64-erių verslininkas vadovauja vienai didžiausių bendrovių Lietuvoje, prekiaujančiai kosmetika ir kvepalais. Turtingiausių žmonių šimtuke Benas užima 30-ąją vietą, o jo turtas oficialiai vertinamas 87 milijonais eurų, buvo skelbiama LNK laidoje „Nuo... Iki...“. Taigi, kaip teisingai elgtis su pinigais?

„Visų pirma reikia turėti gerą žmoną, nes nuo žmonos priklauso, ką tu darai su pinigais. Taip pat savo amžiuje aš supratau, kad reikia žmoną padaryti tokia pat turtinga, koks esi, – tuomet išsisprendžia viskas. O aš tą ir padariau“, – pusiau juokais, pusiau rimtai sakė B. Gudelis.

Šiuo metu Benas su žmona gyvena naujuose namuose Vilniuje, Žvėryno mikrorajone, kuriuos per kelerius metus pasistatė greta buvusiųjų. Vaizdas iš namų kiemo užburia – Vilniaus miestas kaip ant delno.

Verslininkas prisiminė, kad pirmą milijoną jis uždirbo prekiaudamas metalu biržoje. Tuomet, anot pašnekovo, buvo daug svarbiau darbas, o ne pati pinigų suma, auganti sąskaitoje. Būdamas 25-erių tam tikra prasme vyras tapo pensininku – turėjo tiek, kad visko užteko.

Vyras LNK laidoje prisipažino, kad praturtėjus pasikeitė ir aplinkinių požiūris į jį. Netrūko ir pavyduolių, ir tų, kurie norėjo juo pasinaudoti.

„Kvailas požiūris yra pavydėti, bet man tai gaila tokių žmonių. O kai kurie žmonės ateina ir pasiklausia, ką daryti, pasitaria – jie ir man pataria. Žinote, reikia į viską žiūrėti vienodai. Vienas žmogus gali patarti, kaip plyteles kloti, o tu jam gali patarti kur investuoti. Visada geriausia bendrauti su tais žmonėmis, kurie už tave turi daugiau. Tokiu būdu jie niekada neieškos naudos iš tavęs“, – laidoje „Nuo... Iki...“ patarimu dalijosi pašnekovas.

Benas Gudelis su žmona Izolda

Kad visi draugai yra iš tiesų tikri draugai gali atrodyti tik jaunystėje, mano Benas. Anot jo, vyresniame amžiuje viską vertini atsargiau ir atsakingiau. Galbūt dėl to pati geriausia verslininko draugė yra jo paties žmona Izolda.

„Mes net neturime vedybų sutarties. Mano bičiuliai amerikiečiai klausia manęs, kaip aš nebijau. Tačiau jei kažkas atsitiks, tai pas ją yra tiek pinigų, kiek ir pas mane. Nauda yra tolygi. Nebus jokių problemų, jei žmona turės tiek pat, kiek tu. Jei žmona turi daugiau už tave – čia jau jos problemos. Aš jai ir sakau, kad už mane daugiau neturėtų ir viskas bus gerai“, – juokauja verslininkas.

„Man teikia malonumą matyti laimingą žmoną. Jei ji laiminga – ir aš būsiu laimingas“, – priduria jis.

Naujieji Beno ir Izoldos namai – daugiau nei 600 kvadratinių metrų. Kiekvienas daiktas juose yra kruopščiai atrinktas ir turintis savo vertę. Baldai ir interjero detalės yra atkeliavusios iš viso pasaulio. LNK laidoje Benas sakė, kad taip, kaip turi atrodyti jo namai, jis nepatikėjo niekam.

„Aš pats gerai žinau, kaip noriu gyventi. Nemėgstu pigių daiktų. Man patinka patikimi, kokybiški, pagaminti iš natūralių medžiagų daiktai. Jeigu galiu rinktis geriausia – taip ir darau“, – sako jis.

„Svarbiausias dalykas yra ne kaip sutaupyti, o kaip uždirbti. Tai – gyvenimo prasmė. Jeigu bandysi savo visą laiką leisti bandant sutaupyti, tai neuždirbsi. Kai kurie žmonės perka bulvių maišą pigiau kitame mieste, bet jie nepaskaičiuoja, kiek išleidžia kurui ir kiek jiems tai kainuoja laiko“, – pastebi vyras.

Benas kartu su žmona Izolda yra dažni svečiai JAV. Ten, pasak verslininko, norintys uždirbti daugiau dirba ir savaitgaliais, o laisvą laiką jie išnaudoja lavinimuisi, o ne išgertuvėms ar kitoms linksmybėms.

Stebuklingo recepto, kaip tapti pasiturinčiu, pasak Beno, nėra. Tiesiog reikia labai daug dirbti ir ilsėtis tik tada, kai iš tiesų pavargsti.

„Tėvai sako, kad man reikia pailsėti. Mama stebisi, kiek aš galiu dirbti, kad atėjo metas pailsėti, o aš jai sakau, kad man įdomu. Kas sakė, kad aš turiu pailsėti, jeigu aš nepavargęs?“ – šmaikštauja Benas.

Benas Gudelis su žmona Izolda

B. Gudelis sako turintis patarimą, kur investuoti tiems, kurių sąskaitoje yra kelios dešimtys ar vos keli tūkstančiai eurų.

„Tie, kurie yra šiek tiek silpnesni, kurie negali atsispirti naujiems batams, naujai automobiliui, bet neturi tam papildomų lėšų – tokiems žmonėms geriausia investuoti į nekilnojamą turtą. (...) Kitaip visa tai išleidi. Kas daug dirba ir siekia daugiau – jiems reikia prisijungti prie sėkmingų žmonių rato, investuoti į sėkmingas kompanijas, jų akcijas ir tokiu būdu prisijungti prie jų sėkmės“, – pataria jis.

Uždirbti pasak Beno nėra sunku, jei esate protingas ir netingite. Kur kas sunkiau pinigus išlaikyti.

Visą „Nuo... Iki...“ laidą žiūrėkite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (349)