Vaikiškų drabužių blusturgis vyko vaikų žaidimų kambaryje „Cosmos Place. Vaikų centras". Viso blusturgyje nebenešiojamus drabužius pardavinėjo 30 mamų. Tiesa, norinčių buvo ir daugiau, tačiau ne visoms užteko vietos. Renginį organizavo minėto vaikų žaidimų kambario vadovė Monika Kupliauskienė, ilgametė blusturgių organizatorė Doloresa Greivytė-Butkienė ir drabužių parduotuvės vaikams įkūrėja Eglė Babunašvili.

Tarp panorusių parduoti nereikalingus vaikų drabužius buvo ir žinomos mamos: Ieva Mackevičienė ir Sofio Gelašvili. Kol mamos ieškojo drabužių ar juos pardavinėjo, vaikai galėjo gaminti rėmelius dirbtuvėse kartu su „Cosmos Place" animatoriais ar dūkti kamuoliukų baseine.

Organizatorės skatino mamas dalyvauti jame kartu su vaikais. Ir ne tik ieškoti drabužių, bet ir pajausti, ką reiškia pardavinėti ir užsidirbti. „Norime ugdyti vaikų finansinį raštingumą, skatinti tvarų vartojimą ir rūpintis planetos švara. Pavasaris – pats tinkamiausias laikas susitvarkyti ir atsinaujinti spintą. Taip pat blusturgyje užmezgama daug naujų draugysčių ir sutinkama malonių žmonių", – pasakoja renginio sumanytojos. Neparduotus drabužius organizatorės skatino paaukoti labdarai, skirtai vaikams, sveikstantiems nuo onkologinių ligų, skelbiama pranešime spaudai.

E. Babunašvili pasakojo, kad pardavėjų prašė vienintelio – drabužiai ar avalynė negali būti labai sunešioti. Moteris džiaugėsi, kad renginys sulaukė labai didelio susidomėjimo, todėl neatmeta galimybės organizuoti jį ir ateityje: „Pastebėjome, kad vieną kartą sudalyvavus blusturgyje, norisi vėl į jį grįžti. Kalbinau mamas, joms tikrai neblogai sekasi. Pastebėjau, kad daugiau yra mamų, pardavinėjančių mergaitiškus drabužius. Todėl skatinu kitą kartą mamas, auginančias berniukus, tai pat pas mus užsukti."

Tarp panorusių parduoti vaikų drabužius buvo ir Ieva Mackevičienė. Dviejų vaikų – sūnaus Motiejaus ir dukros Meilės – mama pasakojo, kad dalyvavimas blusturgyje jai nėra naujiena. Ieva sakė, kad ateina čia tikrai neužsidirbti. Žinomai moteriai patinka mugės idėja, mamos, kurios joje dalyvauja. Taip pat Ieva puikiai sutaria su viena iš blusturgio organizatorių – E. Babunašvili.

„Dalyvauju norėdama palaikyti blusturgio idėją. O jei kas nors perima mano vaikų drabužius naujam gyvenimui, tai džiaugiuosi. Visus drabužius, avalynę parduodu už labai simboliškas kainas, nebrangiai. Atsisveikinti su išaugtais drabužiais visai negaila", – pasakojo I. Mackevičienė. Moteris į blusturgius stengiasi atsinešti stambesnius drabužius ir avalynę. Būtent batus sekmadienio renginio svečiai pirko geriausiai.

Dukrelę Meilę žinoma moteris rengia ir išaugtais Motiejaus drabužiais. „Aprengti Meilę brolio kelnėmis ar megztiniu man nėra problema. Jei matau, kad yra galimybė suteikti drabužiui kartais ir trečią gyvenimą, tai kodėl gi ne. Pati namo grįšiu su pilnu maišu įsigytų drabužių. Ką uždirbau, tą ir išleidau", – šypsosi moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)