Savo poziciją apie dukros santuoką A. Kvietkus išsakė ne tik posėdyje už uždarų durų, bet ir teismo koridoriuose sutiktiems žurnalistams. Nors iš pradžių vyras vengė žiniasklaidos dėmesio, laikui prailgus, jis nutarė prabilti.

„Sunku. Tai nėra malonus dalykas, kuomet liečiamas tavo artimas. Nežinau, ką daugiau pasakyti“, – apie dukros skyrybas iš pradžių nedrąsiai kalbėjo jis.

Pats ne vienerius metus teisiamuosius ir suimtuosius į teismą vesdinęs pareigūnas prisipažino, kad nors ir turi šioje srityje praktikos, ji iškart nublanksta, kuomet paliečiama jo paties šeima.

„Kiek žinau, Monika tikrai nevilkina teismo proceso ir visa tai užtruko dėl vaiko gyvenamosios vietos nustatymo. Iš Monikos pusės tikrai nėra jokio vilkinimo, ji tikrai norėtų kuo greičiau išsiskirti ir kad būtų palikta ramybėje. Ji pavargo. Pavargo nuo visų tų procesų. Skyrybos yra nemalonus dalykas“, – sakė dainininkės tėtis.

Monikos tėtis taip pat pridūrė, kad visada buvo tolerantiškas savo dukros ir A. Šedžiaus amžiaus skirtumui.

Buvęs policijos pareigūnas išdavė, kad dabar yra pensininkas ir daugiausiai savo laiko skiria šeimai bei anūkui.

„Nutariau palikti tarnybą ir mieliau prižiūrėti savo vienintelį anūką. Sekasi gerai, jis yra labai geras vaikas“, – šypsojosi pašnekovas.

Pokalbio metu M. Šedžiuvienės tėtis juokavo, kad jis yra tarsi filmo „Vaikų darželio policininkas“ herojus.

Pasiteiravus, kaip jo anūku rūpinasi tėtis ir ar A. Šedžius laiku moka alimentus, Arūnas tikino, kad šia tema jis sunkiai gali kalbėti, nes to paprasčiausiai nežino.

„Neklausiau Monikos. Kiek žinau, kad jis moka apie 200 eurų, bet ir to negaliu tiksliai pasakyti. Tai juokingi pinigai“, – apmaudo neslėpė pašnekovas.

Arūnas neslėpė, kad sūnų auginančiai dukrai jis su žmona padeda ir finansiškai.

„Padedame kartu su mama, kai reikia – ir finansiškai“, – teigė jis.

51-erių A. Kvietkus paneigė A. Šedžiaus nuogąstavimus, kad Monika gali išsivežti sūnų į Airiją.

„Mano žiniomis, planų keltis gyventi į užsienį nėra. Ateitį ji planuoja Lietuvoje, konkrečiai Vilniuje“, – tikino pašnekovas.

Pasiteiravus, ar pažįsta naująjį Monikos širdies draugą Dovydą, Arūnas nusišypsojo.

„Esu matęs“, – nedaugžodžiavo jis.

Buvusiam pareigūnui teko girdėti ir apie galimai naują A. Šedžiaus mylimąją Erdvilę.

„Gyvai nesu matęs, tik internete. Šiauliuose žmonės kalba, kad jie yra pora, pats to nežinau asmeniškai. Žinau tik tiek, kiek paskaitau DELFI“, – sakė vyras.

Nors dukros santuoka su A. Šedžiumi nepavyko, Arūnas tikino, kad su buvusiu Seimo nariu niekada nesipyko.

„Tiesą sakant, niekada nebuvome draugai, tačiau ir nesipykome. Jis yra mano anūko tėtis ir neturime dėl ko pyktis. Skyrybos yra tik jų reikalai, o mes, seneliai, dėl to nieko negalime padaryti“, – pasakojo jis.

Vyras taip pat paneigė bet kokias kalbas apie tai, kad Monika neva norėjo grįžti atgal pas Andrių ir apie tai rašė žinutes.

„Tai buvo ištraukta iš konteksto. Ji nesiruošia grįžti“, – tikino dainininkės tėtis.

Ne vienerius metus trunkančios skyrybos, anot Arūno, galėjo įvykti dėl perdėto Andriaus pavydo.

