nerimo buvo su Augustu, dabar viskas atrodo tarsi atostogos.

Būtent tai atperka visus menkniekius. Pajutome kaip kartais žmonės yra linkę skųstis mažmožiais. Po tokių išbandymų mums daug kas atrodo kaip smulkmena", – tikina jis.

Penktasis Krivickų vaikelis gimė didžiausias – mažylis svėrė 3 990 gramų ir yra 55 centimetrų ūgio. „Matosi, kad vaikinas bus tvirtas tiek fiziškai, tiek charakteriu", – sako K. Krivickas.

Pasiteiravus, kaip į mažylio atėjimą reagavo kiti vaikai – trys dukterys ir sūnus, Kristupas sako pastebėjęs šiokių tokių skirtumų, tačiau visi iki vieno džiaugiasi dar vienu šeimos nariu.

„Vyresnėlė 14-metė Atėnė sentimentų ir emocijų rodo gal kiek mažiau, o Elada – tikra auklytė. Ji ir Augustą labai myli, prižiūri, pamigdo, aprengia, todėl ir šiuo leliuku jau norėtų rūpintis, keisti sauskelnes, maudyti, nešioti. 7-metė dukra Fausta brolį priėmė taip pat džiaugsmingai. O Augustas brolį priėmė labai artimai. Jis visada arti mamos, todėl ir nėštumo metu buvo daug kalbų apie tai, kad jau visai netrukus gims broliukas. Galima sakyti, kad jis kartu su mama tą broliuką ir išnešiojo. Jis turi labai stiprų ryšį su juo. Žinoma, jis tik dar mezgasi, bet tą ypatingą pojūtį galima pajusti. Juolab, kad jis nėra matęs, kaip namuose atsiranda dar vienas šeimos narys – jis kurį laiką buvo pats jauniausias. Jam šis procesas yra labai reikšmingas ir įkvepiantis", – pasakoja žinomas vyras.

Gali atrodyti, kad penktasis vaikelis šeimoje sukels nemažai pokyčių, tačiau Kristupas tikina, kad visa jo šeima naujam nariui ruošėsi iš anksto, todėl viskas jų namuose vyksta gana įprastai.

„Jokie ypatingi pokyčiai manęs nelaukia. Žinoma, norisi kuo daugiau padėti Jurgitai, apsiimti buitimi, vaikų rūpesčiais. Iki šiol Jurgita rūpinosi namais, o aš – vaikų priežiūra. Su senelių ir močiučių pagalba ir toliau sėkmingai tęsiame tai. Mes puikiai susitvarkome, todėl didelių pokyčių nėra.

Aišku, filosofiniai, vidiniai išgyvenimai vyksta, bet jie gana stabilūs ir jau yra susiformavę iš anksčiau. Šis vaikas – tai dar vienas mūsų esmės, mūsų šeimos pamato sutvirtinimas, kuris tik įrodo bei patvirtina, kad mes esame teisingame kelyje ir viskas jame yra prasminga", – DELFI pasakojo K. Krivickas.

DELFI primena, kad J. ir K. Krivickai penktojo vaikelio susilaukė balandžio 5 dieną, 10:11 val. Vilniaus Santaros klinikose.

Žinią apie būsimą antrąjį sūnų Kristupas pranešė socialiniame tinkle. Pora susituokė 2003 metų gruodį Maldyvuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (383)