Didingi senovės architektūros pastatai, piramidės, faraonų laikus menančios šventyklos, kaitri saulė, visiškai kitokia kultūra ir papročiai, Egipto skoniai ir kvapai, užburianti Raudonoji jūra ir dar daugybė neįtikėtų faktų. Ir visa tai turistų pamėgtame krašte – Egipte. Tiesa, tai dar toli gražu ne viskas, ką šioje šalyje galima pamatyti ar kas labiausiai žavi turistus.

Egipte jau ketvirtą kartą

Kalbėdama apie savo atostogas Egipte Ieva neslepia, kad atvykstant čia jau ne pirmą kartą ji vis dar randa daugybę dalykų, kurie ją žavi. Moteris pasakoja, kad spėjo gerokai pažinti šalį, kuri, jos žodžiais, yra tiesiog nuostabi.

Šiltu ir sausu klimatu čia galima mėgautis ištisus metus. Žiemos laikotarpiu oro temperatūra svyruoja ~ 20 °C. Vasarą temperatūra siekia ~ 33 °C.

Ieva Swan

„Egipte aš jau ketvirtą kartą. Esu šią šalį labai gerai iššniukštinėjusi ir tikrai galiu patvirtinti, kad ji nuostabi. Per šias atostogas į Egiptą vykstu todėl, kad tai viena arčiausių šalių, į kurias galima nuvykti žiemą ir tikrai sulaukti daug saulės spindulių bei rasti šilta jūrą. Aš labai mėgstu vandens pramogas, nardymą, plaukiojimą su irklentėmis, plaukimą kanoja, tad visa tai aš čia tiesiog radau. Keliavau su savo šeima“, - DELFI pasakoja mergina.

Iš paslaugų per daug tikėtis nereikėtų

Nors iš pirmo žvilgsnio Egiptas - tikras svajonių kraštas, Ieva sako, kad kartais pasitaiko įvairių situacijų, retkarčiais turistams tikrai gali tekti susidurti ir su prekeiviais, kurie nori apgauti arba iš jūsų išvilioti pinigus. Laimei, Ievai per šias atostogas neteko susidurti su tokia patirtimi, tačiau ji neslepia, kad Egipto gatvelėse labai svarbu derėtis.

Paklausta apie jau matytus ir labiausiai sužavėjusius objektus jauna moteris tikina, kad pirmiausia čia atvykusiems žmonėms rekomenduotų pamatyti Egipto piramides. Nesvarbu net ir tai, jeigu tai skamba gana banaliai. Bent kartą išvysti jas privaloma, sako mergina.

„Kad ir kaip banalu, tačiau sakyčiau vieną kartą gyvenime aplankyti Piramides yra būtina. Arba praplaukti Nilu, o neverta į šią šalį važiuoti ir mokėti labai daug už kelionę. Visgi tai nėra pati geriausia šalis, kuri siūlo gerą ir platų maisto pasirinkimą, geras ir kokybiškas paslaugas. Per daug nereikia tikėtis nieko“, - atviravo Ieva, tačiau užtikrino, kad šalies gamta yra tiesiog nuostabi.

Kai kurie vaizdai liūdina

Daug gerbėjų internete turinti žavi moteris neslepia, kad jai patinka ne tik pasyvus, bet ir aktyvus poilsis, todėl labai mėgsta plaukiojimą su irklente ar kanojomis.

„Kartais tikrai norisi nuo visko pabėgti ir tiesiog gulėti paplūdymyje, tačiau kartais norisi nuotykių ir ne tik drybsoti paplūdimyje. Tad yra ir pasyvių ir aktyvių atostogų“, - apie savo kelionių įpročius pasakoja mergina.

Tiesa, nepaisant gražių it atvirukų vaizdų, kelionėse galima išvysti ir nemažai Egipto skurdo.

Ieva Swan

„Pirmuosius kartus, kai viešėjau Egipte ir važinėjau į vis skirtingus miestus tikrai mačiau visko ir tai nebuvo vien patys gražiausi vaizdai. Daugelis žmonių gyvena labai skurdžiai, gal kai kurie net negali apie tai net pagalvoti. Net žmonės, kurie viešbučiuose dirba labai daug ir tikrai sunkiai, tačiau gauna labai mažą atlyginimą už tai. Į visą tai žvelgiant aplanko mintys, kad norėtum visiems tiems žmonėms pagelbėti“, - atvirai pasakoja Ieva.

Žmonės linkę apgaudinėti

Moteris taip pat perspėja, kad kaip ir kitose šalyse, taip ir Egipte, tikrai būtinai reikia elgtis itin atsargiai ir pasisaugoti.

„Tikrai būna visko. Šios viešnagės metu žmonės tikrai mandagūs ir nelinkę apgaudinėti, tačiau nereikia pamiršti derėtis, niekas niekada nesako galutinės kainos. Reikia pripažinti, kad Egipte žmonės yra linkę apgaudinėti“, - sako Ieva.

Paklausta apie vyrų dėmesį Egipte Ieva sako, kad vyrai šioje šalyse - tikrai dėmesingi.

Ieva Swan

„Egiptiečiai tikrai dėmesingi vyrai, tačiau kadangi esu labai tamsaus gymio, tamsių plaukų ir net turiu išsitatuiravusi tatuiruotę arabų kalba, jie į mane žiūri kiek kitaip, nei žiūri į tas šviesiaplaukes merginas, kurios jiems tikrai atrodo kažkas neįprasto“, - sako Ieva Swan.

Jauna ir žavi mergina sako, kad visgi kelionėse ją labiausiai žavi kultūra ir religija, tačiau taip pat svarbu ir kur kas žemiškesni dalykai - maistas.

„Tikrai esu valgiusi egiptietiško maisto, kelionėse maistas man tikrai yra labai svarbu“, - pripažįsta mergina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)