„Visos dienos yra panašios į kiekvienos mamos, kuri augina vaikus. Vaikų pietų miegas yra skirtas man, aišku nesėdžiu ir nagų nesilakuoju. Dažniausiai tai būna veiksmas – važiuoju į susitikimus arba sportuoju, vyrui padedu, važiuoju į parduotuvę. Visada yra ką veikti ir tikrai nėra taip, kad mano pietų metas būtų laisvas, jis visuomet užimtas. Vaikai dienos metu gana ilgai miega. Taip pat manau, kad mano vaikai turi būti gražūs, aprengti, žaislai jų turi būti gražūs, jei tik truputį išsitepa, tai aš iš karto plaunu ar skalbiu“, – pasakojo Simona.

Trynukams šiuo metu yra metai ir dešimt mėnesių. S.Lipnė pasakojo, kad vaikai vis daugiau išmoksta ir reikalauja nemažai dėmesio.

Moteris tikina, kad susiruošti su trimis mažyliais tikrai neužima begales laiko. Į lauką išeiti su vaikais jai pavyksta gana greitai. Ją stebina žmonių reakcija į tai, kai ji pasako, jog su trimis vaikais galima susiruošti per pusvalandį.

„Daryk, ką nori, bet valandos susiruošti neužtrunka. Susiruošiame per pusvalandį“, – sakė Simona.

Visgi, tam tikrų sunkumų auginant vaikus šeima patiria. Kiekviena naktis – skirtinga, nes nežinia, kaip jie miegos.

„Miegas naktį yra tikri amerikietiški, rusiški ar kokie tik nori kalneliai. Viena naktis kitai nakčiai yra nelygi. Pavyzdžiui, dabar jiems auga paskutiniai krūminiai dantys ir Emilija naktį nubudo, o kai atėjau, ji šaukėsi tėčio. Tada eini ir vyrą žadinti, bet lieka dar du, kurie taip pat prabunda“, – dalinosi Simona.

Dienos metu padeda auklė

Aktyvi moteris pasakoja, kad dažnai išgirsta priekaištų dėl auklės, kuri padeda dienos metu.

„Girdžiu tokių priekaištų, kad neva man lengva šnekėti, nes dieną yra auklė. Na, taip, yra, bet aš noriu ir į mokslus nuvažiuoti, ir užsidirbti. Turiu jau dabar galvoti, ką veiksiu po vaikų, nes aš žinau, kad negrįšiu į savo buvusį darbą, jau dabar noriu pradėti daryti kažką, kad būtų įdirbis, negaliu laukti, kol mano vaikai pradės eiti į darželį ir niekuo nesidomėti.

Auklė ateina nuo 8:30 ir būna iki 17:30. Paskui lieku viena valandą, o tada grįžta tėtis, pabūname valandą, pažaidžiame ir einame miegoti“, – pasakojo trijų vaikų mama.

Nėštumą pajuto pati

Simonos vaikų vardai originalūs – Patricija, Emilija ir Herkus. Simona rinko vaikams tokius vardus, kurie būtų ištariami ir kitoje šalyje.

„Kai pradėjau lauktis, pati tai pajaučiau ir pasidariau kraujo tyrimą, nors buvo visiškai per anksti. Rodikliai parodė, kad laukiausi keturias savaites. Ir tada ėmiau galvoti, kad gal tai dvynukai ir tas skaičius atrodė toks didelis. Su vyru nuėjome pavakarieniauti ir pasakiau, jei gims berniukas, tai tikrai bus Herkus, o vyras sutiko. Tai juokiamės, kad pirmas vaikas buvo planuotas, antras staigmena, o trečias kaip stebuklas. Neskirstau vaikų, tiesiog mes juokaujame. Turime humoro jausmą, nes kai neturi humoro jausmo, gyventi pasidaro labai liūdna“, – pasakojo Simona.

Moteris papasakojo, kaip vyras jai pasipiršo ir kaip jiedu susituokė. Užsiminė ir kaip pasikeitė santykiai susilaukus vaikų.

„Santykiai keičiasi ne tada, kai vaikų atsiranda, o tada, kai buitis užknisa per daug. Būna ir mums taip, buvo ir vakar, ir užvakar. Pas visus taip būna. Mano instagrame, pavyzdžiui, rodomas gyvenimas gali atrodyti tobulai, juk kam įdomu žiūrėti į barnius, netvarkingus namus. Manau, ir mano vyrui nepatiktų tai, nes mane daug žmonių seka ir aplinkinių, ir jo bendradarbių“, – sakė moteris.

Socialiniai tinklai

Vyras palaiko Simonos veiklą socialiniuose tinkluose, pats prisideda, siūlo idėjas.

„Jis palaiko mano veiklą. Kartais filmuoju mielas akimirkas, kad paskui galėčiau vaikams parodyti, koks jų tėtis buvo, kai jie buvo maži. Žinoma, nededu jo nuogo ar dar kažkokio, bet šiaip, jis nepyksta, o pats galvoja kaip man čia padėti. Aišku, jis grįžta pavargęs, o jei dar koks vaikas verkia, tai jis neturi tiek kantrybės. Mintimis visada palaiko ir niekada nepasakys, kad ką aš čia darau“, – DELFI tikino ji.

Simona eterio metu papasakojo apie buitį, kaip jie pasidalina darbus, dėl ko dažniausiai pykstasi. Ji taip pat prisiminė savo gyvenimą prieš tampant mama.

„Prieš vaikus aš buvau kitokia, daugiau verkdavau, buvau daug pavydesnė, valdingesnė. Dabar tiesiog būna, kad numoji ranka ir sakai: „Ai, daryk, ką nori“. Kai turi vaikų, viskas supaprastėja. Supranti, kad kiti dalykai yra svarbiausi gyvenime. Vaikai pakeičia gyvenimą, bet nereiškia, kad tu turi pradėti gyventi tik dėl jų“, – pasakojo ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (138)