Teismas bylą nagrinėja sulaukęs M. Šedžiuvienės skyrybų prašymo, kuriuo ji dėl nesėkmingos santuokos kaltina savo sutuoktinį. Antradienį teisme susitikę Monika ir Andrius atrodė nekalbūs, buvo galima pajusti, kad abiejų nuotaikos yra gana slogios. Taip pat pora, nors ir susidūrė akis į akį, iki posėdžio pradžios vengė kontakto, nebendravo.

„Iš mano pusės nebuvo nė vieno nukelto posėdžio. Vilkinti visą šį procesą, matyt, naudinga Monikai“, – dar prieš posėdį pabrėžė A. Šedžius.

Pasiteiravus, kada pavyks išnarplioti ilgai besitęsiančią skyrybų bylą, buvęs Seimo narys sakė, kad greitos pabaigos nesitiki.

„Matysim. Šis posėdis nėra pirmas ir ne paskutinis – bus dar daug jų. Tai yra ilgas procesas. Viskas čia greitai neįvyks. Tai jau tęsiasi daugiau nei dvejus metus“, – DELFI kalbėjo jis.

Andrius antradienį tikėjosi, kad posėdyje pagaliau bus nagrinėjami su byla susiję duomenys.

„Aš manau, kad bus pagaliau pradėta nagrinėti byla, nes anksčiau iki šiol nuolat atsirasdavo įvairių prašymų iš Monikos advokato pusės. Iš mano pusės niekada nebuvo teikiami jokie prašymai. Visas tas laikas, kuris išsitempė, yra padarytas Monikos iniciatyva“, – DELFI teigė pašnekovas.

Kol kas Monika su Andriumi bendrauja tik dėl sūnaus. Tiesa, verslininkas iki šiol išreiškia baimę, kad jo vaiką dainininkė gali išsivežti gyventi į Airiją.

„Aš tikrai turiu tokių abejonių, visas jas jau išsakiau anksčiau ir jų laikausi iki šiol“, – tikino jis.

Į posėdžių salę M. Šedžiuvienė atėjo lygiai prieš jam prasidedant ir žiniasklaidos atstovams atsisakė duoti bet kokį komentarą.

Įdomu tai, kad uždarius salės duris, teismo koridoriuje liko dainininkės tėtis. 51-erių Arūnas Kvietkus patikino, kad jo dukra neplanuoja išsivežti jo anūko į užsienį. Monikos tėtis taip pat pridūrė, kad visada buvo tolerantiškas savo dukros ir A. Šedžiaus amžiaus skirtumui.

Liudininku tapęs A. Kvietkus, laukdamas akimirkos, kuomet jį pakvies pasisakyti posėdyje, neslėpė jaudulio ir ilgai vengė žiniasklaidos dėmesio. Pats ne vienerius metus teisiamuosius ir suimtuosius į teismą vesdinęs pareigūnas prisipažino, kad nors ir turi šioje srityje praktikos, ji iškart nublanksta, kuomet paliečiama jo paties šeima.

Buvęs policijos pareigūnas išdavė, kad dabar yra pensininkas ir daugiausiai savo laiko skiria šeimai bei anūkui.

Nors Vilniaus miesto apylinkės teisme posėdis prasidėjo 9 val. šiaulietis A. Kvietkus liudyti buvo pakviestas tik 11 val. 30 min.


Posėdis baigėsi lygiai 12 val. Iškart po jo M. Šedžiuvienė nuskubėjo link išėjimo ir toliau nedalijo jokių komentarų žiniasklaidai. A. Šedžius po posėdžio buvo šiek tiek kalbesnis. Buvo teirautasi, kaip verslininkas vertina liudininko poziciją, kuri liko išsakyta už uždarų durų.

„Aš atsisakau komentuoti bet kokius teiginius žmonių, kurie į bylą atvykę kaip liudininkai yra suinteresuoti palaikyti kitą pusę. Jis yra jos tėtis, todėl teisme jis kalba taip, kaip Monikai yra patogiau. Aš su juo nesu susipykęs, bet to, ką jis šneka, nežadu komentuoti, nes jis suinteresuotas“, – iškart po posėdžio kalbėjo A. Šedžius.

„O dėl vaiko alimentų, tai moku tiek, kiek man priskyrė teismas“, – pridūrė jis.

Nesutarimai kyla dėl vaiko globos

DELFI primena, kad M. ir A. Šedžių skyrybos vyksta už uždarų durų, todėl nėra aišku, kokie tikslūs klausimai skirtingų posėdžių metu buvo nagrinėjami. Nepaisant to, yra žinoma, kad pagrindinė sutuoktinių nesutarimų priežastis yra jųdviejų sūnus – tiek Monika, tiek Andrius siekia jo globos. Šiuo metu vaikas gyvena su mama.

„Vaikas yra mano pats jautriausias klausimas. Noriu, kad jis nejaustų skyrybų ar dalybų proceso. Andrius jį gali matyti Vilniuje, o kada aš būnu Šiauliuose – visada gali paimti vaiką, pabūti su juo, praleisti laiką. Kita moteris įžeista galbūt bandytų vyrą pamokyti, o aš viską paleidau ir mano sveikata man yra per daug brangi. Nenoriu, kad ilgiau sveikata ir nervai kentėtų“, – apie skyrybų procesą yra kalbėjusi dainininkė.

„Manau, kad išmokau sau pripažinti pralaimėjimą. Nebūtinai aš esu ta vienintelė ir geriausia. Gavau gerą gyvenimo pamoką“, – pridūrė ji.

DELFI primena, kad pora, skirtingais keliais suka po beveik dešimtmečio buvimo kartu. Dėl sūnaus globos teisme kovojantis A. Šedžius anksčiau yra pasakojęs, kad jis sutinka su daugeliu Monikos keliamų sąlygų dėl alimentų ir kitų dalykų, tačiau verslininkas nesutiko su sutuoktinės reikalavimu, kad vaiko globa būtų priteista jai.

„Aš tik noriu, kad vaiko globa būtų nustatyta man, o ji nori prisiteisti globą, užsitikrinti išlaikymą ir išsivežti vaiką į Airiją“, – nuogąstavo A. Šedžius. Vyro teigimu, tie žmonės, kurie jo sutuoktinei nebenaudingi – yra užmirštami.

DELFI primena, kad 16-ika metų jaunesnė M. Šedžiuvienė ir A. Šedžius susituokė 2013-ųjų metų vasario 23-iąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (354)