Renginyje buvo pristatyta meniu naujiena – viso grūdo patiekalai, skirti sveikesnę mitybą propaguojantiems klientams.

Į Vilniuje, „Ogmios mieste“ įsikūrusių makaronų namų šventę atvyko skaniam maistui neabejingos garsenybės.

Kaip rašoma pranešime spaudai, svečiai buvo pakviesti sėsti prie ilgo stalo, kurį šventei dekoravo garsiausias šalies floristas Mantas Petruškevičius.

Į renginį atvyko Alesia ir Romualdas Mačiuliai, Rasa Arlauskienė, Skaistė Semenikė, Rimvydas Širvinskas-Makalius, Urtė Mikelevičiūtė, Darius Užkuraitis ir Nijolė Statkutė, Viktorija Šaulytė ir Joringis Šatas, Jolanta Svirnelytė, Petras Daunys, Sergejus Troščenkovas, Lilija Larionova ir Egidijus Rainys, Eglė Žiemytė, Žilvinas Grigaitis, Lina Bražinskaitė-Tupikovskienė, Sigitas Praspaliauskas ir kiti.

Susirinkę skanavo tradicinius itališkus patiekalus. Itališkos virtuvės pažibos: pasta, ravioliai, picos ir lazanija nuo šiol bus priimtini figūra besirūpinantiems ir sportuojantiems žmonėms.

„Vis daugiau lietuvių renkasi palankesnę organizmui mitybą. Sveikas gyvenimo būdas šiandien yra neatsiejamas nuo kasdienių įpročių. Norėdami neatsilikti nuo šių maitinimosi tendencijų, pasiūlėme pilno grūdo patiekalus. Idėja labai pasiteisino – vis dažniau klientai renkasi sveikesnę itališko maisto alternatyvą“, – pasakoja viena iš restorano įkūrėjų Sandra Jaraitytė-Scippa.

Renginyje apsilankiusi restoranų konsultantė, tinklaraštininkė ir vyno žinovė Urtė Mikelevičiūtė džiaugėsi, kad Lietuvoje pilno grūdo patiekalai meniu tampa įprastu reiškiniu. Žmonės vis labiau atsižvelgia, ką valgo, rūpinasi savo sveikata, renkasi vertingesnį maistą. „Labai dažnai yra taip, kad kas mažiau sveika yra skaniau nei sveiki patiekalai. Tačiau ne šiuo atveju. Viskas, ką šiandien ragavau, buvo puikaus skonio“, – sakė maisto žinovė.

Skeptikai pasakytų, kad itališka virtuvė tukina ir yra nesveika. U. Mikelevičiūtė pritaria tam – be sustojimo valgant picas, pastą ir lazaniją tikrai sustorėtume. „Iš italų mums reikėtų pasimokyti valgymo kultūros. Maistą reikia mylėti, valgyti skaniai, mėgautis, tačiau nepersivalgyti. Visur turi būti saikas, o tada nereikės bijoti jokios šalies virtuvės“, – šypsosi renginio viešnia.

Sulieknėjusi Šaulyte pasidalino mitybos patarimais

Renginio nepraleido ir tinklaraštininkė, stilistė V. Šaulytė. Ne vienas pastebėjo, kad ji yra sulieknėjusi. Renginyje kalbinta Viktorija patikino, kad iš tiesų atsikratė nereikalingų kilogramų ir padailino kūno formas. Tiesa, kiek jų pavyko numesti, mergina nežino, nes nesisveria.

„Anksčiau kelnių dydis buvo L, o dabar M. Pusmetį nevalgau mėsos, bet tik todėl, kad jaučiu – man jos nereikia. Mažinu kavos puodelių skaičių, nes streikuoja mano skrandis“, – pasakoja V. Šaulytė.

Mergina yra įsitikinusi – svarbiausia yra nealinti savęs dietomis, o rasti balansą tarp sveikos gyvensenos ir malonumo pavalgyti. „Jei noriu kažko skanaus – suvalgau, tačiau ramia širdimi. Jei suvalgę torto verkšlensime, apimtys dėl to tikrai nesumažės“, – pataria tinklaraštininkė.

V. Šaulytei per dieną tenka suspėti į kelis susitikimus, fotosesijas, renginius. Nieko nuostabaus, kad sportui merginos gyvenime nelikdavo noro ir laiko. Tačiau dabar V. Šaulytė pakeitė nuomonę ir mano, kad sportas yra būtinas.

„Galvojau, kad per dieną daug prisilakstau ir tai atstoja sportą. Tačiau klydau... Sportuoju su elektros impulsais ir sporto klube. Stengiuosi eiti rytais, nes vakarai dažniausiai būna užimti. Man nėra sunku anksti keltis, todėl sportas rytais tinka mano organizmui.

Žmogui reikia sportuoti, tačiau sportas turi būti mielas širdžiai. Nuėjus į treniruotę turi būti gera. Manau, kad reikia ir skaniai pavalgyti, ir pasportuoti, ir leisti sau atsipalaiduoti. Esu prieš badavimą, nebent to reikalauja gydytojai. Alindami savo organizmą žalosime save tiek fizine, tiek psichologine prasme“, – įsitikinusi viešnia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)