„Nežinau, gal Andriaus pavydas kaltas, kuris pasireikšdavo iš niekur. Monika yra atlikėja ir dalyvavo televiziniuose projektuose“, – sakė jis.

Paklausus, ar Andrius galėjo pavydėti situacijų, kuomet Monika buvo su kitais vyrais scenoje, Arūnas neslėpė: „Manau, kad taip“.

Viena skaudžiausių akimirkų, kurią pamena A. Kvietkus, yra ta, kuomet jis atvyko pasiimti savo dukros iš Andriaus namų. Tiesa, apie tą lemtingąją dieną vyras kalbėti nepanoro.

DELFI primena, kad nors Vilniaus miesto apylinkės teisme posėdis antradienį prasidėjo 9 val. ryte, šiaulietis A. Kvietkus liudyti buvo pakviestas tik 11 val. 30 min.

Posėdis baigėsi lygiai 12 val. Iškart po jo M. Šedžiuvienė nuskubėjo link išėjimo ir toliau nedalijo jokių komentarų žiniasklaidai. A. Šedžius po posėdžio buvo šiek tiek kalbesnis. Buvo teirautasi, kaip verslininkas vertina liudininko poziciją, kuri liko išsakyta už uždarų durų.

„Aš atsisakau komentuoti bet kokius teiginius žmonių, kurie į bylą atvykę kaip liudininkai yra suinteresuoti palaikyti kitą pusę. Jis yra jos tėtis, todėl teisme jis kalba taip, kaip Monikai yra patogiau. Aš su juo nesu susipykęs, bet to, ką jis šneka, nežadu komentuoti, nes jis suinteresuotas“, – iškart po posėdžio kalbėjo A. Šedžius.

„O dėl vaiko alimentų, tai moku tiek, kiek man priskyrė teismas“, – pridūrė jis.


Oficialių skyrybų dar teks palaukti

Primename, kad teismas bylą nagrinėja sulaukęs M. Šedžiuvienės skyrybų prašymo, kuriuo ji dėl nesėkmingos santuokos kaltina savo sutuoktinį.

Antradienį teisme susitikę Monika ir Andrius atrodė nekalbūs, buvo galima pajusti, kad abiejų nuotaikos yra gana slogios. Taip pat pora, nors ir susidūrė akis į akį, iki posėdžio pradžios vengė kontakto, nebendravo.

„Iš mano pusės nebuvo nė vieno nukelto posėdžio. Vilkinti visą šį procesą, matyt, naudinga Monikai“, – dar prieš posėdį pabrėžė A. Šedžius.

Pasiteiravus, kada pavyks išnarplioti ilgai besitęsiančią skyrybų bylą, buvęs Seimo narys sakė, kad greitos pabaigos jis nesitiki.

„Matysim. Šis posėdis nėra pirmas ir ne paskutinis – bus dar daug jų. Tai yra ilgas procesas. Viskas čia greitai neįvyks. Tai jau tęsiasi daugiau nei dvejus metus“, – DELFI kalbėjo jis.

Andrius antradienį tikėjosi, kad posėdyje pagaliau bus nagrinėjami su byla susiję duomenys.

„Aš manau, kad bus pagaliau pradėta nagrinėti byla, nes anksčiau iki šiol nuolat atsirasdavo įvairių prašymų iš Monikos advokato pusės. Iš mano pusės niekada nebuvo teikiami jokie prašymai. Visas tas laikas, kuris išsitempė, yra padarytas Monikos iniciatyva“, – DELFI teigė pašnekovas.

Kol kas Monika su Andriumi bendrauja tik dėl sūnaus. Tiesa, verslininkas iki šiol išreiškia baimę, kad jo vaiką dainininkė gali išsivežti gyventi į Airiją.

„Aš tikrai turiu tokių abejonių, visas jas jau išsakiau anksčiau ir jų laikausi iki šiol“, – tikino jis.

Į posėdžių salę M. Šedžiuvienė atėjo lygiai prieš jam prasidedant ir žiniasklaidos atstovams atsisakė duoti bet kokį komentarą. Tokios pat pozicijos moteris laikėsi ir jam pasibaigus.

DELFI primena, kad pora, skirtingais keliais suka po beveik dešimtmečio buvimo kartu. 16-ika metų jaunesnė M. Šedžiuvienė ir A. Šedžius susituokė 2013-ųjų metų vasario 23-iąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (212)