Tiesa, iš tiesų perklausius laidos įrašą aiškiai girdėti, jog tiek M. Mikutavičius, tiek jo kolegė šiame šou Ineta Stasiulytė aiškiai pabrėžia, jog kalbama čia ne apie kates, o konkrečią dainą. Nors atlikėją ir televizijos laidų vedėją kritikuojantieji yra įsitikinę, jog tai skatina smurtą prieš laukines kates ir laiku, kai išpuolių prieš gyvūnus yra itin daug, taip kalbėti nedera, ne visos socialinėje erdvėje pateikiamos citatos yra tikslios.

„Man patiko (laidos dalyvio atliktas kūrinys) ir aš esu tas žmogus, kuris negali pakęst šitos dainos. Aš jos nekenčiu. Nužudyčiau kaip laukinę katę. Dainą. Taip.

Aš ją pagaučiau ir tai dainai išlaužyčiau kojas, aš jai išskrosčiau vidurius, prikalčiau vieną vidurį prie stulpo, palikčiau ją bėgti ratu, kol ji nusibaigtų. Taip aš pasielgčiau su ta daina, bet kai atliekate jūs ir matau tai realiai, man atrodo visai faina“- laidoje apie kūrinį kalbėjo „Lietuvos talentai“ teisėjas.

DELFI susisiekus su pačiu Marijonu, žinomas vyras nustebo dėl tokių reakcijų bei pastebėjo, jog savo žodžius jau spėjo pamiršti, nes laida buvo įrašinėjama prieš keletą mėnesių. Priminus jo citatą M. Mikutavičius pabrėžė, jog kalba ne apie gyvūnus, o dainą. “<...> sakau, kad dainai sulaužyčiau kojas.

Man šiek tiek juokinga, bet todėl, kad priklausau senajai kartai ir tokie išsireiškimai jokia naujiena literatūroje, kine, mene. Metaforiškai arba nemetaforiškai, perkeltine prasme ar ne... Jų yra pilna tautosakoje ir, tiesą sakant, kasdienėje mūsų kalboje.

Jei kažkokiai naujajai kartai ar kažkam atrodo, kad aš su tokiais pareiškimais griaunu pasaulį ir darausi nepakenčiamas ir netinkamas švariam pasaulyje, kuriame nori jie gyventi, jie mane gali drąsiai nužudyti. Aš dėl to nesupyksiu. Atleiskite vėl už grubų išsireiškimą“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (408)